Clio II 1.4 by kmetek (naprodaj...)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Drmo napisal/-a:Če jih daš k turnšku ali vugi ti samo gostejše olje data notri.
Ni res. Vsaj za Vugo vem, da dela še kaj več. Pogoj je seveda, da ti veš kaj hočeš (pač da imaš bolj konkretne želje), ker če prideš k njemu in rečeš "jst bi rad trše amortizerje" ti verjetno res samo olje zamenja, drugače naredi pa celo znanost iz amortizerjev (od menjave podložk, vzmeti, ventilov itd.).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Kmetek.. ..ne kompliciraj in kupi moje podvozje.. ..komplet Gr.N od Renautl sporta (bilstein amortizerji). Pa še cena je ugodnejša kot če bi kupil 4 nove Bilstein B8 amortizerje.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Hehe, sej veš, najprej štalca pol pa kravca. Če se ti ne mudi, jih postavi v kot in se slišiva ko našparam :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

schkorc napisal/-a:
Drmo napisal/-a:Če jih daš k turnšku ali vugi ti samo gostejše olje data notri.
Ni res. Vsaj za Vugo vem, da dela še kaj več. Pogoj je seveda, da ti veš kaj hočeš (pač da imaš bolj konkretne želje), ker če prideš k njemu in rečeš "jst bi rad trše amortizerje" ti verjetno res samo olje zamenja, drugače naredi pa celo znanost iz amortizerjev (od menjave podložk, vzmeti, ventilov itd.).

LP, Primož
Verjetno lahko oba naredita kar si poželiš. Sem slišal da ima Vuga celo neke "svoje" piston-e. Večinoma pa je tako kot si sam rekel, prideš tja rečeš da bi rad trše amortizerje in ti notri da le gostejše olje.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Evo da malo posodobim temo :P

Torej, jutri gre avto na original amortizerje in fedre, tako da bo potem podvozje čisto original (edino stabilizator zadaj bom še obdržal na "mehkješi" nastavitvi da ne bo dolgčas), ker se mi ne da več probavat gor pa dol in levo pa desno.

Tako da bodo ostale gor samo še pletene zavorne cevke in short shifter ko gre v prodajo.

Kot drugo, Kumho očitno ne zna narest gume za dež. Že letnim nisem zaupal, tele pa niso kaj dosti boljše. Saj drži še nekako za silo nekaj, ma ne veš kdaj bo spustila. Mater, 6 let stare Save (175 širine) s 4mm profila so glede tega 100x boljše, točno si čutil kdaj bo začela spuščat. Še kolega ki je prvič peljal moj avto je bil presenečen kako dobro se čuti kaj se dogaja z gumo :wink:

Torej, naprodaj so Koni gewinde, nastavljiv rebound/hitrost povratnega hoda (trdota). Zadaj spustijo avto za 45mm, spredaj pa 30-80mm (nastavljivo).

Zraven (ali prodam posebaj) dam še GAZ fedre drugačne trdote, po želji pač.

Kupim pa kakšen motor in menjalnik, najraj od renoja, pa obvezno bencin. Zariban ali delujoč, nima veze, važno da sta menjalnik in motor kompatibilna. Skor raje bi vidu da je na vplinjač/fergazar kot el. vzbrizg. Lahko tudi brez sesalnega kolektorja. Skratka karkoli in kakorkoli.

Zakaj?

Ker so dnevi kratki, zunaj ni kaj veliko za delat, bom pač malo šraufal in se učil na njem, torej gre vse na prafaktorje. Ga ne mislim prodajat po kosih ali karkoli (mogoče ko ga 3x komplet razstavim in sestavim za enga sixpack-a). Možna menjava za six pack, plato, kanto bencina, kurilca, kubik drv, karkoli pač. Več kot 20€ ne mislim dajat.

Tako da če komu leži kje za bajto kakšen motor od petke, cliota, lagune, megana,... na plan z besedo!

Aja, pa če kdo ve za kakšnega RS-a (II), najraje ph.1 kar povejte. Lahko tudi lažje karamboliran, kakšna okvara,...skratka tudi slučajno ne rabi bit v nulo, podrtije pa vseeno ne mislim kupit.

To je to, če ga v kratkem ne prodam, bodo v naslednjem postu verjetno slike napočez v snegu :lol:
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Imam na zalogi nekaj motorjev.. ..1.7T, 1.6 16V in 1.4 8V. Za vec info mi pisi na mail al PM.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Vem, samo rabim en krš, da ga mal prešraufam, neki napol zastonj. Fajn če je še menjalnik zraven. Bo šel na konc na Dinos itak, tko da si ne mislim kašnega hudega minusa delat, to bo že pri stojalu :lol:
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

bam88 ima doma 1.4e od cliota ce te zanima ;)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Sem mu že poslal PM :wink:
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Odgovor Napisal/-a boncl »

To je moj bivši motor od 1.4 energy clio menjalnik je pa od 1.2 cliota men je delal brez problema je pa res sde pr bamu že lep čas stoji
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Evo drugi evroses je zaaran, tako da je avto naprodaj v original stanju. Vec info in oglas pa v parih dneh.
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Zakaj ne vzameš tačrnga 1.8 16v.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Evo oglas: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5445734&show=1

V roku 5min sta me že 2 klicala :lol:

Katerega črnega 1.8 16V imaš v mislih? :oops:
Uporabniški avatar
MarcY
Kraj: Stranice

Odgovor Napisal/-a MarcY »

Nice :D
Raje pokaži nov avto, glede na to da si se za rs-e zanimal 8) Ali je kaj drugega?
Koncar
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Koncar »

kmetek napisal/-a: V roku 5min sta me že 2 klicala :lol:
Pokličem te lohk tut js, kupu pa ne bom :D hehe
Odgovori