Megane RS, tuning debata

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
5 GTT
Kraj: Hrpelje

Odgovor Napisal/-a 5 GTT »

Vse kar je bolj na "racing" je meni všeč, zato.. :smt005
Deli R5/GT turbo- 041687548
Uporabniški avatar
mali
Kraj: Dobova

Odgovor Napisal/-a mali »

Tako, kot mi je Sokol nemalokrat rekel, da je predelava avto "luknja brez dna", morat to trditev, tako jaz, kot on potrditi.
Kajti, na avtu se spet nekaj dogaja, bolj na Sokolovem.
Po testiranju Megana na Grobniku, sva prišla do zaključka, da je naslednji korak "podvozje".
V slikovni obliki pride drugi teden, sedaj pa en posnetek vožnje na Grobniku... http://www.youtube.com/watch?v=hufwxZ7LGR8
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

eh jajca,rajs ljudem povej da sva imela avto vec v grazi kot na pisti,mas sreco da neznam slikc gor dat hehe bi dokazo........... :D
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

Slika
Slika
Uporabniški avatar
Kiko
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Kiko »

Spet sta se gnala! 8)

Slika
Slika

Kako je bilo?
Slika
Uporabniški avatar
mali
Kraj: Dobova

Odgovor Napisal/-a mali »

S povečanjem moči, je potrebno imeti tudi primerno podvozje. Kajti če imaš več konjev, še ne pomeni, da si hitrejši.
Tako smo se lotili menjave podvozje. Serijskega sedaj nadomešča H&R (Monotube coil overs). Malo boljši od teh je KW Variant 3, ob pogoju, da jih znaš pravilno nastaviti.

Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

lahko zaupaš kje si kupil gewinde. Pa še tole. Ali so v tem kitu slučajno bilsteini?
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

HR gewinde vsebujejo Bilstein monotube amortizerje in HR vzmeti
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Da ne boste rekli, da nič ne delamo :)

Evo par novosti:

Ker boost kljub 100% zaprtemu westgate-u, (od 5k naprej) ni bil na željeni
ravni, mi je Paul (RSTuning) predlagal, da za en obrat skrajšam ročico westgate-a.Sicer še nisem logiral parametrov, ampak mislim, da bo zdaj OK.

Slika

Quaife LSD :)

Slika

Slika

Slika

Če je že menjalnik bil dol, smo zamenjali še lamelo in potisno ploščo.Stara kljub 60kkm ni bila tako hudo obrabljena.
Je rekel majster, da lepo delam z avtom :). Kar je tudi res.

Slika

Potem pa še en bombonček..........
celotno podvozje od R26R :)

Slika

Slika

Da zaključim celoto, sem moral še dokupiti sprednji in zadnji stabilizator (moj F1 ga nima) in pa dve ojačitvi med mostom in pomožnim okvirjem.Tudi te dodatne ojačitve moj nima...R26 in R26R pa.

to je zaenkrat to.
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Hudoo, komaj čakam da bo spet kej dogajanja na grobniku pa se bom (če se bom lahk) malo uštulil, da se mal zraven probam usedet.

Kje pa drugače testirate kej?
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
Sokol

Če boš priden :).Če se vidimo ni problem, te zapeljem.
Jah, kar nekaj podatkov sem dobil na Grobniku.Sploh za stage 2 mapo sem nardil kar nekaj logov.(te sem tudi poslal na RSTuning), po katerih je lahko nardil tudi nekaj popravkov na mapi.Logiral sem z RS tunerjem kateri lahko zajame vse vitalne podatke (Live) temp. vsesanega zraka, prevžig, boost, knock correction, westgate, obrate, etc
Malo smo na Grobniku merili tem. gum (notranji srednji in zunanji rob) ampak, dokler nimamo nastavljivega camberja, se lahko igraš samo s tlaki.
Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Khm Khm, kako že gre tisto o zarečenem kruhu, pardon LSD-ju :lol:

Torej ste se zdaj kar "množično" začeli lotevati podvozji, čeprav se naj ga ne bi "diralo"?

Seveda nimam nič proti, ker verjamem da se bosta Megana zdaj še bolje peljala :twisted:

Tistemu ki je vozil 8:17 na Nurburgringu Megana R26.R bi mogl dat zdej Mali-jevega Megana, me zanima če bi šel pod 8 min?

Skratka kar tako naprej, lepo je gledat kako dejansko zgleda tuning že tako športnega avtomobila.

Kdaj pride na vrsto sekvenca? :oops:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Igla
Kraj: Deskle

Odgovor Napisal/-a Igla »

Ola, tak bi mogu bit R26.R že v osnovi :D Kaj pa glede teže? Za koliko se avta razlikujeta? Malijev R26 in pa R26.R? Al je že zdej preveč stvari za naštevat? :D
Clio l.99 1.2 60KM
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Sokol napisal/-a:Logiral sem z RS tunerjem kateri lahko zajame vse vitalne podatke (Live) temp. vsesanega zraka, prevžig, boost, knock correction, westgate, obrate, etc
Tale RSTuner je kar fajna zadevca a ne? Sam jo malo gledal, mogoče nekdaj, nekoč, če se lotim Cliota bi si ga umislil ker ni dosti denarja glede na to kar se da dobiti ven.
Sicer pa, da ne bom offtopic. Fajn stroj rihtaš. 8)
Uporabniški avatar
Sokol

kmetek napisal/-a:Khm Khm, kako že gre tisto o zarečenem kruhu, pardon LSD-ju :lol:

Torej ste se zdaj kar "množično" začeli lotevati podvozji, čeprav se naj ga ne bi "diralo"?

Seveda nimam nič proti, ker verjamem da se bosta Megana zdaj še bolje peljala :twisted:

Tistemu ki je vozil 8:17 na Nurburgringu Megana R26.R bi mogl dat zdej Mali-jevega Megana, me zanima če bi šel pod 8 min?

Skratka kar tako naprej, lepo je gledat kako dejansko zgleda tuning že tako športnega avtomobila.

Kdaj pride na vrsto sekvenca? :oops:
Ja, LSD-ja res nisem imel namena vgrajevat, vendar so se stvari malo drugače obrnile, pa sem rekel zakaj pa ne :).

To koliko bi sel Mali-jev megane na Nurborgringu, lahko samo ugibamo.Je pa seveda čisto močno, da bi šel pod 8 min.
To da ne "diraj" podvozja, je bilo mišljeno bolj za Mali-ja (ali pa maliju podobne :)) , ki je imel namen v začetni fazi menjati samo vzmeti :shock: .To, kar pa sem vzel jaz, je pa samo najnovejša evolucija RS-ovega podvozja.In ker sem pristaš preizkušenih stvari ,plus tega pa sem želel obdržati tisti RS magic sem se odločil za zamenjavo.Sicer pa koliko je takšnih podvozij v Slo? :)

Sekvenda za ta navor pride cca 14000 EUR tako, da dvomim da bo kdaj. :)

Igla napisal/-a: Ola, tak bi mogu bit R26.R že v osnovi Very Happy Kaj pa glede teže? Za koliko se avta razlikujeta? Malijev R26 in pa R26.R? Al je že zdej preveč stvari za naštevat?
Ne razumem najbolj stavka..."takšen bi moram bil r26r že v osnovi?"
To si mislil po moči? ali po čem.
Ker R26R, je še vedno lažji od Mali-jevega megane, za sigurno 80 kg.
Pa r26r ima še eno ojačitev na roki oz. tršo gumico.
Symon napisal/-a:Tale RSTuner je kar fajna zadevca a ne? Sam jo malo gledal, mogoče nekdaj, nekoč, če se lotim Cliota bi si ga umislil ker ni dosti denarja glede na to kar se da dobiti ven.
Sicer pa, da ne bom offtopic. Fajn stroj rihtaš. Cool
Ja ta RS tuner je res fajn.Jaz imam Premium edition in lahko logiraš tudi brez PC-ja.Pa še kakšne napake lahko pobrišeš ali ga pa uporabiš za čipanje . :)
Slika
Odgovori