Pitje olja?
Tudi meni na 1,4 16V ne pije olja. Vsi omenjate, da pije 1,2 16V? Ker twingo, ki sem ga imel je bil 1,2 8V D7F, pa tudi ni pil. Pa ne dajem ne vem kok drazga olja not (ampak Elfa zmeraj).
Pa ne mi rečt, da si spet Renoja kupu? Ja kaj pa čem druzga?
Renault Grand Scenic 1,5 dCi Dynamique 2010
Renault Megane 1,6 16V GT Line 2011
Renault Grand Scenic 1,5 dCi Dynamique 2010
Renault Megane 1,6 16V GT Line 2011
Hecno, ampak za moje pojme povsem realno, da olje pijejo avti, ki laufajo pod malimi obrati. Zakaj? Zato ker to pomeni malo gasa, loputa za zrak je skoraj zaprta in zato je od lopute alje in v cilindri ob sesanju vecji podtlak. Vecji kot je podtlak, vec olja posesa skozi teflone ventilov in batne obrocke.
Ce je gas do konca, je podtlak minimalen oziroma precej manjsi, zato tudi olja ne potegne toliko.
Kdor ne verjame, se naj spomni, kdaj iz zgonenenga avta najbolj smrdi po olju - takrat ko spusti gas, motor se vrti, zraka pa ni. Takrat nazauga olja in zacne smrdeti, ko pa gas pritisne, pa spusti dimno zaveso, ker skuri vse olje naenkrat.
Ce je gas do konca, je podtlak minimalen oziroma precej manjsi, zato tudi olja ne potegne toliko.
Kdor ne verjame, se naj spomni, kdaj iz zgonenenga avta najbolj smrdi po olju - takrat ko spusti gas, motor se vrti, zraka pa ni. Takrat nazauga olja in zacne smrdeti, ko pa gas pritisne, pa spusti dimno zaveso, ker skuri vse olje naenkrat.
LP, Samojed
- killah bee
- Kraj: Ljubljana