Olje v menjalniku - Clio
no ce je po dotakanju menjalnik suh ...potem nimam pojma kaj bi blo ....ker ce bi puscal recimo na semeringu tam kjer je spojena tadolga polosovina z menjalnikom potem recimo stece dolocena kolicina olja ven ...noter ostane toliko kot je pod nivojem osovine....pa se to se zmansuje ker pri obratovanju olje maze sklope in tako tudi najde pot vn ....
Predlagam da zamenjas olje in das not Elf 75w80 not ga gre kot sem ze napisu tam okoli 3.5 litra ..mehanik ze ve kok ga mora dat not ..edin ce bos sam menu
Predlagam da zamenjas olje in das not Elf 75w80 not ga gre kot sem ze napisu tam okoli 3.5 litra ..mehanik ze ve kok ga mora dat not ..edin ce bos sam menu
Kje si kontroliral? Na vrhu mogoce, kjer je crna skatlica? Ce ja - to je samo oodusek, cep za nalivanje in kontrolo je na boku mejalnika.
Ce si na boku gledal, potem ga je res bilo premalo, le cudno je da se ne vidi kam je usel.
Kakorkoli, sedaj si ga zaj, ker si napacno olje dolil. Spusti ven in 3,5 litra transelfa 75w80 noter pa bo v redu.
Ce si na boku gledal, potem ga je res bilo premalo, le cudno je da se ne vidi kam je usel.
Kakorkoli, sedaj si ga zaj, ker si napacno olje dolil. Spusti ven in 3,5 litra transelfa 75w80 noter pa bo v redu.
LP, Samojed
SevedasLOVEnec napisal/-a:Se vedno so vsi menjalniki narejeni tako, da imajo na strani luknjo (vijak), kjer ven pritece, ko je olja dovolj?
Enigma motorsport
Ja! Tm mas tud semering ki tesni da olje ne tece ven. Ce je semering dotrajan ali poskodovan potem pusca.iro napisal/-a:Ja gledal sem iz strani in kontroliral sem gs tudi s strani.
Danes sem vprasal na servisu in mi je odsvetoval elf olje . Priporocal je castrol sintetiko ....![]()
A stece ven plje ce se stakne polosovina ?
Enigma motorsport
- Blueboy_RM
- Kraj: Posavje
TRANSELF TRJ 75W-80 - Extreme pressure lubricant based on synthetic technology for very heavy duty manual gearboxes API GL 4+ APPROVED BY RENAULT
TRANSELF TRX 75W-80 Extreme-pressure lubricant of the Super High Performance (SHP)type for very highly stressed gearboxes API GL-4
TRANSELF TRZ 75W-80 Fully synthetic lubricant for heavy duty manual gearboxes API GL 4 APPROVED BY RENAULT AND VOLVO
Ma kdo cenik za ta tri olja ?
TRANSELF TRX 75W-80 Extreme-pressure lubricant of the Super High Performance (SHP)type for very highly stressed gearboxes API GL-4
TRANSELF TRZ 75W-80 Fully synthetic lubricant for heavy duty manual gearboxes API GL 4 APPROVED BY RENAULT AND VOLVO
Ma kdo cenik za ta tri olja ?