laguna teško vžge

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
albatros

težava?

Odgovor Napisal/-a albatros »

No, jst mam podoben problem pri vžigu hladnega motorja (2.0 dci 110 kw, l. 2006). Ko npr. zjutraj prvič vžgem motor, prav tako težko obrača (vergla), preden obrne oz. vžge in vzpostavi obrate. Pri tem se mi na signalni kontrolni plošči ne prižge nobena opozorilna lučka, motor pa po prvem takem vžigu deluje čisto normalno in tudi med samo vožnjo ni nobenih težav (ne cuka, vleče, itd..) Je pa zanimivo, da je problem z vžigom le takrat, ko je motor čisto ohlajen, in le prvič pri prvem vžigu hladnega motorja. Ko nato motor ugasnem in zatem ponovno prižigam, vsakič vžge popolnoma normalno, brez kakršnihkoli težav, kot da nič ne bi bilo narobe. Opazil sem tudi, da pri tem prvem hladnem vžigu nekoliko neenakomerno delajo obrati motorja, a to je le zelo kratek čas oz. dokler ga ne dvigne do nekaj pod 1000, nato pa obrati motorja potekajo normalno.
Kolkr sprašujem okol tega pr mehankariji, baje da zna bit nek manjši problem z nekim tesnilom nekje, kjer naj bi ob vžigu vleklo zrak notr (če se ne motim, nekje v zvezi z nafto, ni pa nujno to). U glavnem, je moteče in sigurno se mora napako dat nekako odpravit, kokr ti praviš, da na servisu ne znajo. Aja, pa še okol čitalca kartic v povezavi s tem... Jst sicer nimam problema, da bi mogel START knof držat al kakorkol, ga samo 1× prtisnem, pa sam melje oz. zalaufa...
Tut mene presneto zanima, kaj bi to bilo... Mrbit pa pogruntava, o čem je stvar.

LP
RENO 4EVER
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Če motor težko obrača je lahko akumulator pri koncu. Bi bilo dobro probat z drugim akumulatorjem. :? :? :?
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
albatros

težava?

Odgovor Napisal/-a albatros »

Ne, akumulator pa že ne verjamem, da je problem, ker je signalni prikaz stanja ukumulatorja na samem akumulatorju zelen, prav tako je napetost ok. Če bi bil akumulator, bi verjetno tudi opozarjalo s signalom na kontrolni plošči, in napetost ne bi bila, kot mora biti.. Verjetno mora biti problem nekje na vžigu... al pač...
RENO 4EVER
Odgovori