Megane II - ropot pri vzigu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
bolka13

Re: Megane II - ropot pri vzigu

Odgovor Napisal/-a bolka13 »

Pozdravljeni,

pa da ne bi odpiral nove teme, bi kar tukaj napisal kakšen je moj problem.
Moj problem je, da ko prižgem avto (običajno ga vžgem tako da mam sklopko pa bremzo stisnjeni) mi v desnem koncu mašine neki začrička, kot da kakšen jermen ne bi bil dobro zašponan. Črička tudi vsakič ko pritisnem in spustim sklopko med prestavljanjem ampak samo ko pritisnem začrička pa ko jo spustim vmes je normalno - mislim če držim sklopko ni nobenega zvoka. Čričkati preneha ko se mašina segreje, potem je vse tko kot da ne bi blo nič.

Nimam pojma kaj bi to lahko bilo, tako da prosim za pomoč.

Vnaprej najlepša hvala.

Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
vijolcni1975

Odgovor Napisal/-a vijolcni1975 »

bolka13 napisal/-a:Pozdravljeni,

pa da ne bi odpiral nove teme, bi kar tukaj napisal kakšen je moj problem.
Moj problem je, da ko prižgem avto (običajno ga vžgem tako da mam sklopko pa bremzo stisnjeni) mi v desnem koncu mašine neki začrička, kot da kakšen jermen ne bi bil dobro zašponan. Črička tudi vsakič ko pritisnem in spustim sklopko med prestavljanjem ampak samo ko pritisnem začrička pa ko jo spustim vmes je normalno - mislim če držim sklopko ni nobenega zvoka. Čričkati preneha ko se mašina segreje, potem je vse tko kot da ne bi blo nič.

Nimam pojma kaj bi to lahko bilo, tako da prosim za pomoč.

Vnaprej najlepša hvala.

Lep pozdrav.
zdravo.da nebi odpiral nove teme,sem tudi jaz pred kratkim opazil,da imam iste znake okvare.imam pa megan grandtour,letnik 2005,1.6,16V.

vsi komentari so dobrodošli
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Potisni ležaj mogoče?
Uporabniški avatar
vijolcni1975

dvihtelic napisal/-a:Potisni ležaj mogoče?
najprej se ti zahvaljujem za odgor.sem laik v tem poklicu,pa me zanima kakšen bi bil strošek popravila.l.p.
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Ja pri meni je bil okoli 75€ lezaj pa potem sklopka se....ne vem tocno sam hitro je 200€
Uporabniški avatar
vijolcni1975

dvihtelic napisal/-a:Ja pri meni je bil okoli 75€ lezaj pa potem sklopka se....ne vem tocno sam hitro je 200€
aha,hvala za informacije.tudi jaz sem računal tam med 200-300 evričev.samo boljše zdaj tolko dat,kot pa ,da se vozim,pa kasneje dam dvakrat več,če se še kaj drugega pokvari.L.P,

še vedno so komentarji dobrodošli !!!!!
Uporabniški avatar
szobov1
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a szobov1 »

vijolcni1975 napisal/-a:
dvihtelic napisal/-a:Ja pri meni je bil okoli 75€ lezaj pa potem sklopka se....ne vem tocno sam hitro je 200€
aha,hvala za informacije.tudi jaz sem računal tam med 200-300 evričev.samo boljše zdaj tolko dat,kot pa ,da se vozim,pa kasneje dam dvakrat več,če se še kaj drugega pokvari.L.P,

še vedno so komentarji dobrodošli !!!!!
pozdravljeni.

ste že popravljali kaj to ? meni se dogaja neki zvok podobno kot "čričkanje" med vožnjo, ko je avto v prestavi ( dodajaš gas ali mašina bremza ) in nekje med 1500 do 2500 obrati. Če ga daš iz prestave v neutralno zvoka ni. Mogoče je to potisni ležaj ali jermenica odmične gredi ?
Odgovori