GScenic 1,4 TCE
Re: GScenic 1,4 TCE
Prosim ohranjajte raven komunikacije na primernem nivoju. Hvala.
lp, Andrej
lp, Andrej
Cene so take kot so...dejstvo je da so na ŠAD med dražjimi, ampak, kot sem rekel mi je bilo tokrat pomembno to, da so mi bili ob poti, da je bil termin na razpolago, je pa res, da je možno avto servisirat ceneje...nekateri delate to tudi sami.
Sam nisem usposobljen niti ne poznam mehanikov, ki bi to naredili zanesljivo, kakovostno in poceni...zato ostanejo pooblaščenci, ki pa so velikokrat tudi lahko zelo ugodni. Pa še zgodovina je znana in zabeležena.
Sam nisem usposobljen niti ne poznam mehanikov, ki bi to naredili zanesljivo, kakovostno in poceni...zato ostanejo pooblaščenci, ki pa so velikokrat tudi lahko zelo ugodni. Pa še zgodovina je znana in zabeležena.
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Ta star 1.6 motor in competition olje gresta skupaj kot ata na mamo. In je brez veze vlivat kaj dražjega noter. Je oče imel nekoč služben avto z istim motorjem pa se drugo ni vlivalo not kot to olje in ma avto trenutno slabih 300k km, ga je potem sodelavec kupil za privat vozilo.
Ja jaz sem pa pač rad zraven avta ko se kaj dela, ti si pa pač v službi in z tem ni nič narobe.
Še vedno pa pravim , da so nekje meje glede cen in vsega skupaj, in verjami na 80% pooblaščenih servisis se najdejo tudi šalabajzerji in včasih komaj čakajo da te malo okrog prinesejo (pa ne pravim da so tebe kdaj, bog nedaj). Pa lep pozdrav.
Ja jaz sem pa pač rad zraven avta ko se kaj dela, ti si pa pač v službi in z tem ni nič narobe.
Še vedno pa pravim , da so nekje meje glede cen in vsega skupaj, in verjami na 80% pooblaščenih servisis se najdejo tudi šalabajzerji in včasih komaj čakajo da te malo okrog prinesejo (pa ne pravim da so tebe kdaj, bog nedaj). Pa lep pozdrav.
Kaj pa 1.4 TCe ti pije kaj olja?
Jap.jerry007 napisal/-a:Kaj pa 1.4 TCe ti pije kaj olja?
BMW 323i (1983)
Tudi jaz sem opazil da ga na 10.000km nekaj spije. Misliš da kaj plin upliva na to?
Tudi 1.2tce ga pije. Na dobrih 15tisoč je ravno na sredini med max in min.
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Baje da ja, ker je bolj suh in zato manj mazav od bencina. Daj mi povej kater sistem imaš ti vgrajen, ter kje ga servisiraš-LPG, mislim.jerry007 napisal/-a:Tudi jaz sem opazil da ga na 10.000km nekaj spije. Misliš da kaj plin upliva na to?
BMW 323i (1983)
Jaz imam clio-ta na plin že 100tkm pa ne pije nič olja servisi so na 15tkm je pa motor 1.2 16v. tko da plin ne vpliva nič na porabo olja
Sistem mam od Landirenzota. Servis mam pa na renoju v Levcu. jezi me pa ker sem že 3 šobe menju, a avto še ni prefural 40000 km na plin... In nevem kaj bi bil razlog za to 
Jaz imam 80000 na plin (G1), pa mi je ravno po sredinem servisu na 80.000 začel nekaj trokirat...pro 2000 obratih izgubi moč....pa ob pospeševanju je čisto zamorjen...ga dobijo b ponedeljek nazaj na fino nastavljanje...
BMW 323i (1983)
Fine nastavitve... Optimist
Nočem bit nesramen al pa privoščljiv, ampak gotovo so kake šobe al pa uparjalnik. A veš ker če u štarti avto dela BP mi noben nebo reku ko začne kaj cukat itd da se da kaj parametre spreminjat in s tem odpravit napako.
Sam sem kar malo jezen že glede tega plina, nevem od kje se lahk šobe "zamastijo".
Sam sem kar malo jezen že glede tega plina, nevem od kje se lahk šobe "zamastijo".
Ne, baje so nekaj spreminjali paramertre na servisu, ampak zdaj je slabše....jerry007 napisal/-a:Fine nastavitve... OptimistNočem bit nesramen al pa privoščljiv, ampak gotovo so kake šobe al pa uparjalnik. A veš ker če u štarti avto dela BP mi noben nebo reku ko začne kaj cukat itd da se da kaj parametre spreminjat in s tem odpravit napako.
BMW 323i (1983)
Evo, avto uštiman in dela. Nekaj so vajenci očitno čarali pri pritisku na uparjalniku, pa so potem postavili mojstri stvari na svoje mesto. Upam na novih 80000km.
BMW 323i (1983)
Menjane prednje in zadnje zavorne ploščice.
Glede na to, da sem s temi naredil 87925km sem ostal na originalu.
Strošek na servisu ob vljučeni menjavi prednjih brisalcev: 242,28€.
...in veselo nabiram kilometre naprej...
Glede na to, da sem s temi naredil 87925km sem ostal na originalu.
Strošek na servisu ob vljučeni menjavi prednjih brisalcev: 242,28€.
...in veselo nabiram kilometre naprej...
BMW 323i (1983)