Pri zagonu Megane|| močno zaropota

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Orodja za motor v fazo so štift za glavno gred, ki sede skozi blok v zarezo in prečna plošča za obe odmični gredi, ki se zakajla v zareze zadaj na glavi. To je pri 16V motorjih. Za obravnavan motor ne vem tipa, pa ne morem na pamet govorit. Pri jermenici ona sama razen bebave cene ni problematična, problem je z zobnikom pod njo. Če je ta na kajlo, ostane ob demontaži vse nedotaknjeno. Če pa ni na kajlo, potem pa se ob odvitju jermenice premakne tudi zobnik spodaj in je potrebno motor postavljati (preverjati) v fazo ali ga zakajlanega-postavljnega v fazo zamenjati jermenico. Vedno rabiš nove pokrovčke na odmični gredi, ker se stari uničijo.
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Jaz sem pokrovčke tako lepo ven vzel,da jih nisem rabil menjat.Sem pa jih pri montaži čist na tanko namazal z tesnilno maso.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Preveč komplicirano za enega laika kot sem jaz. Sm mislu če se da kk bolj enostavno ugotovit če je motor v fazi. Recimo pri nakupu avta.
Uporabniški avatar
kupi
Kraj: Dobrepolje

Odgovor Napisal/-a kupi »

Še enkrat se obračam na vas. Upam, da mi boste znali svetovati oz če ima kdo kako informacijo :D Pri meganu mi pri vžigu zaropota, ampak enkrat ja, enkrat ne. Pravite, da je za to kriva jermenica. Sedaj pa me zanima, koliko pride popravilo le te? Glavni servis je bil že narejen. Gre se pa za megan 1.6 16V, letnik 2005, tip motorja pa K4M7T.

Hvala,

miha
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Enostavno se menja,cena pa je malo čez 200e,kolko vem.
bezovc

Odgovor Napisal/-a bezovc »

Vi se menite jermenica gor dol jermenica gor. jest pa se vedno ne vem za katero gre. to gre za jermenico na odmični gredi?
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

da
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

da, ampak pri 16v sta 2 !
ena je navadna in ena samonastavljiva, ponavadi ta crkne, vsaj pr meni je
Odgovori