Da ne bom off, zlo lepo je tole izpadl oz. bo izpadl ko bo fertik. Mrom js tut mal v garazi zakurt pa kej nardit, mam kr slabo vest ko vsi neki rihtate, js pa v luft gledam
1993 Renault 5 Energy
Super si se tega lotil! Ze vidim kdo bo drugo leto vedno na stopnickah
V kateri klasi ze vozis? 3.? Mogoce ves kaj vse ima lahko avto predelano, da se ostane v 1. klasi? Za izpuh in filter sem ze izvedel. Kaj pa znizan je lahko? Menda ne bi smela bit notranjost nic predelana. Torej ce imam notri sportne sedeze (recimo od swifta gti) in sportni volan, a se ostane avto v 1. klasi ali ne?
Zenske imajo pa tako ali tako enotni razred, kajne?
V kateri klasi ze vozis? 3.? Mogoce ves kaj vse ima lahko avto predelano, da se ostane v 1. klasi? Za izpuh in filter sem ze izvedel. Kaj pa znizan je lahko? Menda ne bi smela bit notranjost nic predelana. Torej ce imam notri sportne sedeze (recimo od swifta gti) in sportni volan, a se ostane avto v 1. klasi ali ne?
Hmm.. ..tezko bom na stopnicke prsu, ampak se bom pa potrudu.monacoo napisal/-a:Super si se tega lotil! Ze vidim kdo bo drugo leto vedno na stopnickah![]()
v diviziji 1 imas lahko predelano naslednje:monacoo napisal/-a:V kateri klasi ze vozis? 3.? Mogoce ves kaj vse ima lahko avto predelano, da se ostane v 1. klasi? Za izpuh in filter sem ze izvedel. Kaj pa znizan je lahko? Menda ne bi smela bit notranjost nic predelana. Torej ce imam notri sportne sedeze (recimo od swifta gti) in sportni volan, a se ostane avto v 1. klasi ali ne?
- avto je lahko znizan (sportne vzmeti + recmo trsani amortizerji), drugace more ostat podvozje serijsko
- do 2" vecja platisca s DOT ali E oznako na gumah (semi slick gume so prepovedane v tej klasi)
- bremze morajo ostati serijske
- notranjost mora biti nepredelana oz vgrajeni so lahko sedezi/volan... ki je bil kdaj serijsko vgrajen v ta tip vozila. ti bi lahko notr dal od cliota 16V zice, volan itd
- zadnji lonec je lahko drug
- sportni filter je dovoljen
- druge predelave na masini niso dovoljene
To so bile dovoljene predelave za to leto, ce se bo pa kej spremenilo pa nebi vedu.
Zenske pa tekmujejo v generalcu in svoji diviziji, ter posebej med samo. torej ce zenska pride na 1.mesto v diviziji 1, potem dobil pokal v tej diviziji in v zenskem "pokalu"
opazam, da letos nisem nevemkaj dobro odpeljal, pa se avto je bil dalec od idealnega (oz vsaj blizu tega), tko da imam se kr nekaj rezerve. Drugo vprasanje pa je, ce bom vse te "rezerve" naslednje leto znal izkoristit, prav tako tudi sam avto. Pustimo se preseneti, pa bomo vidl...monacoo napisal/-a:Ravno pred kaksno uro sva se s Sandijem (tist grd Polo) pogovarjala o tem kako dobro se peljes med stozci
![]()
UrosR prodaja sedeze od R19 1.8 16V, ki so skoraj identicni tistim iz Cliota. Kontaktiraj ga...monacoo napisal/-a:Hvala za informacije. Potem pa ocitno sedezi od swifta odpadejo in bo treba iskat od 16v (ceprav so drazji in imajo manjsi oprijem)
A slucajno ves za kaksne od Swifta GTIja? Kaksne so kej cene teh sedezev?
Sedezi od 19ke 16v imajo trikrat vec oprijema kot kaksni sviftovi!monacoo napisal/-a:Ravno pred kaksno uro sva se s Sandijem (tist grd Polo) pogovarjala o tem kako dobro se peljes med stozci
![]()
Hvala za informacije. Potem pa ocitno sedezi od swifta odpadejo in bo treba iskat od 16v (ceprav so drazji in imajo manjsi oprijem)
Tko informativno sprasujem.. ..sicer ze imam v 5ki sedeze od GTT, ampak ce bi kje nasel kaksne zice, ki imajo se vec stranskega (pa da niso dirkalni skoljkasti), bi verjetno menjal.monacoo napisal/-a:a nimata vidva s Tinom dvoje sedezev od Swifta GTI odvec, ravno to kar kupuje mloncar?
UrosR ni enako U-R-O-S
tole so zici od 19ke 16V:monacoo napisal/-a:Koliko so na pogled sedezi od R19 podobni tistim od clio 16v? Za sanke sem ze izvedel, da se jih samo presravfa. A so TO original sedezi od clio 16v?

Se opravicujem. Ponekod je on tudi urosr, pa nisem vedel da sta dva razlicna
Sploh ker je on tudi imel R5 GTT. No v glavnem Tin in tist uros imata 2 kompleta sedezev od GTIja. Ce ju ne poznas, ti lahko dam stevilko od katerega.
Vem kaki so sedezi od R19 16v, ne vem pa tocno kaksni so od Clio 16v. Pa saj ves zakaj me skrbi izgled
Vem kaki so sedezi od R19 16v, ne vem pa tocno kaksni so od Clio 16v. Pa saj ves zakaj me skrbi izgled
poznam Urosa in ga bom kontaktiral...monacoo napisal/-a:Se opravicujem. Ponekod je on tudi urosr, pa nisem vedel da sta dva razlicnaSploh ker je on tudi imel R5 GTT. No v glavnem Tin in tist uros imata 2 kompleta sedezev od GTIja. Ce ju ne poznas, ti lahko dam stevilko od katerega.
EDIT: ravnokar sem dobil preverjeno informacijo, da je v diviziji 1 in 2 dovoljena vgradnja katerega koli sedeza, ki je bil vgrajen v katerkoli avto ze serijsko, ni pa dovoljena vgradnja aftermarket sedezev. npr. v mojo 5ko bi lahko vgradil sedeze od integre al pa kaj podobnega, pa bi se zmerej lahko vozil v div1. isto velja tudi za volan...
povej mi kater menjalnik imas v avtu in ti takoj povem za kolk ti stevec lazer5 drft napisal/-a:za 1.1 leti ko pras... v 2-gi 100km/h v 3-ji 140 km/h z njo sem ze veliko avtov z mocnejsimi motorji spravljal ob obupseveda skozi ovinke.
Prestavna razmerja mojga menjalnika so s serijsko dimenzijo gum (v okviru so hitrosti pri 7000RPM):
1.prestava: 3,727 (56km/h)
2.prestava: 2,048 (101km/h)
3.prestava: 1.321 (158km/h)
4.prestava: 0.966 (216km/h)
5.prestava: 0.795 (262km/h)
final drive: 3,438
Masino je menjal UrosR, pri vsem skupaj pa sem jaz samo asistiralr5 drft napisal/-a:zato bi prasalKAJ JE TREBA MOGOCE PREDELAT IN PRI CEM SO MOZNI KAKI PROBLEMI PRI MENJAVI.
Za menjavo masine (E6J - torej 1.4 energy masina s fergazerjem) potrebujes naslednje:
- komplet masino (s sesalnim kolektorjem, izpusnim kolektorjem in fergazerjem), najbolje s altenatorjem
- potem potrebujes hladilnik od cliota/19ke 1.4 in pa vse cevi za vodo
- potrebujes razdelilec vziga
- potrebujes prvo koleno izpuha za cliota 1.2 ali 1.4 (jst mam od 1.2)
Predelati je potrebno naslednje stvari:
- nekaj kablov do senzorjev je potrebno podaljsati, ker so pri 1.4 masini na drugih mestih kot pri 1.1
- sprednji levi nosilec na masini je potrebno predelat
- cevi za bencin je potrebno prestaviti
- pa se kaksna stvar bi se nasla
od 1.1 masine sem uporabil naslednje:
- zaganjac
- altenator (potrebno je bilo narediti nosilce)
- menjalnik
- pa se kaksna stvar, ki se je sedaj ne spomnim
Nekih problemov s urosem nisva imela.. ..nikoli pa ne ves, kje se ti lahko zalomi.
V tvojem primeru imas 2 opciji:
opcija A.. ..vgradis 1.4 energy masino (taksno kot imam jaz)
opcija B.. ..vgradis 1.4 (mislim, da je C2J) masino iz R21/R9, ki je vizualno identicna tej 1.1 masini, le, da ima cca 70KM (ta masina je v osnovi enaka kot v 5ki Five)
Drugace pa ne pocivam.. ..zascitil sem celotno podvozje, pa zdej se obadam se s zadnjimi koscki rje (na robovih pri zadnjih stranskih steklih). Klepar/licar h kateremu sem ponavadi vozil avto, mi je rekel, da se to ne splaca svasat in da naj kr sam popravim. Najprej naj dobro pobrusim, namazem s ferosanom, potem pa cez namazem "tekoce zelezo". Tocno to sem tudi naredil in sedaj cakam, da se vse skupaj posusi, potem bom pobrusil in prebarvam (na roke
Tko je zgledal pred posegom (to je na voznikovi strani, na sovoznikivo je tudi podobna zgodba):

Plani za naprej so pa sledeci:
- najprej sem mislil v avto stlacit 1.8 16V masino, ampak po premisleku sem se odlocil, da bom ostal pri prvotnem planu (1.4)
- doma imam se eno 1.4 masino, ki bo sla pocas narazen, potem se bom lotil kanalov v glavi (mal bolj radikalno kot prvic na tej masini, ki jo imam v avtu), pa ventile bom zlajsu in vztrajnik se bo obdelu (zlajsal in zbalansiral). glava se bo znizala (za 1mm, kar naj bi bilo se varno).
- serijski sesalni kolektor bom predelal za fergazer od Yugota 65 (pri katerem se druga loputa odpira mehansko (glede na pozicijo pedala za gas), medtem, ko se pri mojem fergazerju druga loputa odpira preko vakuma)
- menjalnik bom menjal (iscem naslednje menjalnike: JB1 018, JB1 033, JB1 047 do 050.. ..ce kdo ve za kaksnega, naj mi javi)
- mogoce se bom lotil izdelave izpusnega kolektorja (iz inoxa) in celotnega izpuha
- ce bom pri volji, casu in denarju, bom mogoce dal povarit karoserijo
- ciljam na ene 100KM, kar bo cist dovolj...
Novosti bom pa tako sproti objavljal...
r5 drft je napisal/a:
je pa to 1.4 motor z 72 KM in kr dobro rukne za 1.4 motorcek, se ena dobra lastnost pa je majhna poraba, ker ma motor kr precej navora in se peles s peto brzino k gospod
mam pa tud jest tako kot mloncar serijski menjalnik od 1.1 motorja, ker je res doooooolg
tako , da razmisl kaj bos dau notr
(jest bom svojga v kratkem zamenju, tako da ce te zanima..., bo naprodaj)
drugac se pa strinjam z mloncarjem, da ti mogoce malo stevec laze, ker ce bi sla 1.1 masina tok hitr je kr malo sumljivo, sploh za tistih 45KM
toko kot je mloncar reku, splaca se ti dat C2J motor notr, ker je montaza tako enostavna, da bl ne more bit-ni potrebno popolnoma nc predelavat; to ti povem iz mojih izkusenj, ker mam jest ta motor notr
ker z njo pocenjam veliko ekstremnih stvari...in glejo se zmeraj deluje
ima 160.000 km in mi ze kar nekaj olja pije Zato sem razmisljal da bi,ker ima motor ze veliko km,zamenjal z bolj mocnejsim in novejsim.
Videl sem da si( mloncar) menjaval motor (1.4 8v od cliota)... na odpadih sem zasledil veliko teh motorjev samo nisem vedel ali pasajo
je pa to 1.4 motor z 72 KM in kr dobro rukne za 1.4 motorcek, se ena dobra lastnost pa je majhna poraba, ker ma motor kr precej navora in se peles s peto brzino k gospod
mam pa tud jest tako kot mloncar serijski menjalnik od 1.1 motorja, ker je res doooooolg
tako , da razmisl kaj bos dau notr
drugac se pa strinjam z mloncarjem, da ti mogoce malo stevec laze, ker ce bi sla 1.1 masina tok hitr je kr malo sumljivo, sploh za tistih 45KM
mloncar zakaj pa ne bos dau notr 1.8 16V motorja???
jest sm biu v podobni situaciji pred enim mescom, pa sm se tud odlocu samo za 1.7 GTE motor k ima serijskih 93 KM, pa upam da bo dovolj za neki cajta (prehod mora bit postopen, da se ne pripeti kaka nepredvidljiva situacija)
, pol pa se vedno ciljam na 1.8 16V motorko 
jest sm biu v podobni situaciji pred enim mescom, pa sm se tud odlocu samo za 1.7 GTE motor k ima serijskih 93 KM, pa upam da bo dovolj za neki cajta (prehod mora bit postopen, da se ne pripeti kaka nepredvidljiva situacija)