nadzor tlaka v pnevmatikah-laguna II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
renault112

Odgovor Napisal/-a renault112 »

ja sej tudi jaz ne uporabljam tega..

me pa moti ker vse utripa...pa pise servis...kako naj to izklopom, brez kaksnik vecjih posegov. ?? :roll:
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

na racunalnik druge varijante ni
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

Meni pa vedno kaze da je vse ok, pa ce imam 1,5 ali 2,3 napumpano. Pa ce zamenjam gume vse povprek...je isto
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

1,5 ali 2,3
Jah, to je se vse znotraj tolerance 8)
Namen senzorja je da ti javi, da ti je guma spustila, ne pa da mas "neoptimalno" napumpano.
Pa ce zamenjam gume vse povprek...je isto
Itak, ker antena se vedno slisi vse 4 ventilcke. Pozicije pa ne ugotavlja, zato mas barvno kodiranje in programiranje v kompjuterju kdo tocno je kje.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
denisn

To ne more povsem drzati, saj citiram: "Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah:
- Opozarja voznika ko:
- je tlak za 0,6 bara nizji
- je tlak previsok
- pnevmatika pusca
- je pnevmatika poskodovana
- se tlak razlikuje med desno in levo stranjo

Moram pa se povedati, da sploh nimam na ventilckih barvno oznaceno. Vsi ventilcni so od zunaj sivi. Kaj pa poveste na to, da ko dam gor rezervno gumo brez ventilcka in mi tudi javo vse ok?
denisn
Slika
Uporabniški avatar
iztok.g
Kraj: močvirje

Odgovor Napisal/-a iztok.g »

Najleps je blo ko smo imel na avtih ''gas zajle'' in smo bili veseli ce smo imel servo volan in bremze... s seboj si imel dva izvijaca, 13 in 17 kljuc, pa si generalko na cesti delal. Pa ni bilo tezav z TPS sensorji, pa lambda sensorji, pa UGVJHKBJHB sensorji... se posebej je Renault ''mocen'' pri vsej tej elektroniki... :mad:
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT.
www.AvtoNaPlin.si
Uporabniški avatar
Mr.B

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

Tudi jaz sem eden tistih, ki so odstranili senzorske ventilcke (odklop funkcije na racunalniku ter menjava z navadnimi ventilcki ob menjavi gum). S senzorskimi sem imel nemalo tezav (eden izmed njih tudi ni dobro tesnil na stiku s feltno, zato mi je guma vedno malo puscala). Ker so se mi zdeli takrat senzorski predragi, sem jih mejal z navadnimi, katere sedaj menjam 1 x letno. Po cca. 2 letih lahko recem, da senzorskih prav nic ne pogresam.

Je pa taksna odlocitev seveda stvar vsakega posameznika. 8)
l.p., Mr. B
Uporabniški avatar
denisn

Tudi meni je vse skupaj neuporabno in se ne zanasam na to, samo ce bi ga pa dal izklopiti bi pa imel na prikazovalniku avto brez koles :a2_mongo4yj
denisn
Slika
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

problem pri teh ventilckih je, da vulkanizerji ne pazijo na njih! enostavno zapikne zelezno palco not in zasuce gumo okrog in pritem poskoduje, ce ne celo utrga senzor oz. ventilcek!
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
WarpedOne

denisn napisal/-a:- Opozarja voznika ko:
- je tlak za 0,6 bara nizji
Nizji od cesa? Minimalnega priporocenega? Ki je koliko? Ene 2 bara, 2 - 0,6 = 1,4. Se vedno OK :)
denisn napisal/-a:Kaj pa poveste na to, da ko dam gor rezervno gumo brez ventilcka in mi tudi javo vse ok?
Pelji se nekaj casa pa ti bo naenkrat kolo izginil. Ce mas pa fejst mocno baterijo v senzorju, bo pa mrbit se iz prtljaznika vleklo. Meni sicer ni, ne vlece niti iz kolesa vec. Lani septembra nov ventilcek, zadnjic mraz in crk - ni vec kolesa ...
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
Mr.B

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

denisn napisal/-a:Tudi meni je vse skupaj neuporabno in se ne zanasam na to, samo ce bi ga pa dal izklopiti bi pa imel na prikazovalniku avto brez koles :a2_mongo4yj

Jaz imam kljub izklopu funkcije na ekranu prikazana se vedno vsa 4 kolesa.
l.p., Mr. B
Uporabniški avatar
denisn

denisn napisal/-a: - je tlak za 0,6 bara nizji
- je tlak previsok
- pnevmatika pusca
- je pnevmatika poskodovana
- se tlak razlikuje med desno in levo stranjo
To si nisem jaz izmislil, prepisal sem iz originalnih navodil, ki jih je izdal Renault.
WarpedOne napisal/-a: Nizji od cesa? Minimalnega priporocenega? Ki je koliko? Ene 2 bara, 2 - 0,6 = 1,4. Se vedno OK
Od kalibriranega, kar je v mojem primeru 2.3 bara

Kaj pa pravis na zadnji pogoj? "- se tlak razlikuje med desno in levo stranjo"

Pa kako je zdaj s tem, da moras imeti po barvah razporejene felne in ne kakor koli pomesane? To potem ni potrebno, ce trdite da mi namesto na prednjem levem delu avtomobila vlece signal z ventilcka, ki je v prtljazniku.

Po mojem je isti primer pri meni, kot nazarja "Mr.B". Verjetno je prejsnji lastnik to ze dal izklopiti in zato mi vedno kaze vse ok. PM :mad:
denisn
Slika
Uporabniški avatar
WarpedOne

Kaj pa pravis na zadnji pogoj? "- se tlak razlikuje med desno in levo stranjo"
Za koliko? Spet je vgrajena ena toleranca - kdaj bo zacel tezit da stvar ni OK, do kdaj bo pa tiho.

Barvno kodiranje sluzi temu, da ti isto felgo vedno montiras na isti konec avta, da ti pol una slikca na displeyu "prav kaze". Da ce ti pokaze, da mas prazno zadnjo desno gumo, da je to res zadnja desna in ne sprednja leva recimo.

Je pa vseskup res namenjeno predvsem sponanju zivcev. Precej malo prave koristi.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Senzorji so po 40€, v petih letih crkne baterija.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

ali pa na pooblaščen servis da ti priklopijo avto na računalnik in funkcijo nadzora tlaka v pnevmatikah izklopijo !!
Odgovori