Prihodnost dizlov

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Ma sej verjetno bi pameten trgovec to rekel, samo problem je ker večinoma nimajo pojma in sploh ne vedo kaj prodajajo.

lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

WarpedOne napisal/-a:[1.4tce in konec veselja :|
Hja, pa sodeč po izkušnjah uporabnikov je še tale bolj tak tak. Vleče sicer lepo, a potem tudi veselo papca, poleg tega pa zjutraj kar nekaj cuka.
Uporabniški avatar
gasperg

Odgovor Napisal/-a gasperg »

Po tretji strani je pa pametnga turbo bencinarja vse težje dobit. 1.4tce in konec veselja :|[/quote]

2.0T 8)
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Sej na tega cikam - na avto.net se kr tema dela od njih... NOT.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

WarpedOne napisal/-a:Sej na tega cikam - na avto.net se kr tema dela od njih... NOT.
Očitno že noben ne zaupa Renaultu, meni osebno se zdi tale "turbo" era zdaj preveč opevana, predvsem zaradi emisij in tega sranja. Je že res, avtomobil vleče, "malo porabi" ampak koliko ljudi dejansko zna turbaka vozit je pa druga stvar. Verjamem, da ni veliko konstrukcijskih napak kar se motorja tiče ampak je stvar posameznika, kako stvar vozi.
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Music Man

Odgovor Napisal/-a Music Man »

Jaz sem danes sprobal ultra saving mode na avtocesti z mojim 1.4 TCE. Celo pot z Dolenjske pa do Ljubljane sem vozil 100 s tempomatom v 6. prestavi. Obrati so bili nekje na 2700, povprečna poraba pa 6.7 l/100 km (po BC). Problem pa je, da se moraš zavestno prisilit v tako vožnjo in pedal za plin povsem prepustiti tempomatu, sicer avto še prerad prekorači omejitev, poraba pa naraste na 8 l/100 km in več. Potem se pa križaš na črpalki, ko treba tankat :) Tako da se strinjam z zgoraj napisanim - če hočeš biti varčen s tem motorjem, se ga moraš naučiti tudi varčno vozit.
Uporabniški avatar
some1

Odgovor Napisal/-a some1 »

Nvem no vendar se meni 6.7l za toliko konjev in vožnjo, ki si jo zgoraj napisal niti ne zdi varčno..
Megane Grandtour GT-line 1.5dci 110KM

A4 1.9tdi Q. ( 131ps) B6

Megane Coupe 2.0 IDE ph2
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Tempomat 100 v 6ti, nevem če pridem čez 5L!
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Js na Cliu 1,4 16v pridem na dobrih 5 :) Maribor-LJ je nekje 5,3
Music Man

Ne vem no, jaz bencinarje vozim že celo svojo vozniško kariero in taka poraba po avtocesti je bila zmeraj moj ideal :) Clio in Wind sta pa le manjša in lažja avta od Megana, pa tudi manjše gume imata, tako da je nižja poraba samoumevna.
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Tolk mam js na 100 na tempomat v peti, cirka 3k obratov. Na 16kah in 14kah isto, pozimi in poleti isto.
Music Man

Ja super zate, jaz se tud ne bi branil take porabe, samo ne dojemaš bistva:
Clio II = 990 kg (podatek iz wikipedie, ne vem točnega podatka za 1.4 16V, ampak je verjetno tam-tam)
Megane III = 1205 kg

Torej Megane je približno 22% težji, kar je ogromen faktor pri porabi. Poleg tega pridejo zraven še manjši faktorji, kot je recimo 10 litrov večja kapaciteta tanka, kotalni upor gum in podobni, ki sami po sebi ne dodajo veliko, kombinirani skupaj pa se že poznajo. Pod črto povedano - če bi tak motor dal v Cliota, bi zagotovo imel manjšo porabo, kot jo imam jaz ;)
Uporabniški avatar
some1

Odgovor Napisal/-a some1 »

Dejstvo je, da so požrešni. Sploh pa, če imaš rad malo bolj dinamično vožnjo boš kar hitro čez 8litrov.
Megane Grandtour GT-line 1.5dci 110KM

A4 1.9tdi Q. ( 131ps) B6

Megane Coupe 2.0 IDE ph2
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

Js sm tudi bl za bencinarja..Hmm glede servisov sm delal eno leto na renault koper praksa avtomehanik,pa pride stranka na reden servis pa mi rece moj mehanik poglej ojle u menjalniku pogledem zgleda k novo mi rece ok da kantico odspodaj stoci ven olje in gre po novega zdj nevem cene in z kao unim odpadnim ceprav je bil kot nov ga lepo nesu domov da ko servisira avte nerabi kupovat a zracuna mastno.Pa vidu kake se dogajale u delavnici pa to,Js avta ne bom nikoli peljal na renault serv...moje mnenje
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

Zanimiv prispevek na to temo. Še bolj zanimiv izvor AdBlue sredstva. :lol:
We are forced to act as if we are free...
Odgovori