Konektorji - Laguna II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

tak je jaz sem odstrano varovlako ki si jo ti oznacil in ti povem da mi kontrolna lucka na armaturki ko prizgem gretje sedezev se vedno gori, ce pa dejansko greje sedeze pa nisem probo, odstrano se par varovalk in na armaturki se je vedno gorelo
tma ko si ti razdiro jaz nisem niti probo ker sem prejsnjic skot vse polomo pa raje ne tikam, gledal sem nekaj pod sedezem in je spodaj celi ðumbos, vse polno neke pizdarije, glede na to da mam elektro sedeze je en konektor za motorcek za pomik sedeza drugi pa za grelec keri je keri ne vem ker me je tudi dez malo namakal pa nisem lih bil za to tako da na koncu koncev vemo en qrc za kaj je kaj so pa bli konektroji standardne rumo-crne barve, aja pa tudi malo malo je prostora za mojo pohorsko roko da bi tam spodaj kaj slato, bom pa probo drugic kaj vec ko nebo dezja v kolikor me bos reso zadeve
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
brobins
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a brobins »

Mislim, da so varovalke za ogrevane sedeze nekje za sopotnikovim predalom:

Slika

Upam, da je slika v pomoc.
Uporabniški avatar
sinko

uf to je nekje bogu za nogom not skrito to je prakticno tam ko je mikroklime bo treba pogledat ce se da zraven priti
Uporabniški avatar
brobins

Odgovor Napisal/-a brobins »

Predal je treba odstranit, pa je (en Torx vijak in 4 plasticni zatici, ki jih "pajsnes" z izvijacem).
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

Zdaj vsaj vemo, da kontrolna lucka ni vezana na varovalko :P

Sem se ze mislil odpeljati na PS in se tam pozanimati, samo so me ze prejsnjic cudno gledali, ko sem jim povedal da bi rad naknadno vgradil tempomat. Pri prvem SP so rekli: hmmm, ne vemo ce to dela...bla bla bla, pri drugem pa: verjetno se da samo je strosek nad 250eur. Sem se razpiz..l, kupil stikalo za vklop in na sklopko pa si sam zmontiral (za 40eur + 1ura dela). :wink:

sinko - hvala za trud
ce bi vseeno (rad) odstranil tisto plastiko ti prilagam slikice, kako je vse skup zlozeno

http://www.moj-album.com/uredi/denisn/1 ... s=14097044

samo potegnes gor, brez problema...

http://www.moj-album.com/uredi/denisn/1 ... s=14097041

zacnes na tej strani - nimas kaj polomiti

http://www.moj-album.com/uredi/denisn/1 ... s=14097038

Sem nasel tisti plac, ki ga je omenjal brobins. Vse varovalke so na mestu.
Sem pa tudi malo sedez razstavil, samo mi nekaj ni jasno. Kam bi mogel dati grelce za sedez, med leder in spuzvo ali pod spuzvo. Nekaj je tam vse skupaj zasito , tak da niti leder ne morem loziti od spuzve... nasveti?
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
Uporabniški avatar
denisn

sinko napisal/-a:tak je jaz sem odstrano varovlako ki si jo ti oznacil in ti povem da mi kontrolna lucka na armaturki ko prizgem gretje sedezev se vedno gori, ce pa dejansko greje sedeze pa nisem probo, odstrano se par varovalk in na armaturki se je vedno gorelo
tma ko si ti razdiro jaz nisem niti probo ker sem prejsnjic skot vse polomo pa raje ne tikam, gledal sem nekaj pod sedezem in je spodaj celi đumbos, vse polno neke pizdarije, glede na to da mam elektro sedeze je en konektor za motorcek za pomik sedeza drugi pa za grelec keri je keri ne vem ker me je tudi dez malo namakal pa nisem lih bil za to tako da na koncu koncev vemo en qrc za kaj je kaj so pa bli konektroji standardne rumo-crne barve, aja pa tudi malo malo je prostora za mojo pohorsko roko da bi tam spodaj kaj slato, bom pa probo drugic kaj vec ko nebo dezja v kolikor me bos reso zadeve
prosim probaj se vklopit gretje po odstranitvi varovalke :)
kak pa je s tisto plastiko in z 10eur-i? si ze dobil ven?
denisn
Slika
Uporabniški avatar
sinko

gretje dela tudi ko odstranim to varovalko ki jo ti omenjas, onega pa nisem razstavljal ker al je tak cudno skup dano al sn pa jaz picka pa ne upam bolj mocno to potegnit narazn tak da eur se kar ostajajo tam spodaj nekje
Uporabniški avatar
denisn

Nic dobrega se ne obeta za mojo zadnjo plat v teh mrzlih dneh. Nasel sem navodila o sestavi sedeza, nikjer pa ni prikazano, kako in kam so vklopljeni grelci. :mad:
denisn
Slika
Uporabniški avatar
denisn

Po navodilih za odstranitev sedeza
http://shrani.si/f/3K/Op/4nhC4SnK/sedez.pdf

sem prisel do konektorja
Slika

Slika

zgornji konektor ima 5 zick:
1par(2zici) gre za signalno lucko pripetega pasu :) "pri meni ne dela ze od zacetka! Niti lucka ne sveti in niti opozorilnega signala ni. Je mozno, da je v racunalniku izklpoljeno? Je pa na obeh sedezih enako.
1par(spet 2zici) pa nekam na hrbtno stran sedeza ali na sedisce za kontrolo, ce kdo sedi na njem. :lol:
1zica pa nimam pojma kam (nekje se vmes izgubi)

spodnji konektor je pa verjetno ta pravi za gretje sedeza

Zdaj je potrebno samo se ugotoviti, katera zicka kaj ima za funkcijo :roll:
narociti tole stvar
http://shrani.si/f/2P/Lk/TPT7Cm0/msh-50eb10s02-3456.pdf
in seveda zmontorati. :wink:
denisn
Slika
Uporabniški avatar
denisn

Ni se nobeden iz radovednosti razmetal sedez in pogledal ta konektor, da bi mi vedel malo vec povedati o tem.

Dajte no, odstranitev sedeza je 10-12 minut :wink: , pregled in slikanje situacije okoli 10-15 minut :D , sestava 8 minut. :lol:
Eno limonado izpustite pa bomo vsi zadovoljni :o :oops:
denisn
Slika
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

denisn napisal/-a: 1par(2zici) gre za signalno lucko pripetega pasu :) "pri meni ne dela ze od zacetka! Niti lucka ne sveti in niti opozorilnega signala ni. Je mozno, da je v racunalniku izklpoljeno?
Tole je zelo sumljivo... Ni bil avto nikoli razbit?
Slika
Uporabniški avatar
denisn

Stupo napisal/-a:
denisn napisal/-a: 1par(2zici) gre za signalno lucko pripetega pasu :) "pri meni ne dela ze od zacetka! Niti lucka ne sveti in niti opozorilnega signala ni. Je mozno, da je v racunalniku izklpoljeno?
Tole je zelo sumljivo... Ni bil avto nikoli razbit?
Hmm, mislim da ne. Vsaj nobenih ocitnih znakov za to ni.
denisn
Slika
Uporabniški avatar
denisn

Slika

Ta konektor je za telefonijo!

:smt014 da do zdaj tega nisem pogruntal.
denisn
Slika
Odgovori