Navigacija - ni signala satelitov

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
gostia
Kraj: Idrija

Odgovor Napisal/-a gostia »

Meni kaže tudi vse zeleno. Prav tako tudi v posameznih diagnozah je vse OK...

Signal se pa vsake toliko časa prižge rumeno, pa zeleno, pa spet sivo, itd...načeloma dela ~50% kot prej.

Kakorkoli že - bom počakal, da zadeva popolnoma crkne in potem ukrepam dalje...

Me pa zanima nekaj ... na filmčku o samodiagnostiki na prejšnjem linku zgoraj lahko opazim, da ta tip spreminja neke nastavitve na meniju "Signaux du véhicule". Jaz na tem meniju lahko samo gledam oziroma ne znam/morem spreminjat nič. Ali je tudi pri tebi, sinko, tako? Če lahko kaj spremeniš, mi prosim razloži kako to narediš.
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

gostia napisal/-a:Meni kaže tudi vse zeleno. Prav tako tudi v posameznih diagnozah je vse OK...

Signal se pa vsake toliko časa prižge rumeno, pa zeleno, pa spet sivo, itd...načeloma dela ~50% kot prej.

Kakorkoli že - bom počakal, da zadeva popolnoma crkne in potem ukrepam dalje...

Me pa zanima nekaj ... na filmčku o samodiagnostiki na prejšnjem linku zgoraj lahko opazim, da ta tip spreminja neke nastavitve na meniju "Signaux du véhicule". Jaz na tem meniju lahko samo gledam oziroma ne znam/morem spreminjat nič. Ali je tudi pri tebi, sinko, tako? Če lahko kaj spremeniš, mi prosim razloži kako to narediš.

hehe lahko ja spremeniš, tako da recimo prižgeš luči in se t z N/A naredi ON :P to je kar sem jaz ugotovo, notri v tem meniju pa ne morem niti jaz nič šarat, kaj errorov si mel kaj?
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Greg007
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Greg007 »

V razmislek (gostia):
Ko sem preverjal svojo anteno (čisto za hec) sem ugotovil, da mora biti napetost do antene 4,5 V, kar sem našel tudi v navodilih.

Na mojem espiju imam dualband anteno v obliki "plavuti", moj star sistem pa nima BT, tako, da ti glede antene ne morem povedati kaj več. Mogoče pa antena počasi "spušča"......
Espi 1,9 dci v penziji...trenutno 5008 1,6 HDI ==> Upam, da spet Espi, kmalu...
gostia

Sem imel ja kar nekaj raznih error-jev. Dva vem da sta bila nekaj v vezi z DVD-jem, ostalo pa ne vem kaj je bilo. Sem sedaj zbrisal vse, vendar se mi neki error-ji vedno znova zapišejo in sicer :

CAN_COMM_CIRCUIT 40 (ta je največkrat)
CAN_COMM_CIRCUIT 39
CAN_COMM_CIRCUIT 38

38 in 39 se mi pojavita sem ter tja...

Kot kaže torej nekaj z napeljavo...ali kdo zna to dešifrirat?
Uporabniški avatar
sinko

to pa mislim da ne bo noben tu desifriro
Uporabniški avatar
brobins
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a brobins »

Mogoče bo komu pomagal naslednji dokument:

http://www.atct.co.uk/data/05d40e/AV.pdf
Greg007

sinko napisal/-a:to pa mislim da ne bo noben tu desifriro
Mislim, da res ne. Gledal sem tudi po drugih navodilih, vendar nikjer nisem našel spiska tokokrogov, da bi zvedel kje (morebiti na katerem konektorju) je slab stik / kateri kabel je mogoče fuč, oziroma kaj točno te motnje pri komunikaciji pomenijo.
Uporabniški avatar
sinko

Greg007 napisal/-a:
Mislim, da res ne. Gledal sem tudi po drugih navodilih, vendar nikjer nisem našel spiska tokokrogov, da bi zvedel kje (morebiti na katerem konektorju) je slab stik / kateri kabel je mogoče fuč, oziroma kaj točno te motnje pri komunikaciji pomenijo.
nekaj piše v tem linku ko ga je pastal brobins, samo mi ni lih najbolj jasno

P.S: brobins pa kaj mas ti za googla da to najdes??
gostia

sinko napisal/-a:
Greg007 napisal/-a:
nekaj piše v tem linku ko ga je pastal brobins, samo mi ni lih najbolj jasno

P.S: brobins pa kaj mas ti za googla da to najdes??
Piše ja, pa tut men ni najbolj jasno kaj hočejo povedat...no ja, bo potrebno enkrat na en servis skočit in mal povprašat. Ko kaj zvem, sporočim.
Greg007

V navodilih je v samodiagnostiki zgolj grafični prikaz, kjer so posamezni sklopi obarvani z ustreznimi barvnimi kvadratki glede na njihovo pravilnost delovanja...
Kaj več ob hitrem branju nisem našel.
gostia

Na servisu sem ravnokar izvedel, da je nova antena 124€ - brez zamenjave. Serviserja pa danes ni bilo, da bi poizkušala pogruntat kaj za eno napako mi piše v samodiagnostiki...

Rad bi da potrdi, da je antena fuč, da ne bi nekaj kupoval in potem pogruntal, da je zanič ena popolnoma druga stvar.

Zadeva pa tako kot sem že enkrat napisal deluje "a la carte" :roll: : zeleno, sivo, rumeno, sivo, ...
Uporabniški avatar
sinko

kaj pa če je nekaj na kaj noben ni še pomislil? kaj pa če se kaj sateltiti tam okrog tebe jeb*jo, kaj si se probal pelat kam malo dlje, no ne vem predvidevam
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

CAN_COMM_CIRCUIT = Control unit initial diagnosis ( CAN ) communication malfunction is
detected

CONTROL UNIT (CAN) =CAN initial diagnosis malfunction is
detected

Priročnik omenja samo menjavo CAN enote, kar je drag špas.

Kaj pa tole si mogoče probal:
Count Down Type
l When the error is detected, set the counter to 40. If the system is normal when turning the ignition switch
ON, it decreases by 1 on the counter.
l The lower limit of the counter is 1. It can be reset to 0 by “Delete log” switch or CONSULT-II.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
gostia

miko 55 napisal/-a:CAN_COMM_CIRCUIT = Control unit initial diagnosis ( CAN ) communication malfunction is
detected

CONTROL UNIT (CAN) =CAN initial diagnosis malfunction is
detected

Priročnik omenja samo menjavo CAN enote, kar je drag špas.

Kaj pa tole si mogoče probal:
Count Down Type
l When the error is detected, set the counter to 40. If the system is normal when turning the ignition switch
ON, it decreases by 1 on the counter.
l The lower limit of the counter is 1. It can be reset to 0 by “Delete log” switch or CONSULT-II.
Ja opažam, da se mi can_comm_circuit napaka začne s cifro 40 in naslednjič 39 in 38 ... torej v povezavi s tem, da se napaka odšteva in ne prišteva pomeni da je to napaka tipa "count down type". Ravno sedaj sem še enkrat pogledal napake in pojavila se je nova "GPS Antenna Error". Priročnik navaja štiri možne vzroke od katerih so trije v anteni in eden v CAN enoti. V kolikor je slaba GPS antena potem sklepam da je logično, da je tudi napaka can_comm_circuit prisotna. Tako si vsaj jaz mislim, razlagam in upam, da zadnja napaka samo potrjuje domnevo, da je vzrok dejansko v GPS anteni. :idea:

Kakorkoli že...za 100% bom šel še na servis da to priklopijo in povedo svoje. :?

Ali je kakšna varianta, da anteno ne sprejmem/plačam, če se napaka ne odpravi? Mislim si da ja...saj nisem jaz kriv, če serviser ne zna najti napake in išče po principu "zamenjajmo pa vidimo - stranka bo pa že plačala...". Al kako? :?:
Greg007

Mislim, da se anteno da zmerit.
1. ima napajanje s CPU - moja 4,5 V
2. V anteni je mini vezje, katero po 5 letih zelo rado počasi korodira
(tako sem prebral na angleškem forumu)
3. antena mora oddajati signal določene intenzitete nazaj v CPU, da ta signal zazna, kot je treba.

Ko ti bodo zmontirali novo, ob prevzemu in preden plačaš preveri CAN Log,
pa boš videl, ali so popravili ali ne.
Odgovori