Koliko olja v Megana
- Blueboy_RM
- Kraj: Posavje
No sj to je samo moje mnenje in sm ga izrazu. Razlika ki se meni zdi z 5w40 ldx je ta da olje ostane dalj casa "neprezgano" Oz lahko ga menjam na daljsi rok. Vse odvisno od stila voznje. Pac ce ne forsiras motorja je 5w40 cist ok.
Sj kot sm reku vsak ma svoje mnenje. Sm pac sam povedu da obstaja tudi visja viskoznost olja kot w40.
LP
Sj kot sm reku vsak ma svoje mnenje. Sm pac sam povedu da obstaja tudi visja viskoznost olja kot w40.
LP
RM
[Nism član j... ga:)]

[Nism član j... ga:)]

- killah bee
- Kraj: Ljubljana
- Blueboy_RM
- Kraj: Posavje
Po knjizici gre not 4.9l olja.scrat napisal/-a:4.5 litra gre not.
Sedaj me pa zanima nekaj drugega. Koliko olja vam v uradnih servisih nalijejo notri (1.6 16V, menja se tudi filter). Meni so ga ze dvakrat nalili 5.5 litra!!! Problem je, da pri merjenju olja pokaze potem ca 5mm cez max mejo. Po menjavi sem tudi vohal olje, ker ga je masina kurila. To verjetno tudi ni dobro za katalizator...
Na servisu so mi rekli, da v te masine vedno vlijejo toliko olja. Drugic sem jim rekel naj mi ga vlijejo manj, pa so ga dali isto...
Naslednjic jim bom rekel, da ga vec kot 5l ne placam!
Jezi me tudi to, da je to olje LDX5W40 na uradnih servisih za 50% drazje, kot je cena v Enaa....pa na servisih ga tocijo s soda...
Nanasa se na prejsnje poste - ce koga zanima, kako se obnese polsintetika od elfa 15w40, naj pride k meni pogledat olje v 1,4 motor (19-ka) po 20.000 prevozenih. Naj povem se to, da zidam in zadnjih 5.000 kilometrov je prakticno polovica narejenih s prikolico (eno sem ze sesul, zvil akse, ker ni zdrzala pol kubika peska). Pa tega olja nisem ne dolival ne nic - jaz ga menjam po izgledu in po "duhu", ne po kilometrih. In ce me kdo prepica, da bom opazil razliko med tem oljem in se nektrat ali vec drazjo sintetiko, mu castim pivo. Samo res ne vem kako me bo preprical.
LP, Samojed
sandib: ce vzames cel sod je liter olja prakticno zastonj, oni pa si manejo roke na 100 ali vec % marzi in zasluzku.
nekaj olja bo filtr spil, a vsak lolek ve da lahko v filter nalijes olje preden ga montiras. pol pa sam dotankas do ustreznega nivoja.
ce so taki debili da ti prevec olja vlijejo sam do vodje servisa pa mu rec naj ven sprav kar je prevec olja. te bo zaboden gledu. pa v delavnicah znoret, se razpocit in nekoga
. preverjeno na vecih koncih samo se na to folk pali. ce si prijazen te noben ne jebe 0.00001%, ampak se ti sam rezijo.
nekaj olja bo filtr spil, a vsak lolek ve da lahko v filter nalijes olje preden ga montiras. pol pa sam dotankas do ustreznega nivoja.
ce so taki debili da ti prevec olja vlijejo sam do vodje servisa pa mu rec naj ven sprav kar je prevec olja. te bo zaboden gledu. pa v delavnicah znoret, se razpocit in nekoga
Ali tudi komu od vas tocijo v to masino (Megane II, 1.6 16V) toliko olja, ali je to odvisno od servisa do servisa?miko 55 napisal/-a:sandib: ce vzames cel sod je liter olja prakticno zastonj, oni pa si manejo roke na 100 ali vec % marzi in zasluzku.![]()
ce so taki debili da ti prevec olja vlijejo sam do vodje servisa pa mu rec naj ven sprav kar je prevec olja. te bo zaboden gledu. pa v delavnicah znoret, se razpocit in nekoga![]()
. preverjeno na vecih koncih samo se na to folk pali. ce si prijazen te noben ne jebe 0.00001%, ampak se ti sam rezijo.
Razumljivo je, da gre nekaj olja v filter. Po moji laicni oceni kaksne dva deci ne pa sest!. Pa saj se vidi na merilni palici, da ga je prevec, pa se voha se ga nekaj casa, ker masina kuri odvecnega. Kot sem nekje prebral, to tudi skrajsuje zivljenjsko dobo katalizatorja.
Mozno je tudi to, da ga gre dejansko pol litra olja v filter (ne vem kako velik je filter) in jim samo merilna naprava za merjenje kolicine olja ne dela OK
Mogoce kdo ve, koliko olja dejansko gre v filter za olje pri tej masini?