Laky napisal/-a:Celes,ali mi lahko zaupaš kaj se je zgodilo z injektorji,ker jaz tudi sumim,da bi bili lahko pri meni krivda,ker sem tudi vlival nek aditiv zraven nafte in mi je potem po parih mescih začela laguna ugašati pri visokih obratih.Računalnik zabeleži padec tlaka goriva in sumim da se je nabralo veliko svinjarije na injektorjih in ostajajo preveč odprti,da pade tlak,ne vem no,razmišljam.Imel sem pa dva polna filtra že nekih kapjicam podobnih skupkov ali kako bi že to poimenoval in mislim da je nekaj tega šlo tudi do injekorjev,ter zapacalo injektorje ali pa celo visokotlačno črpalko
lp Laky
naj te razočaram da se je tudi meni isto dogajalo da je avto ugašel med visokimi vrtljaji samo potem je začel ugašet bol pogosto ,ko sem pa zamenjal visokotlačno črpalko je pa stvar potekala normalo ,kar mislim da je pri tebi isto zamenjaj viskotlačno črpalko pa bo
Jaz mislim in upam da ni visokotlačna črpalka,ker mi ne ugaša vedno.Naprimer,sedajle se mi ni ugasnil kak mesec,pa ga večkrat sprobam pa pritisnem.Mislim,da je največkrat ugasnil zaradi vročine poleti,kadar sem ga nekaj časa priganjal v visokih obratih,takrat se mi je ugasnil,če ga pa pritisnem samo za prehitevat,takrat pa normalno dela,ugasne pa samo kadar je na delavni temperaturi ali pa malenkost višje,kadar je pa malenkost pod delavno temperaturo pa nikoli.Najprej bom preveril še senzor tlaka,če ga bom kje našel in ga zamejal,dal očistit šobe,potem pa nimam več idej kaj bi lahko še bilo razen visokotlačne črpalke.Upam,da se bo porihtalo samo od sebe,ker sedaj kaže na bolje odkar sem sčistil rezervar in zamenjal filter ter črpalko za dovod goriva.
lp Laky
Evo malo pozno se javljam
Avto mi je po 2 dneh ko sem vlil ta aditiv začel slabo vžigat, postopoma je začel cukat bolj očitno (prej mi je malo). Avto je imel okoli 242.000km. Od takrat naprej je avto občasno delal po 5ih cilindrih in je močno kadil sivo. Parkrat se mi je zgodilo da ko sem malo pospeševal da ga je samo zamorilo in nenormalno sivo zadaj kadilo.
Zdej sem menjal injektorje in je vse OK. Kilometrina ko smo menjali injektorje: 258.000
Motor pa je 3.0 V6 dCi. Sicer v Oplu ampak je isto sranje
grandtour napisal/-a:
naj te razočaram da se je tudi meni isto dogajalo da je avto ugašel med visokimi vrtljaji samo potem je začel ugašet bol pogosto ,ko sem pa zamenjal visokotlačno črpalko je pa stvar potekala normalo ,kar mislim da je pri tebi isto zamenjaj viskotlačno črpalko pa bo
Jaz mislim in upam da ni visokotlačna črpalka,ker mi ne ugaša vedno.Naprimer,sedajle se mi ni ugasnil kak mesec,pa ga večkrat sprobam pa pritisnem.Mislim,da je največkrat ugasnil zaradi vročine poleti,kadar sem ga nekaj časa priganjal v visokih obratih,takrat se mi je ugasnil,če ga pa pritisnem samo za prehitevat,takrat pa normalno dela,ugasne pa samo kadar je na delavni temperaturi ali pa malenkost višje,kadar je pa malenkost pod delavno temperaturo pa nikoli.Najprej bom preveril še senzor tlaka,če ga bom kje našel in ga zamejal,dal očistit šobe,potem pa nimam več idej kaj bi lahko še bilo razen visokotlačne črpalke.Upam,da se bo porihtalo samo od sebe,ker sedaj kaže na bolje odkar sem sčistil rezervar in zamenjal filter ter črpalko za dovod goriva.
lp Laky
Evo malo pozno se javljam
Avto mi je po 2 dneh ko sem vlil ta aditiv začel slabo vžigat, postopoma je začel cukat bolj očitno (prej mi je malo). Avto je imel okoli 242.000km. Od takrat naprej je avto občasno delal po 5ih cilindrih in je močno kadil sivo. Parkrat se mi je zgodilo da ko sem malo pospeševal da ga je samo zamorilo in nenormalno sivo zadaj kadilo.
Zdej sem menjal injektorje in je vse OK. Kilometrina ko smo menjali injektorje: 258.000
Motor pa je 3.0 V6 dCi. Sicer v Oplu ampak je isto sranje
Jaz sicer nimam takih simptomov,da mi avto nebi lepo tekel,namreč,avto mi lepo teče,vžiga,pospešuje,v glavnem lepo dela.Tudi mehanik je rekel da mi zelo lepo teče,samo ugasne občasno pri nekoliko daljšem tišanju v visokih obratih,edino kar sem opazil je to,da,ko ga tiščim in nato spustim plin mi nekaj zaklenka na hitro,kot bi bili ventili ali pa šobe spustijo tak glas,ne vem kaj bi bilo to,mogoče je to potem včasih vzrok da ugasne
Laky napisal/-a:
Jaz sicer nimam takih simptomov,da mi avto nebi lepo tekel,namreč,avto mi lepo teče,vžiga,pospešuje,v glavnem lepo dela.Tudi mehanik je rekel da mi zelo lepo teče,samo ugasne občasno pri nekoliko daljšem tišanju v visokih obratih,edino kar sem opazil je to,da,ko ga tiščim in nato spustim plin mi nekaj zaklenka na hitro,kot bi bili ventili ali pa šobe spustijo tak glas,ne vem kaj bi bilo to,mogoče je to potem včasih vzrok da ugasne
lp Laky
Meni je grozno "klenkalo" ko sem mal močneje hotel pospešiti iz 1500 obratov iz četrte prestave naprimer. Z vgašanjem pri visokih obratih so imeli problem 3.0 v6 motorji = okvara stene cilindra.
Svetujem ti, da ti na servisu priklopijo avto na tester in odčitajo vrednosti tlaka goriva. Vrednosti vbrizganega goriva se ne bi smele razlikovati od zahtevanih vrednosti. Če ti vgaša pri visokih obratih je možno da pride do padca tlaka goriva v visokotlačni črpalki.
Sem že bil na testerju in je pokazalo nihanje tlaka goriva,sam kje pa pride do padca tlaka,ali na šobah ali na visokotlačni črpalki,pa ni ugotovil.Upam,da ni na črpalki Meni zaklenka le,če ga tiščim v visokih obratih in nato spustim gas,takrat zaklenka.Čudno se mi pa zdi,da mi ne ugasne zmeraj,lahko ga včasih priganjam do konca po AC,včasih sem ga pa le za prehitevanje in je ze ugasnil.
Zanimivo, sem pred kratkim videl v oddaji FIfth Gear izboljšanje, sicer o kakih kasnejših negativnih posledicah ni govora. Čeprav so pa pred leti ravno tako delali test različnih aditivov in prišli do drugačnega zaključka. Seveda mene bolj zanimajo za dizle.
Kako mnenje?