Megane RS, tuning debata
Tako, kot mi je Sokol nemalokrat rekel, da je predelava avto "luknja brez dna", morat to trditev, tako jaz, kot on potrditi.
Kajti, na avtu se spet nekaj dogaja, bolj na Sokolovem.
Po testiranju Megana na Grobniku, sva prišla do zaključka, da je naslednji korak "podvozje".
V slikovni obliki pride drugi teden, sedaj pa en posnetek vožnje na Grobniku... http://www.youtube.com/watch?v=hufwxZ7LGR8
Kajti, na avtu se spet nekaj dogaja, bolj na Sokolovem.
Po testiranju Megana na Grobniku, sva prišla do zaključka, da je naslednji korak "podvozje".
V slikovni obliki pride drugi teden, sedaj pa en posnetek vožnje na Grobniku... http://www.youtube.com/watch?v=hufwxZ7LGR8
Da ne boste rekli, da nič ne delamo
Evo par novosti:
Ker boost kljub 100% zaprtemu westgate-u, (od 5k naprej) ni bil na željeni
ravni, mi je Paul (RSTuning) predlagal, da za en obrat skrajšam ročico westgate-a.Sicer še nisem logiral parametrov, ampak mislim, da bo zdaj OK.

Quaife LSD

Če je že menjalnik bil dol, smo zamenjali še lamelo in potisno ploščo.Stara kljub 60kkm ni bila tako hudo obrabljena.
Je rekel majster, da lepo delam z avtom
. Kar je tudi res.

Potem pa še en bombonček..........
celotno podvozje od R26R

Da zaključim celoto, sem moral še dokupiti sprednji in zadnji stabilizator (moj F1 ga nima) in pa dve ojačitvi med mostom in pomožnim okvirjem.Tudi te dodatne ojačitve moj nima...R26 in R26R pa.
to je zaenkrat to.
Evo par novosti:
Ker boost kljub 100% zaprtemu westgate-u, (od 5k naprej) ni bil na željeni
ravni, mi je Paul (RSTuning) predlagal, da za en obrat skrajšam ročico westgate-a.Sicer še nisem logiral parametrov, ampak mislim, da bo zdaj OK.

Quaife LSD

Če je že menjalnik bil dol, smo zamenjali še lamelo in potisno ploščo.Stara kljub 60kkm ni bila tako hudo obrabljena.
Je rekel majster, da lepo delam z avtom

Potem pa še en bombonček..........
celotno podvozje od R26R

Da zaključim celoto, sem moral še dokupiti sprednji in zadnji stabilizator (moj F1 ga nima) in pa dve ojačitvi med mostom in pomožnim okvirjem.Tudi te dodatne ojačitve moj nima...R26 in R26R pa.
to je zaenkrat to.

RenaultSport all the way!!!
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
Če boš priden
.Če se vidimo ni problem, te zapeljem.
Jah, kar nekaj podatkov sem dobil na Grobniku.Sploh za stage 2 mapo sem nardil kar nekaj logov.(te sem tudi poslal na RSTuning), po katerih je lahko nardil tudi nekaj popravkov na mapi.Logiral sem z RS tunerjem kateri lahko zajame vse vitalne podatke (Live) temp. vsesanega zraka, prevžig, boost, knock correction, westgate, obrate, etc
Malo smo na Grobniku merili tem. gum (notranji srednji in zunanji rob) ampak, dokler nimamo nastavljivega camberja, se lahko igraš samo s tlaki.
Jah, kar nekaj podatkov sem dobil na Grobniku.Sploh za stage 2 mapo sem nardil kar nekaj logov.(te sem tudi poslal na RSTuning), po katerih je lahko nardil tudi nekaj popravkov na mapi.Logiral sem z RS tunerjem kateri lahko zajame vse vitalne podatke (Live) temp. vsesanega zraka, prevžig, boost, knock correction, westgate, obrate, etc
Malo smo na Grobniku merili tem. gum (notranji srednji in zunanji rob) ampak, dokler nimamo nastavljivega camberja, se lahko igraš samo s tlaki.

Khm Khm, kako že gre tisto o zarečenem kruhu, pardon LSD-ju
Torej ste se zdaj kar "množično" začeli lotevati podvozji, čeprav se naj ga ne bi "diralo"?
Seveda nimam nič proti, ker verjamem da se bosta Megana zdaj še bolje peljala
Tistemu ki je vozil 8:17 na Nurburgringu Megana R26.R bi mogl dat zdej Mali-jevega Megana, me zanima če bi šel pod 8 min?
Skratka kar tako naprej, lepo je gledat kako dejansko zgleda tuning že tako športnega avtomobila.
Kdaj pride na vrsto sekvenca?
Torej ste se zdaj kar "množično" začeli lotevati podvozji, čeprav se naj ga ne bi "diralo"?
Tistemu ki je vozil 8:17 na Nurburgringu Megana R26.R bi mogl dat zdej Mali-jevega Megana, me zanima če bi šel pod 8 min?
Skratka kar tako naprej, lepo je gledat kako dejansko zgleda tuning že tako športnega avtomobila.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Tale RSTuner je kar fajna zadevca a ne? Sam jo malo gledal, mogoče nekdaj, nekoč, če se lotim Cliota bi si ga umislil ker ni dosti denarja glede na to kar se da dobiti ven.Sokol napisal/-a:Logiral sem z RS tunerjem kateri lahko zajame vse vitalne podatke (Live) temp. vsesanega zraka, prevžig, boost, knock correction, westgate, obrate, etc
Sicer pa, da ne bom offtopic. Fajn stroj rihtaš.
Ja, LSD-ja res nisem imel namena vgrajevat, vendar so se stvari malo drugače obrnile, pa sem rekel zakaj pa nekmetek napisal/-a:Khm Khm, kako že gre tisto o zarečenem kruhu, pardon LSD-ju![]()
To koliko bi sel Mali-jev megane na Nurborgringu, lahko samo ugibamo.Je pa seveda čisto močno, da bi šel pod 8 min.
To da ne "diraj" podvozja, je bilo mišljeno bolj za Mali-ja (ali pa maliju podobne
Sekvenda za ta navor pride cca 14000 EUR tako, da dvomim da bo kdaj.
Ne razumem najbolj stavka..."takšen bi moram bil r26r že v osnovi?"Igla napisal/-a: Ola, tak bi mogu bit R26.R že v osnovi Very Happy Kaj pa glede teže? Za koliko se avta razlikujeta? Malijev R26 in pa R26.R? Al je že zdej preveč stvari za naštevat?
To si mislil po moči? ali po čem.
Ker R26R, je še vedno lažji od Mali-jevega megane, za sigurno 80 kg.
Pa r26r ima še eno ojačitev na roki oz. tršo gumico.
Ja ta RS tuner je res fajn.Jaz imam Premium edition in lahko logiraš tudi brez PC-ja.Pa še kakšne napake lahko pobrišeš ali ga pa uporabiš za čipanje .Symon napisal/-a:Tale RSTuner je kar fajna zadevca a ne? Sam jo malo gledal, mogoče nekdaj, nekoč, če se lotim Cliota bi si ga umislil ker ni dosti denarja glede na to kar se da dobiti ven.
Sicer pa, da ne bom offtopic. Fajn stroj rihtaš. Cool