Sem se lotil kar sam menjat pokrov ventilov, ki pušča olje. Sem bil 100% da pušča drugi plastični (sta dva plastična in dva kovinska), ker prvega na drugi strani sem že menjal. Pa ne pušča plastični, temveč kovinski in to tisti čisto zadaj.
Tudi če pridem do njega in ga uspem ven dobit... kaj zdej? Kupim novega? Dam tesnilno maso, kot sem videl na youtubu? Jao [emoji53]
Sem snel oba, plastičnega in kovinskega. Plastičnega zamenjal čeprav ni puščal sam je bila gumica betonska in je bilo samo vprašanje časa. Kovinskega spucal in nazaj dal. Je bil bl švoh zategnjen oz. sploh ni bil.
Ni to to, ampak avto dela. Vsaj sfukal ga nisem. [emoji56]
Se pa spet zic pele naprej in nazaj in moram to zrihtat. K bi vsaj vedel kako to zrihtat permanentno, ker je res tečno da se zjebe vsakič k se spozabim in premaknen zic.
Odlično! Fajn je, da je časopis in da si imel čas vse razložit, ne pa (tako kot jaz) na televiziji, kjer moraš čimveč zdrdrati v čimkrajšem času, pol pa dodamo še tremo pred kamero pa smo v p*zdi
Meni je pa pri zadnjem od štirih gornjih delov puščalo olje, sicer malo, pa zadosti, da smrdi ko kapne na auspuh. Moj motor je imel eno samo cinšpulo, trojno, pa kable na zadnje tri cilindre. Nikdar več ne bom imel kaj tako dobrega. Pri 160 na uro je žrl 8,64, mnogokrat preverjeno. Pri 360kkm še ni bilo nič, edino redni servis jermenov.
Niti ne. Čakam na ponovno menjavo dročnikov, ker s temi novimi neki ni ok. Če se jih je prej slišal ko sem avto vžgal in so takoj utihnili čim si mal gas stisnu, je sedaj vse tiho ko avto vžgem, ko pa se segreje pa začnejo ropotat.
Pravzaprav je zdej slabš k prej.
Kakšno imaš pa olje notri? Mogoče mu ne paše olje, zato začnejo ropotat. Jaz bi mogoče poizkusil z menjavo olja, za kaj drugega pravih specifikacij. Zna biti ceneje kot menjava dročnikov.
Drugače zelo lep avto.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati