distancniki

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Solero napisal/-a:Koncno en post z pravimi enotami.

Pubeci o centimetrih se pogovarjajo mizarji :wink: Kjer je natancnost za konjskih noht. V strojnistvu imamo milimetre (desetinke-centle, stotinke-stote, tisocinke) :wink:

Sorry za offtopic :wink:
Ka pa ce so mizarji zgoraj, ne ves, niso strojniki in to tud ni strojniski forum tk da so centimetri metri kilometri kr kul enote za distancnike :lol: :lol:
Sorry za ontopic na offtopic. :D
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

urosr napisal/-a:
Solero napisal/-a:Koncno en post z pravimi enotami.

Pubeci o centimetrih se pogovarjajo mizarji :wink: Kjer je natancnost za konjskih noht. V strojnistvu imamo milimetre (desetinke-centle, stotinke-stote, tisocinke) :wink:

Sorry za offtopic :wink:
Ka pa ce so mizarji zgoraj, ne ves, niso strojniki in to tud ni strojniski forum tk da so centimetri metri kilometri kr kul enote za distancnike :lol: :lol:
Sorry za ontopic na offtopic. :D

:lol: :lol: :lol: odlocu sm se za 1,5cm spredi in 1 zadi. dodatno jih lahk postruzm pa kadar zelim. se nekaj. a je res da ima williams sirssi kolotek baje da za celih 3cm ali 30mm da ne bo pomote :lol: ker da bi to dal gor bi blo vrhunsko.
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

etore napisal/-a: :lol: :lol: :lol: odlocu sm se za 1,5cm spredi in 1 zadi. dodatno jih lahk postruzm pa kadar zelim. se nekaj. a je res da ima williams sirssi kolotek baje da za celih 3cm ali 30mm da ne bo pomote :lol: ker da bi to dal gor bi blo vrhunsko.
res je. spredaj je kolotek pri williamsu sirsi kot pri 1.8 16V. prav tako naj bi bil kolotek pri 19ki 1.8 16V sirsi kot pri cliotu.
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Zdravo

Sicer sem ti ze na PM odgovoril na vprasanje, pa se vseeno 1x tukaj, ker sem opazil, da si odpru temo.

Kot omenjeno sem opazil, da imajo 16Vji razlicne zadnje boke in so eni sirsi drugi pa malo manj, zato je tezko rect kaksna debelina distancnikov ti bo ustrezala.

Jst imam spredaj distancnike 20mm, zadaj pa 15mm. Res pa nisem nikoli poskusal se kaksnih drugih mer distancnikov, tako da ne morem recti kaj se obnese dobro oziroma najboljse.
Spredaj ni tako problematicno, kar se tice distancnikov, le pri spuscenem avtu in pri kolesih v skrajni legi se da zgodit, da kdaj poribsa (z 20mm).
Zadaj pa je malo vec tezav, v bistvu ze z 15mm pri nalozenem avtu zadaj ribsa. Sicer po izgledu se vseeno stojijo felge precej noter in je na sredini felge in gume se precej prostora do boka, ampak zadnji del boka (pri luci) je prevec in prehitro zakljucen in je cisto tikom gume. Ce imas moznost si zadaj malo rob na boku pobrusi stran, pa sigurno ne bos imel tezav (ce bos imel zadaj 10mm distancnike ti tega ni potrebno).
Avto imam znizan z Eibachi, naj bi bilo 30mm, sicer napram serijskemu zgleda bolj malo spuscen (pri Ph.2), platisca imam pa prav tako Ph.2 torej te 5 krake z 195/50/15 gumami.

Nisem 100%, ampak po spominu imajo te felge ET 38.

Ko ste komentirali obnasanje avtomobila z distancniki, kaj pa vem meni voznja z distancniki dosti bolj ustreza kot pa brez. Sploh pri bolj zaprtih ovinkih (hitrost 40-50km/h) kjer nos avta kasneje zdrsne. Po obcutku je avto bolj miren, pri voznji pa je obcutek podoben kot da bi avto spustil oz. mu spremenil tezisce.

Tudi jaz sem slisal da ima Williams daljse vilice, sicer ne vem za koliko prav tako to ni preverjena informacija.
Glede na to da ima 19ka 16V sirsi zadnji most kot Clio, je verjetno tudi spredaj sirsa.

LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
melonca'r

schkorc napisal/-a:Tudi jaz sem slisal da ima Williams daljse vilice, sicer ne vem za koliko prav tako to ni preverjena informacija.
Glede na to da ima 19ka 16V sirsi zadnji most kot Clio, je verjetno tudi spredaj sirsa.
Na spodnjem linku je zanimiva tema o Williams wide track (zal mores bit registriran na forumu, da lahko preberes temo):

http://www.clio-williams.co.uk/phpBB2/v ... hp?t=11347
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Mloncar a bi loh uporabu foro Copy Paste, da bi loh prebral neregistrirani
lp
melonca'r

Zdle sem prebral temo in je prav brezvezna, razen par slik na zacetku (slike so malo nizje :lol: ).
Justin.. napisal/-a:after a year of collecting parts (yes a year Shocked ) I've finally gotten most of the necessary parts required for it. all i need is new arb rubbers and clamps

drive shafts are in my boot as they're oily and make my flat smell of oil lol

Slika
Slika
Slika
Pred casom sem bral eno bolj koristno temo, ampak je zdle ne najdem :roll:
stud21

Odgovor Napisal/-a stud21 »

Da nebom nove teme odpiral,bom kr tu vprasal.
Torej dal bom distancnike(1cm) na clia.Imam original ALU platisca in me zanima ce morajo potem ti daljsi vijaki tudi imet na koncu ravno glavo,kot originalni vijaki al so lahko kar ti navadni konusni vijaki??

pa se nekaj,ti 1cm distancniki ponavadi nimajo tistega centrirnega obrocka,a ga morajo imet al pri 1cm ditancniku se felgna vedno dobro sede??
hvala
Imperator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Imperator »

stud21 napisal/-a:Da nebom nove teme odpiral,bom kr tu vprasal.
Torej dal bom distancnike(1cm) na clia.Imam original ALU platisca in me zanima ce morajo potem ti daljsi vijaki tudi imet na koncu ravno glavo,kot originalni vijaki al so lahko kar ti navadni konusni vijaki??

pa se nekaj,ti 1cm distancniki ponavadi nimajo tistega centrirnega obrocka,a ga morajo imet al pri 1cm ditancniku se felgna vedno dobro sede??
hvala
za vijake je edino vazno, da so dovolj dolgi, da bos prsu skoz distancnik do "mesa"

ce ti bo treslo volan ko se vozis, potem daj centrirni obrocek, ce ne pa ne. ceprav mislim, da ce je original feltna ne bos rabil. sej bos itak videl, ko bos dajal feltno gor, ce se lepo usede na distancnik (nima lufta)
?†it ... spet mam prav!
Odgovori