Dirkališče v Sloveniji
Problem je že v štartu preden se kaj začne, s sosedi. V Domžalah so hoteli postaviti poligon varne vožnje za klubom Live zadaj in so se pametni blokovci spomnilo, da to bo pa polno enega ropotanja avtov, da tega pa ne bojo tolerirali. Dobro, da jih diskač ponoči ne moti, avtošole, ki bi tam učile bodoče šoferje bi pa res preveč žgale gume itd...
Druga stvar je pa v sami politiki. Zakaj bi imeli eni zahojeni politiki interes postaviti dirkališče? Lahko jim še toliko vbijate v glavo, da bo potem še kakšna nesreča manj ampak če ima človek trdo glavo se ga nič ne prime.
Pa še dosti problemov se najde. Čeprav je pa dejstvo, da kdor bi imel denar za postavitev par km asfalta in kakšno stavbo zraven (vulkanizerstvo, kakšna trgovina z avtodeli v najemu, bar...) bi se mu denar lepo obračal. Sploh, če bi bila zadeva dovolj velika, da bi prihajali tujci, da bi se organiziralo dirke na najvišjih nivojih itd...
Druga stvar je pa v sami politiki. Zakaj bi imeli eni zahojeni politiki interes postaviti dirkališče? Lahko jim še toliko vbijate v glavo, da bo potem še kakšna nesreča manj ampak če ima človek trdo glavo se ga nič ne prime.
Pa še dosti problemov se najde. Čeprav je pa dejstvo, da kdor bi imel denar za postavitev par km asfalta in kakšno stavbo zraven (vulkanizerstvo, kakšna trgovina z avtodeli v najemu, bar...) bi se mu denar lepo obračal. Sploh, če bi bila zadeva dovolj velika, da bi prihajali tujci, da bi se organiziralo dirke na najvišjih nivojih itd...
- Pocket_Rocket
- Kraj: GO-LJ
Največ interesa za gradnjo dirkališča v SLO bi morali imeti predstavniki gumarjev, bencinarji oz. naftarji, avto društva, uvozniki, avtorevije,.... Politikov to nič ne zanima, ker roko na srce problematika mrtvih na cestah se s tem ne bo spremenila 
Je pa tako da dirkališče samo po sebi ne more živeti in je potrebno dodati kakšno spremljevalno dejavnost (razstavišče, center varne vožnje, kongresna dejavnost, 24h mehanična dejavnost, ....) Enako je pomembna lokacija samega dirkališča, da bi bilo leto čimbolj uporabno skozi vse leto, to je pa samo Primorska ki praktično ne vidi snega.
Pa ne rabimo nekih megalomanskih objektov, od 2500m do 3000m.
Je pa tako da dirkališče samo po sebi ne more živeti in je potrebno dodati kakšno spremljevalno dejavnost (razstavišče, center varne vožnje, kongresna dejavnost, 24h mehanična dejavnost, ....) Enako je pomembna lokacija samega dirkališča, da bi bilo leto čimbolj uporabno skozi vse leto, to je pa samo Primorska ki praktično ne vidi snega.
Pa ne rabimo nekih megalomanskih objektov, od 2500m do 3000m.
http://www.zurnal24.si/drugi-sporti/mot ... 117/clanek
Če ni spet eno samo nakladanje bo Slovenija čez nekaj mesecev dobila Motodrom Petrolija Lendava.
Če ni spet eno samo nakladanje bo Slovenija čez nekaj mesecev dobila Motodrom Petrolija Lendava.
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
...Če ne bo težav pri dokumentaciji, bi se motodrom lahko začel graditi spomladi 2009. Investicija naj bi bila zaključena do druge polovice leta 2010 ali najkasneje do pomladi 2011 odvisno od zim v naslednjih letih.NOR'C napisal/-a:http://www.zurnal24.si/drugi-sporti/mot ... 117/clanek
Če bi sedaj bili v letu 2008, bi mogoče še verjel, tako pa samo nakladanje. Se bomo morali zadovoljiti s tem kar imamo (Raceland). Je malo ali sladko.
- Primož Five
- Kraj: Logatec
Mislim da se boste moral sprijaznit kar z RL in da pomojem dirkališča v Sloveniji ne bo še par let, tako in tako kultura voznikov tukaj (vsaj na naših koncih) je obupna, namesto da bi se stišal in kazal tisti ego in majhnega lulčka na dirkališču ga bo še vedno na cestah, ki so polne otrok in mamic z vozički itd, sej vam je dobro znano to.
Razpi..an sem, ker mi je danes spet nekdo iz Logatec-Godovič zapeljal na moj nasprotni pas in ti "dirkači" mi gredo že pošteno na kura, ne moraš furat proklete linije ko greš na šiht ob 6.30 ki je polna prometa!!!!
Politikov in ostalih pa itaq ne briga kaj se dogaja na cestah.
Razpi..an sem, ker mi je danes spet nekdo iz Logatec-Godovič zapeljal na moj nasprotni pas in ti "dirkači" mi gredo že pošteno na kura, ne moraš furat proklete linije ko greš na šiht ob 6.30 ki je polna prometa!!!!
Politikov in ostalih pa itaq ne briga kaj se dogaja na cestah.
Drgač se drifterje zelo sliši na Zaplano, vem ker tam živim.IcEm4n napisal/-a:Tud jst mislm, da še lep cajt ne bomo vidl pravega dirkališča pri nas (vsaj to, kar "sanjajo" trenutno).
Če je en jeben kartingu v industrijski coni v logatcu kao prehrupen za okoliške prebivalce (baje celo za tiste na Zaplani), kje bo šele tako dirkališče, če vsak dr*a v glavo, kjer je možno.
Drgač pa sranje z dirkališčem bo vedno. Če pa že bo pravo dirkališče, potem pa verjetno nebo tako poceni kot je naprimer raceland (ki pač dirkališče ni). Če bomo sam jamral ne bo nič boljše...lahko pa upamo na boljše čase.
Enigma motorsport
S tem si žal zadel bistvo vsega... Kdaj pa kdaj je potrebno tudi zavihati rokave. Če se lahko zeleni in tisti upokojeni lokalni pomembneži vedno in povsod pristavijo zraven, bi morali pristopiti tudi tisti, ki se recimo ne strinjajo z njimi.Drmo napisal/-a:Če bomo sam jamral ne bo nič boljše...
LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si