Poskakovanje brisalca

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
McBobo

Odgovor Napisal/-a McBobo »

Olje se več ali manj vpije v gumo, tako ni skoraj oz. nič olja na šipi.
Kakor sem pri sebi opazil tudi škripanje odpade, vsaj v večji meri. Pri meni je že problem, ker nimam spojlerja na brisalcih in se to pri večjih hitrostih še zmeraj odraža v manjši meri-mislim poskakovanje. Ampak to so delali že kot novi, tako da tisti ki bo probal in ima spojlerje na brisalcih, naj napiše, ali sploh še kaj poskakujejo.
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

bojanc napisal/-a:vsem priporoèam AeroTwin flat brisalce

Prednost ploskih metlic so:

- enakomeren pritisk metlice na celotno steklo, enakomerno brisanje,
- tišje brisanje kot pri klasiènih metlicah,
- pozimi ne zamrznejo na steklo,
- aerodinamièna oblika za odlièno brisanje tudi pri velikih hitrostih,
- odlièno brisanje pri temperaturah od - 40 do +80 °C.
Jaz jih pa za pozimi nikomur ne priporočam, razen, če jih ima že v originalu.

Lani tik pred zimo sem kupil par navadnih brisalcev z spojlerjem Champion za 13,60€ in par aerotwin brisalce, prav tako Champion, za 26,30€.

Kupil sem jih pa iz razloga, da obe verziji sprobam istočasno pri istih pogojih. Aerotwin so mi zjutraj, pri prvem potegu zaškripali, navadni še nikoli. Aerotwin, če so hude padavine iz zgornje pozicije potegne vodo za sabo 10cm, navadni ne. Ob hudem sneženju in zmrzali se pod aerotwin brisalce, tam kjer je nosilec, nabije led in ga razmazuje po šipi, pri navadnemu je teh nosilčkov več in so veliko ožji, zato se led ne nabija pod njimi. Pa seveda cena, ki je skoraj enkrat večja za aerotwin brisalce.

No tak je bil moj test. V poletnem času se te slabosti manj poznajo. Za čez zimo navadni, za poletje bodo pa aerotwin, ker so mi lepši :P

Pomoje da imajo te neserijski aerotwin brisalci premajhen pritisk na šipo, saj je prijemališče bližje šipi, kot pri navadnih, torej je feder že bolj sproščen. Mogoče bi bilo dobro dati močnejši feder.

Moram pa tudi jaz enkrat probati jih namazati z glicerinom.
Odgovori