homologacija pneumatike

Homologacije, zakoni, predpisi
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Zadevo morajo v enem mesecu poslat. Tu je uradno datum določen. Ponavadi pa pride prej. Samo nisem ziher al je 30 dni al 45 dni. Malo pokliči pa vprašaj kaj se dogaja s papirji.
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

nisem nobenga papirja dobu potem, edino takrat v prve sem dobil papir, da sem bil zavrnjen in kaj moram popravit, da bo vredu.

Ja očitno jih bo treba res mal pozvat.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Če si naredil pregled, pol sigurno moreš dobit potrdilo da imaš narejeno, ker itak prometno tam pustiš...
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
IcEm4n

prometno? Samo homologacijski kartonček imajo od mene (in papirje seveda)
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

zizek napisal/-a:
Doctor DJ napisal/-a:kaj pa če daš gume gor na te felne ki jih imaš pa se zapelješ do lpp al rti pa rečeš da bi vpisau gume?
kaj ti majo za težit?
Saj se tak vozim že drugo sezono samo se bojim ,če bo kak plavec začel težit.Zval sem pa na Lpp pa so mi rekli ,da rabim pač neko potrdilo od uradnega zastopnika za renault- slovenija.Oni pa so mi rekli da moram nabavit papire od platišč na katerem piše kake gume lahko grejo na ta platišča.Jaz pa mam orginal platišča od rs-a,pa ni vredu.Nič ne kužim.Na RTi pa sem zovakal tri dni,pa mi zaenkrat ni uspelo nobenega dobit na telefon. Vedno me samo nekam vežejo pol pa nihče ne dvigne telefon,katastrofa.
skod pa si ti? če si ki blizu celja ti jst posodim svoje 16ke z stemi gumam 195 45 R16. samo papirje imam samo ene od felg! bi blo fajn jih prej nek skenirat pa stiskat. jst ti jih komot posodim. piši na pm, pa se boma zmenila.
l.p.
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

wily napisal/-a:
zizek napisal/-a:
Doctor DJ napisal/-a:kaj pa če daš gume gor na te felne ki jih imaš pa se zapelješ do lpp al rti pa rečeš da bi vpisau gume?
kaj ti majo za težit?
Saj se tak vozim že drugo sezono samo se bojim ,če bo kak plavec začel težit.Zval sem pa na Lpp pa so mi rekli ,da rabim pač neko potrdilo od uradnega zastopnika za renault- slovenija.Oni pa so mi rekli da moram nabavit papire od platišč na katerem piše kake gume lahko grejo na ta platišča.Jaz pa mam orginal platišča od rs-a,pa ni vredu.Nič ne kužim.Na RTi pa sem zovakal tri dni,pa mi zaenkrat ni uspelo nobenega dobit na telefon. Vedno me samo nekam vežejo pol pa nihče ne dvigne telefon,katastrofa.
skod pa si ti? če si ki blizu celja ti jst posodim svoje 16ke z stemi gumam 195 45 R16. samo papirje imam samo ene od felg! bi blo fajn jih prej nek skenirat pa stiskat. jst ti jih komot posodim. piši na pm, pa se boma zmenila.
l.p.
Super.Samo še pozovem na LPP,da točno vprašam še enkrat kaj vse rabim ,da si nebojo še kaj spomnili zraven, pol pa makar skočim do tebe.HvalaL.P.
Uporabniški avatar
IcEm4n

ja če nimaš v homologacijskem kartončku napisano, boš mogu ja. Glede na originalno dimenzijo, bo guma nekoliko večja in bo odstopanja cca. 3%.
Uporabniški avatar
zors
Kraj: Radeče

Odgovor Napisal/-a zors »

Da nebom odpiral nove teme.

Imam meganaII in na njem original platišča 17, z gumam 205/50/17. Ali bi se dal nekje TUV dobit, za homoligacijo gum 225/45/17?

Platišča imajo takšne oznake: 6 1/2Jx17 4CH49 8200 412 198--O

Slika

Slika

Slika

Slika

Kateri model so? Nevem.

Sicer nevem kako je kaj zaradi širine felten ker so 6,5J če bodo še šle normalno gor 225 gume,...

LP! :)
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

Če boš homologiral tudi druga platišča 17" ter željeno dimenzijo gum, bo šlo skozi. Če koga poznaš, si jih sposodiš, homologiraš, vrneš in gasa dalje.

Na original platišča pa žal ne boš mogel homologirati druge dimenzije, kot je tovarniško določena.
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
IcEm4n

Če ima katerakoli znamka feltn (O.Z., Borbet, Toora, ....) za Megana II TÜV, v njem pa vpisano to dimenzijo pnevmatik (ki jo hočeš), od podatkov od feltne pa širina, colaža in ET, ki je enak originalnim feltnam, potem bo šlo skozi.
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

IcEm4n napisal/-a:Če ima katerakoli znamka feltn (O.Z., Borbet, Toora, ....) za Megana II TÜV, v njem pa vpisano to dimenzijo pnevmatik (ki jo hočeš), od podatkov od feltne pa širina, colaža in ET, ki je enak originalnim feltnam, potem bo šlo skozi.
Saj ravno to je problem, ker je težko dobiti 6,5 x 17. Večina "after market" platišč je 7J ali 7,5 in et okoli 35 (original cca 49).
Sicer to ne igra nobene vloge, saj praviloma (policisti) gledajo samo dimenzijo pnevmatik.
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ja ker na 6,5 J je guma (225) balonasta in je za njo namenjena 205 širina. Zato tudi v osnovi ni 225 dimenzije gor.
Uporabniški avatar
zors
Kraj: Radeče

Odgovor Napisal/-a zors »

Recimo tale ma na 6,5J 225/45 gume gor

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3859412
Uporabniški avatar
IcEm4n

Uporabniški avatar
zors