ABS je ali ni?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Grande

Odgovor Napisal/-a Grande »

Ja vrjetn ce ne trese poj ni Abs-a al pa ne dela...
Probas pa tko kot je ze en omenu se mi zdi...spolzka podla...se najbolj pesek po asfsltu, pa na ful po premzi..ce nau rukov, je nekja narobe..
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

To, da nima ABS-a smo ugotovil ze pred 1 mescem.
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Mene pa zanimata dve stvari:

1.Ce bi lohko kdo posliku, hladilnik za klimo,ter kako je vpet k je res smesn k hladilnik pride postrani.

2.Ali za ABS potrebujes primeren racunalnik,ker sm pri svoji gledu da ma vse konektorje za priklop ABSa,Uso instalacijo mam doma in vse kar sodi zraven,nekaj od tega mam ze montirano na avtu in me mika da bi se v jeseni lotil tega projekta ce nav kej umes prislo.
Slika
Uporabniški avatar
privatnik

Pri 1. ti ne morem pomagat, vem samo da je prav tako, da oba hladilnika stojita postrani.

2. Za ABS pa rabis poseben racunalnik ja, odvisno od tega katerega imas Bendix ali Bosch. Zdej ce mas instalacijo od ABS-a mas zraven se verjetno tako skatlico, kjer je noter par relejev za kontrolo samega ABS-a. Fajn bi blo da prvo ugotovis kateri ABS sploh imas (oz kar pac mas predpripravljeno), da ves kaj naprej iskat.
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Mam Bendix sm 99posto,manka mi pa idino motor v avtu,tko da relejcki so,nevem ali ma glavni racunalnik oz motorni racunalnik kej veze zraven.
Slika
Uporabniški avatar
privatnik

Bendix zgleda takole:

Slika

Je pa to cisto locen sistem, sepravi nima nobene veze z drugimi stvarmi v avtu (edino z lucko na armaturi). Je pa tole kar velika zadeva, spodaj pride pumpa za pritisk olja na kateri je tudi neke vrste razteznostna posoda oz posoda za hranjenje olja pod pritiskom, potem je nad tem servo zavorni blok z ventili, nad tem pa je se posoda za olje. Racunalnik ABS-a in plosca z releji sta pospravljena v tisti prostor za pozarno steno, na levi strani.
Uporabniški avatar
privatnik

Evo tule se se bolje vidi komplet Benixov ABS sistem, ko ni motorja v motornem prostoru:

Slika
Odgovori