Dnevne luči Laguna II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
gostia
Kraj: Idrija

Re: Dnevne luči Laguna II

Odgovor Napisal/-a gostia »

drhouse napisal/-a:
gostia napisal/-a:Pred kratkim sem zamenjal celotno levo obvolansko ročico, kjer je bila tudi tipka za prostoročne ukaze v Laguna II, l.2005, ker mi prejšnja tipka ni več delovala.
Isti problem pri meni. Me zanima kje si menjal in koliko te je okvirno prišlo?

Hvala ;)
Ročica me je prišla 115€, menjal sem pa sam. Je zelo preprosto in ne priporočam, da daješ na servis...
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Hvala za odgovor, sem pričakoval vseeno kak € nižjo ceno! :shock:

Nekaj hudo komplicirano verjetno ni?
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

umlinar napisal/-a:potem mocno dvomim da mas senzor svetlobe. avtomatsko priziganje luci ob kontaktu ti pa lahk izklopi s priklopom na racunalnik.
Glede na letnik avtomobila je to lahko še vezano direktno preko relejev...
Krmiljenje dnevnih luči preko UCHja ti prižge luči šele ko motor steče... Vsaj tako je bilo pri Scenic II in Megane II (l. 2003). Lahko sem dal kartico v čitalec, prižgal delni kontakt a luči niso svetile. Prižgale so se šele ko je motor stekel...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
bobo89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo89 »

Glede na letnik avtomobila je to lahko še vezano direktno preko relejev...
Krmiljenje dnevnih luči preko UCHja ti prižge luči šele ko motor steče... Vsaj tako je bilo pri Scenic II in Megane II (l. 2003). Lahko sem dal kartico v čitalec, prižgal delni kontakt a luči niso svetile. Prižgale so se šele ko je motor stekel...[/quote]

ja, ravno v tem je težava...ko jaz vtaknem kartico v čitalec do konca, se luči prižgejo (in to je tisto kar me moti) , ko pa pritisnem na gumb start/stop pa ugasnejo (v času verglanja) in se nato še enkrat prižgejo...nebi pa me motilo če bi se luči prižgale samo po vžigu motorja.
sem bil že na servisih pa so reki da bi se mogli menjat neki releji pa to, drugje rečejo da se to vse uštima z testerjem in ko rečejo ceno rečem ne hvala...ker nedam 60€ za ta klinčou poseg!
ko vtaknem ključ pri očetovem volvotu S80 miruje vse, ko pritisnem gumb start/stop je tako, kot če bi dal s ključem kontakt (igra radio, prižge se zaslon navigacije,...) ko pa prtisinem na bremzo + gumb start/stop se pa avto vžge (bremzo zato ker je automatik) in šele takrat se prižgejo luči...nism še vidu popovnejše zadeve kot ta način pri volvu;)
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

bobo89 napisal/-a:Glede na letnik avtomobila je to lahko še vezano direktno preko relejev...
Krmiljenje dnevnih luči preko UCHja ti prižge luči šele ko motor steče... Vsaj tako je bilo pri Scenic II in Megane II (l. 2003). Lahko sem dal kartico v čitalec, prižgal delni kontakt a luči niso svetile. Prižgale so se šele ko je motor stekel...
ja, ravno v tem je težava...ko jaz vtaknem kartico v čitalec do konca, se luči prižgejo (in to je tisto kar me moti) , ko pa pritisnem na gumb start/stop pa ugasnejo (v času verglanja) in se nato še enkrat prižgejo...nebi pa me motilo če bi se luči prižgale samo po vžigu motorja.
sem bil že na servisih pa so reki da bi se mogli menjat neki releji pa to, drugje rečejo da se to vse uštima z testerjem in ko rečejo ceno rečem ne hvala...ker nedam 60€ za ta klinčou poseg!
ko vtaknem ključ pri očetovem volvotu S80 miruje vse, ko pritisnem gumb start/stop je tako, kot če bi dal s ključem kontakt (igra radio, prižge se zaslon navigacije,...) ko pa prtisinem na bremzo + gumb start/stop se pa avto vžge (bremzo zato ker je automatik) in šele takrat se prižgejo luči...nism še vidu popovnejše zadeve kot ta način pri volvu;)[/quote]

Tako imajo sedaj v glavnem vsi Renaulti... sigurno od 2003 naprej pa Megani, Lagune...

Tvoj sistem pa se ne da urediti preko testerja... Ker dnevne luči so samo kljukica v nastavitvah na UCHju (na ta način kot ga ima omenjeni Volvo in dandanes Renaulti)
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
gostia
Kraj: Idrija

Odgovor Napisal/-a gostia »

drhouse napisal/-a:Hvala za odgovor, sem pričakoval vseeno kak € nižjo ceno! :shock:

Nekaj hudo komplicirano verjetno ni?
Cena je pač taka kot je...

Glede zamenjave - odšrawfaš dva vijaka, ki držita zgornji in spodnji del plastike okoli volana (prideš spodaj), potem pazljivo razmakni zgornji del od spodnjega, ker se še držita preko nekih plastičnih zatičev in počasi odstrani vse skupaj. Za odstranitev ročke moraš zgolj odpeti celotno ročko in jo potegniti iz plastičnega ležišča ter pred tem še odtakniti mislim da en večji in en manjši konektor. In montaža v obratnem vrstnem redu. To je to - zadeva res ni nekaj posebnega in z malo dobre volje stvar gre. Kakor pri vseh demontažah na Renault-ih pa priporočam pazljivost pri plastikah, ker rado kaj hitro poči...

Mam pa staro ročko še doma - sem mislu da bi se enkrat lotil s spajkanjem teh dveh odtrgani žic in zadeva bi bila kot nova...morda...je pa pras... tako skonstruirana da nisem zihr da bom prišu zraven brez da kaj polomim...
Uporabniški avatar
mihec999

Odgovor Napisal/-a mihec999 »

Mene pa zanima koliko stane na pooblaščencu da ti nastavijo avtomatske luči? Imam namreč Laguno ki je iz uvoza in nima avtomatskih luči.
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

kolikor vem ti manjka en vmesnik in bi za dnevne luču moral še to dokupiti. Vsaj pri meni se ni dalo vklopiti dnevnih luči samo z priklopom na raunalnik...
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
TuningBoy

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

ok zj sm tole temo prebral pa me zanima glede telih luči. Mam xenon pa avtomatsko se mi pržgejo ob pržigu avomobila.

Kako zdej vklopit funkcijo da bi se mi pržgale samo ko bi bilo temno (funkcije dnevnih luči)

probal sem ugasnit,prižgat,ugasnit prižgat luči na hitr pa se mi ni nč izpisal na ekranu. Al morm pred zagonom ugasnt luči (prižgane samo pozicijske)

Hvala in lp
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Najbolje da to narediš preko testerja... Če pa imaš tipko AUTO na koncu ročice za žmigavce pa poiskusi z njo.
TuningBoy

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

ne te tipke nimam...na žalost

bom probu prek testerja
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Uporabniški avatar
drhouse

TuningBoy napisal/-a:ne te tipke nimam...na žalost

bom probu prek testerja
Včasih malo zj*be elektronika: poskusi, kot si že (se pravi na hitro 2x on-off pozicijske) takrat, ko je že tema zunaj.
Uporabniški avatar
strickorle

Odgovor Napisal/-a strickorle »

..fante pri meni pa je sedaj na hitro prišlo do tega,da ko mi gorijo kratke luči (hsenon in laguna 2'2 let,2004) začnejo luči mad vožnjo skakati gor in dol,dobesedno padejo dol in nato jih zoprt na hitro vrne gor in to se ponavlja eno za drugim.Sprašujem,kaj je vzrok temu in kako popraviti
Uporabniški avatar
drhouse

Senzor višine, menda nekje pri zadnji premi... O ceni bo kdo drug, kaj več povedal in, če se da kaj popravljat ali pa je nujna menjava.
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Pri sebi sem včeraj ponoči vklopil avtomatske dnevne luči in je delalo. Danes nič več. Se prižgejo samo ob mraku?
Slika
Odgovori