Tuba ali subwoofer?

Vse o ozvočenju avtomobilov
Uporabniški avatar
theD3viL

Odgovor Napisal/-a theD3viL »

Nene, zvocnike bom nove kupu..vrjetno kar use skp JBL. Prednje v 19ko pasejo sam 13ke ne? Ubistvu v usak avto pasejo spredi sam 13ke kokr vem? V polico da ne bi dau ovalcev? Zakaj ne? Kaj pa pol navadne?
vesolc
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a vesolc »

lej ce misls dat box v prtlaznik, pol ne rabs se ovalcov dajat. Lah pa das samo spredej neki, pa ovalce na polico, ampak ne bo tazga basa.
Uporabniški avatar
theD3viL

Ja to je tud mogoce, ker mam ze lukne (za 13ke ampak usen) tko da bi blo mal cudn ce bi meu zvocnike notr pa ne bi delal :) Sej zvok ne more bit slp ce dam za 20k spredi pa ene ~20k zadi (ovalce)? Ubistvu pol sploh ne bi rabu skatle kupvt?
vesolc

Odgovor Napisal/-a vesolc »

ja pol dej pa spredi 13ke, pa magar na armaturo tweeterje, pa zadej ovalce na polico pa mas neki muske :wink: sam ne mors pa primerjat ovalcov pa woofrja
Uporabniški avatar
theD3viL

Ja vem da ni primerjave, sam usen sm u dvomih zdj, ker bi blo bols da bi od zadi slisu tud kej druzga kot samo base :?
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

poglej ce je tu kaj za tebe :D ovalci predvsem

http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... hp?t=10350
Uporabniški avatar
theD3viL

Nicc0: ta mesec zal se nic :? morm prit mal do eur.. :?
Uporabniški avatar
flashridr

Odgovor Napisal/-a flashridr »

Meni osebno pa bolj odgovarja tuba. Sm ze probov dat kisto not pa ni blo tolk globokih basov. Tuba mi pa cist lepo spila
Državni prvak EMMA ESPL Expirienced 2 Woofer 2011
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj
Uporabniški avatar
PiNkZ

Odgovor Napisal/-a PiNkZ »

Imperator napisal/-a:tuba se ti kotali po prtljazniku :D
Niti ne.. Bom posliku kako sem jaz meu u golfu narejen.. Sicer sem dolgo rabu sam sem nasu seu sem u modno hiso pa sem vprasu ce majo 2 reko slucajn tko unicen in sem dobu potem pa mal poliestra pa sta dve roki drzala tubo... dam ju3 slike...
Uporabniški avatar
theD3viL

Odlocu sm se da si bom sam naredu skatlo za suba. Prvic je vlik cnej oz. za isto ceno dobis vlik bols (nardis). Zanima me sam kaksna morjo bit razmerja med velikostjo zvocnika (suba) in litrazo (mere prblizn) skatle? V skatli pa ni treba met druzga kt se eno lukno poleg lukne za zvocnik ane (kolk more bit pa ta velika)? hvala in lp
Uporabniški avatar
Slicker

Odgovor Napisal/-a Slicker »

hehe majster ni to tako lahko. najprej moras povedat kake suba mas da dobis pravo litrazo. pol more bit ena stranica pod kotom. v tisti luknji zraven suba je pa se ena cev ki se ji rece port. ni pa nujna, lahko mas kompresijo.
Ce mas port se temu rece bassreflex(BR). Ce mas BR kisto sub igra glasneje in manj natancno, odvisno od suba, za v katero kisto je primernejsi. Ce mas kompresijo sub igra tisje in bolj nizko se spusti (vsaj po mojih izkusnjah). ceprou je spet odvisno od suba. en ti bo sou nizje v kompresiji, drug v BR skatli. nekak standardne mere za 12" sub so: BR(50-55L, port fi10, 20-25cm dolzine); kompresija (30-35litrou). ce pa hoces natancnejse mere pa si jih izracunaj v programu Winisd ali pa vprasaj na avtoakustika.com

To bi blo na kratko osnove glede skatel. ce te pa se kj zanima pa vprasaj.
Uporabniški avatar
theD3viL

v mislih sm meu neki tazga . Kera stranica in kako more bit pod kotom?

Premislevov sm a bi se bl splacal da uzamem bolsi sub pa sam nardim skatlo se potrudm pa cnej skos pridem, al kump narjeno mal kvalitetnejso pa dobim slabsi zvok. Odlocu sm se za prvo opcijo. Tko da hvala ti za tele informacije, ce mi se kej ne bo jasn bom pisu. :) [/url]
db hulitik
Kraj: Trbovlje

Odgovor Napisal/-a db hulitik »

tuba ni nikoli in nikoli ne bo igrala tako kot mora. Prvi problem tub na trziscu je mehkoba ohisja, saj je vecina le teh is presanega kartona in podobno. Drugi in glavni problem je pa v tem , da taksna oblika ohisja ni primerna za noben zvocnik razen ce le tega zapres neprepustno in naredis okroglo kompresijo.
KOVA?ŕI?ŕ CAR AUDIO
Uporabniški avatar
enej_46
Kraj: Koper - Prade

Odgovor Napisal/-a enej_46 »

za radio, samo ga potegni ven in zamenjaj rumeno in rdeco zico(standardne barve)
to je to..:)
Slika
事実は拳ではない!
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Ce poslusas rock musko, potem je boljsi JBL bass...ce pa kej druzga pa Infinity.
Odgovori