Aleksman71 napisal/-a:Tipično za nas,če sam ne znaš ,še drugega prepričaj da ne zna nič. Naj te servis oguli do konca.Sam popravljam skoraj vse in v 30 letih nisem imel mojstra ali servisa doma.Se pač ne spoznam dovolj na DCI in skupni vod ... ,zato pa sprašujem,samo vidim da tu NOČEJO ,tisti ,ki vedo,pomagat.Nisem bedak,pa da bom nekomu verjel na besedo,ko mi pove da je treba menjat to pa to ,ti zaračuna nekaj 100€ ,a ni nič bolje.
Z merjenjem uporov zveš toliko ,kot tisti ki ti ga priključi na računalnik in ti pove druga in tretja šoba je zanič,saj isto meri Ω .S poslušanjem(s stetoskopom ali pa prisloniš nekaj na njega in uho) ,med tem ko mašina dela, zveš ali dela ali ne. Rajši ga sam poskušam popravit,pa čeprav zajebem nekaj in se učim na napakah,kot pa da bi nekomu"podaril 1200€
za zamenjavo šob ,kjer je 20 minut dela.
Če pa imaš željo plačevat,ti pripeljem mojega in lahko na tvoj račun preventivno zamenjamo vse kar se pač serviser spomne.Clio je vreden(če bi vse delal) okrog 3000€ in popravilo na servisu se mi izplača samo
če je pod 200€ ,vse ostalo je metanje denarja.Rajši ga prodam po delih in dobim še kak 1000€ za njega.
to se strinjam s tabo. sem sam avtomehanik in vem kak je. samo določenih stvari ne moreš popravit sam doma, že zaradi tega ker nimaš določenih pripomočkov. meli samo pa že dosti takih primerov ko sami doma popravljajo in na koncu obupajo in pripeljejo na servis in se nato ugotovi da bi bilo dosti manj popravila in škode, če bi takoj pripeljali.
doben pa ti ne more preko foruma, slik in pogovora povedat kaj je narobe, napako lahko ugotavljaš samo ko gledaš v motor in slišiš, vidiš obnašanje motorja.