1,9 dci ne rabi grelnih sveck za zagon, ker mu je dovolj kompresija motorja. Ne mesaj TDI ja ker motor ni isti...bfranc napisal/-a:Po mojem imas zanic grelne svecke.Odsravfaj vse svecke in jih priklopi direkt na akumulator, ce zazari v roku 2 sekund je dobra.
Na moji octavii 1.9 tdi, je isto vzigala - najprej po enem pol po dveh, motor se je matral prve sekunde.Imel pa sem zanic vse 4 svecke, ceprav mi je tester kazal da ne vleceta toka dve svecke.
Laguna II 1,9, vergla in nato vzge
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Po tem postu sem sklepal da ima zanic svecke, ce jih pa ne rabi pa toliko bolje.Za motor pa sam vem da ni isti.Sam neki me moti, ce jih ne rabi, zakaj jih pa vgrajujejo na te motorje?piksna napisal/-a:Pri moji laguni tester ze kar nekaj casa kaze da je zanic grelna svecka pa mi zato ne vziga nic slabse. Mi je na servisu reku, da te masine ne rabijo vec toliko grelnih sveck da vzge tudi ce so zanic samo je pa fino ce so ok.
Res je.WarpedOne napisal/-a:Ker se vedno koristijo.
Motor ze vzge tut brez sveck ampak to se ne pomeni da na cisto vsakem ciklu pride do uspesnega vziga goriva. Brez sveck bo tako veliko vec slepih taktov in tako manj moci, veliko vec vibracij motorja, vecja poraba.
Na zacetku malo bolj traktorsko deluje, klenka, kovinski prizvok po slabi minuti pa zadeva deluje kot mora......tko da grelne svecke so definitivno izkljucene iz napake oziroma okvare....
Vgrajujejo pa jih zato, ker je pac za avto bolje da jih ima. Ne ropota toliko......
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
-
renault112
-
renault112
-
renault112
se eno stvar se opazil...
ko avto ugasnem odprem pokrov motorja in se slisi kako vlece zrak nekje v filter nafte ...
nakar po dolocenem casu ko hocem avto zalaufat ne zalaufa....in ko napumpam nafto na filtru...normalno gre...
predvidevam da nekje potegne zrak v tisti filter...
je kaksen postopek kako zategniti glavo na filtru...ali kako je z tesnilom,..
ko avto ugasnem odprem pokrov motorja in se slisi kako vlece zrak nekje v filter nafte ...
nakar po dolocenem casu ko hocem avto zalaufat ne zalaufa....in ko napumpam nafto na filtru...normalno gre...
predvidevam da nekje potegne zrak v tisti filter...
je kaksen postopek kako zategniti glavo na filtru...ali kako je z tesnilom,..