Clio II dci pri konstantni hitrosti vibracije v intervalih

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Ko ste centrirali - ali si pogledal če je kaka guma spredaj jajčasta? Mogoče pretiravam, ampak mišljeno je če tekalna površina na katerem mestu ni v krožnici. Ker mislim da je to problem, pride pa do resonance pri nekih obratih in pri nekem prestavnem razmerju. Prestavno razmerje ima tukaj vpliv v toliko, da vztrajnost pogonskega sklopa ni enaka v različnih prestavah in ravno v 5 je najmanjša. Sem opazil pri sebi podobno in to mi dela samo z letnimi gumami, z zimskimi ne. In ja, letna je jajčasta. Problem se zmanjša, če so gume bolj napumpane - poskusi jih dofilat za test za kake pol bara in potem poročaj.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Maš ALU feltne? Ali pa če maš jeklene. Poglej kako sede feltna na sredini. Če niso original platišča lahko da je sredina večja pa ni v centru (če ni centrirnih obročev), tudi če je normalno privijačena.
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

Glede zadeve, da bi bila guma jajčasta to ne morem zagotovo preveriti, na oko se ne vidi, takrat na centriranju pa ni nič rekel. Bom jutri poskusil malo bolj napumpati gume pa da vidimo.

Feltne so Alu in niso original, so od OZR in so napolno nataknjene na sredinsko odprtino, tako da se polno prilagajajo. Sicer so malo popraskane po robovih, ampak ne bi rekel, da je katera zvita, saj bi se to verjetno poznalo pri centriranju ali pač ne?
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

No mislim, da sem odkril krivca...
Danes sem si vzel malo več časa in zamenjal ALU platišča z originalnimi železnimi na katerih imam zimske gume, šel probat in težave ni. Torej napaka zagotovo na platiščih.
Potem sem dal nazaj ALU platišča, vendar sem zamenjal prednji kolesni par z zadnjim in problema ni več. Upam, da je problem sedaj res rešen.

A kdo pozna koga ki popravlja platišča pa zanima me še okvirna cena recimo?
Odgovori