wireless problem

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

hm pomoje tezko kj..najlazje bi videl na ruterju kok kompov je gor...sam verjetno nimas dostopa an
Uporabniški avatar
flashridr
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a flashridr »

Tako je da ce nimas kode za dostop v router se ponavadi ne da priti not. Obstajajo drugacni nacini (nelegalni) z malo vec znanja in truda. Nekateri routerji pa imajo tudi omejitev uploada pa downloada na dolocen ip. Tako da ti je lahko tudi malo pipco zaprl. Najboljse da njemu reces pa naj ti pokaze kolko uporabnikov ima gor priklopljenih.
Državni prvak EMMA ESPL Expirienced 2 Woofer 2011
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj
Uporabniški avatar
XiWang

Odgovor Napisal/-a XiWang »

Ce imas dostop do lokalne mreze routerja lahko vidis kdo so se clani omrezja (v npr. my network places -> entire network -> MS windows network)...ampak to ni trenutno in tudi ni nujno da bodo vsi prikazani... je pa lahko kar zanimivo ce imajo sharing vkloplen :twisted:
ne hiti počasi....
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

Mene bi pa (spet) neki zanimalo glede tele varnosti brezzicnega omrezja ... Kater program kej uporablate za zascito le tega? Enkrat sem videl kako je eden v en program vnasal samo MAC naslove racunalnika in PS3-ja, in sem potem imel dostop ... A kdo ve kater program je to??? Vem da je samo MAC naslove vnesel ... potegnu sem dol languard, samo ne vem ce je to to :) ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Mac adress, najbolj pametno. Da se pa nastavit v routarju samem. Skonektas se gor pa vpises svojo mac adreso. To je pac adress tvoje mrezne kartice. Dobis jo pa tako da gres v conzolo dos in napises ipconfig :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
RoZleht

MaTe0 napisal/-a:Mac adress, najbolj pametno. Da se pa nastavit v routarju samem. Skonektas se gor pa vpises svojo mac adreso. To je pac adress tvoje mrezne kartice. Dobis jo pa tako da gres v conzolo dos in napises ipconfig :)
ce prov zastopim a to v explorer vpises administratorjev IP??? In k to nardis, se odpre taka roza stran in okno kjer vpises upor. ime in geslo???
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
MaTe0

Ja nek naslov si dobil od routerja. Ki je pac nek ip. Jaz mam http:///xxx.xxx.xxx.xxx se pravi neka x predstavlja neko cifro. Geslo je ponavadi admin 1234 razn ce nisi kaj spreminjal. Potem pa tam nastavis zascito.

Se pravi ti se mors prvo skonektat na tvoj brezzicni router in potem tam najti mac adress in vpisati mac adresse tistih racunalnikov ki lahko dostopajo do tvojega omrezja.

Drugi nebodo mogli.

Mac adress pa dobis v command prompt ce napises noter ipconfig ti vrze ven

IPv6 Adress in to je tvoja mac adresa. :)
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Obstajajo pa tudi programi, ki simulirajo razlicne MAC adresse in se lahko povezes na skorajda katerikoli router. :)
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0

pol pa vpisi ipconfig/all pa ti vrze ven physical adress.

Ceprav jaz vem da mam narejeno in vpisano ono cifro spodaj ipv6 in deluje brez problema samo pri meni :) Sprobano s kolegovim laptopom.

Skratka ce vpises ipv6 ti vrze mac adresso sam :)

Lahko pa vpises tud pravi mac adress => physical adress.

Pa se slika kako zgleda stvar dostopa pri meni v routerju :)

Slika

Dostop do wirelesa ima moj laptop in racunalnik v drugi sobi :)
Uporabniški avatar
MaTe0

:lol: A zdaj boma se ucila kaj kaj pomeni? Pravim da probaj vpisat ipv6 pa bos vido da ti pol na konci vrze mac adreso :) No vsaj mojmu routerju je tako uspelo.

Sicer se sam ne upadam kaj dosti z windowsi, bolj z linuxi ker jih rabim za solo so pa tam stvari malo drugacne. Vsaj kaj se komand in ostalih stvari tice.

Windowsi so pac za vsakdanjo uporabo.
markoZ
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a markoZ »

MaTe0 napisal/-a::lol: A zdaj boma se ucila kaj kaj pomeni? Pravim da probaj vpisat ipv6 pa bos vido da ti pol na konci vrze mac adreso :) No vsaj mojmu routerju je tako uspelo.

Sicer se sam ne upadam kaj dosti z windowsi, bolj z linuxi ker jih rabim za solo so pa tam stvari malo drugacne. Vsaj kaj se komand in ostalih stvari tice.

Windowsi so pac za vsakdanjo uporabo.
lol?? Bolj uporabljas linux in neves kj je IPv6 in kj je MAC???

Swasta...
www.facebook.com/avto.deli <- Vse za vaš jekleni konjiček
Uporabniški avatar
MaTe0

Ne in ne vem kak zgleda google in megane 2. Drugic sploh nem vec pisal kaj, ker ste itaq zabluzli z temo do konca. Vse pise par postov nazaj, dvom je bil samo v tem, ker sem jaz vpisal v router ipv6 namesto mac adressa.

In ne ni me potrebno ucit kaj je ipv6 in mac adressa ce ste pa vsi tak pametni pa boste mogoce se kdaj kaj dosegli.

Ne bom vec nic pisal pocasi na tem forumu ker je vedno vec svinjarije gor.
Uporabniški avatar
MaTe0

Ma saj se je zgoraj ze napisalo kaj more naredit :)

No hard feelings bam88 :)
Uporabniški avatar
RoZleht

lepo da ste se zmenli :) ... drugace pa hvala vsem za pomoc!!!
Lp RoZleht
markoZ
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a markoZ »

@bam88

:P

Se pa strinjam s tabo glede FreeBSD ni boljsega za server kot FreeBSD!

Ce kdo ne pozna naj gre na www.freebsd.org in se naj sam preprica
www.facebook.com/avto.deli <- Vse za vaš jekleni konjiček
Odgovori