Zadnja leva zavora ne spusti

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Blaž
Kraj: Podgora

Odgovor Napisal/-a Blaž »

Hvala vsem za odgovore. Drgac sem pa zadevo ze postimal. Sem kupil nove Lucasove obloge (30eur komplet), cilindri so zgledali v dobrem stanju zato sem pustil stare. Upam, da bo za en cas mir. :)
Uporabniški avatar
Blaž

Nazalost morem obudit temo. Odkar so bile pakne menjane mi s casom vedno bolj tresejo zadnje zavore pri zaviranju. Ve kdo v cem bi bil lahko problem?
Hvala. :)
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

si dal podrejat bobne ko si menjal pakne? lahk je krivo ce si jih lahk je pa tut ce jih nisi! :)
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
Blaž

Nisem jih dal podrejat. takrat k se mi je to zgodilo je blo zunaj ful mraz in sem mislu, da je kaj zamrznilo in da zato bremza tako drzi, pa sem se su mal pelat, da bi se odtajalo. Ni blo glih pametno, vem. Mozno je, da sem takrat unicil boben, saj se je segrel na zelo visoko temperaturo.

Je bil pa se en problem pa na drugi strani. Ko sem zategoval srauf s katerim pritrdis boben nazaj na pozicijo mi je spodletel kljuc in odlomil koscek rinke na bobnu kamor nataknes kolo (prb. cetrt kroga). Se sam nisem mogel verjet, da je tako svoh narejeno. :shock: Saj tisti kos sem nekak zalimal nazaj s tahitrom lepilom in drzi, sam nikoli ne bo tocno tam kjer je bil. Najbols zamenjat boben?

Sem premisljal, da bi kupil 2 nova bobna za 100eur pa bi mel mir. Ima kdo kaksno boljso oz. cenejso idejo? Se bobni nujno menjajo v parih?

Vnaprej hvala!

Lp Blaz
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Menjajo se v parih, ce so znucani. Mislim pa da pri tebi sploh ni pene - ker je zablokiralo je zvit in zato trese. Dober drejar resi bp, res pa je da mora obvladat - diskov in bobnov ne zna vsak dobro postruzit.

Pa prepricaj se tudi da so gume v redu - ce si katero drsal, ko je zablokiralo, se tudi to obcuti.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Blaž

Kolo vbistvu ni zablokiralo, le vrtelo se je zelo na tesno, tako da so gume uredu. Kaj pravis pa na odlomlen kos z drugega bobna? Se tisto dost pozna na voznji, ker boben ni zbalansiran? Kolk pa kaj stane tak postopek (drejanje)? Tistega, ki ima odlomljen kos bi najraje zamenjal, ker so kolo vsede nanj in bi blo se najbols, da je tisto narejeno za zihr, torej bi mogu zamenjat tud drugega al bi lahko druzga dal podrejat pa sam enega kupu?
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

pakne mors ob strani pobrusit tko da ni oster rob. In kar je robi v bobnu tudi, cene zaradi tega lahko trese med voznjo. Je blo lezisce platisca dobro spucano?
Uporabniški avatar
Sura

Odgovor Napisal/-a Sura »

Pozdravljeni,

bi še jaz pristavil svoj problem. Imam megane l.99. Pred dvema mesecema mi je dokončno odstopila obloga in kolo je zablokiralo. Vendar ne med vožnjo. Sam sem odpru iz zložil nazaj nove pakne tako kot je tukaj nekdo opisal. Do sedaj je bilo vse vredu, sedaj mi pa ista( zadaj levo) prej zagrabi kot desna, oz. sploh premočno, blokira prej kot sprednje. Ampak samo mrzel. Mislim da se po parih kilometrih precej unese.

A je možno da je slab mehanizem za samonastavitev in je sam preveč približal pakne bobnu? Ker 2 meseca je bilo vredu. To je verjetnu tist jeziček ki drži kolešček da jih ne razširi preveč? Ker se mi je zdel zelo razmajan, ohlapen ko sem nove dal notri ali pa prslaba vzmet ki tišči na kolešček. Rad bi pa rešil sam, mam lušt.

Se da kupit ta šponer posebaj in koliko je?

Hvala že vnaprej.

Cilindrčki so not lepi, zajla šiba lepo...
Odgovori