Renault Espace V 2014

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
5cenic

Re: Renault Espace V 2014

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

Nejko napisal/-a:
5cenic napisal/-a:Tudi jaz sem ga videl. Sva se z ženo strinjala, da čez par let ko bo več financ in mogoče tretji otrok na poti ga definnitivno kupiva.
Res ne razumem tistih, ki so se pritoževali nad njegovih dizajnom in "funkcionalnostjo" ker pomoje je Renault zadel v polno z tem avtom.
Funkcionalnost? ...kolikor je bilo videti na slikah je 4 leta stara Alhambra/Sharan (pa nisem VW fan, prej napsrotno) doktor v funkionalnost druge in tretje vrste...škoda...
Prav zaradi tega ker je 4 leta stara. Časi so šli naprej in Renault je naredil pametno potezo, da je z novim Espace-om počakal toliko, da je ujel ta val, ko se bo Espace take zasnove prodajal kot vroče žemlice.
Ljudje pozabljajo, da seda drugi avtomobili bolj in bolj prevzemajo vlogo bivših enoprostorcev - mala transportna vozila (kangoo, berlingo, partner...) za manjše družine in kombiji za večje družine in tiste, ki res rabijo funkcionalnost. Medtem pa morajo enoprostorci ponuditi nekaj več oz. novega kar je lep izgled in nenormalno udobje za volanom.
In kar se nefunkcionalnosti tiče, se Espacu tako ali tako očita le premalo prostora v tretji vrsti. Pa vseeno ga je po mojem mnenju dovolj za male otroke, slike velikokrat varajo. Avto je v živo potrebno notri pogledat pa se bo pokazalo realno stanje. Ni dvoma, da tako velik avtomobil v sebi kriva tudi ogromno prostora.

edit: en ne najbolj kakovosten članek na to temo, ne najdem tistega, ki sem ga bral pred cca letom pa pol in je bil zelo kvaliteten:http://www.polet.si/dosjeji-x/kombiji-d ... rihodnosti

Verjemi, če boš prišel v salon in potožil po uporabnosti starega Espace ne bo minilo dolgo preden te bodo ali prepričali, da je nov povsem dovolj uporaben ali pa ti ponudili Traffica.
Uporabniški avatar
benfr1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a benfr1 »

kolikor sem sam uspel videti v živo (ne po slikah), Sharan nima kaj dosti več prostora v tretji vrsti. V vsakem primeru so to sedeži za do nekaj let stare otroke.
The only thing constant in life is change.
Francois de la Rochefoucauld

Renault Laguna Coupe Monaco GP
Uporabniški avatar
simonz1

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

Danes v NM srečal novega espaca.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Renault Espace press event...
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
sranjemir

Odgovor Napisal/-a sranjemir »

Daj malo poslikaj naokoli Espaca bele barve, spredaj, zadaj, od strani, da vidim kako mu pase bela barva.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

To krasoto (Initiale) sem vozil čez vikend in lahko rečem samo kapo dol. Na FB sem v nedeljo napisal to:

Udobno, uglajeno. Usnje je, da bi ga kar božal. Preglednost malo slabša nazaj - rešuje kamera in senzorji okrog in okrog. Malo premajhen volan - z levo roko na naslonu vrat ga ne dosežem - avto zelo širok in prostoren. Motor zgledno vleče, občutka za hitrost ni. Do 150 gre zelo lepo, naprej nisem. Menjalnik ne cuka, naštudirati je treba ročico. Tehnike ogromno, si je treba vzet čas... Na začetku sem se kuhal 10min v avtu, ker nisem znal priti do klime. Udoben... zračen. Plastika na nivoju Megana - Initiale bi moral imeti boljšo. Ne vem koliko km ima prevoženih (nisem znal pogledati), vzglavnik sovoznika črička na luknjah! Bose avdio igra lepo, zvočna slika je res široka in stage je visok, sistem pa ni zmogljiv. Nabijanje ni zanj. Kamera je sd, kar mi ni sprejemljivo v teh časih - eBay pozna hd za par €. R link je hiter in pregleden, zaradi obsežnosti pa se ga je treba navaditi. Head up display kaže hitrost, omejitev in varnostno razdaljo, cool. Masažo se za štimati neodvisno voznik - sovoznik, razni programi, intenzitete... preveč sproščujoče, ne priporočam med vožnjo :-) sedež se sam pomakne nazaj pri izstopu, potem se naštela sam na vozniško pozicijo. Led žarometov nisem sprobal. Gume mi imajo optično preveč roba, bi lahko bile 20 ali 21 col :-D (zdaj 19). 4 control ga naredi okretnega, me je v mestu par krat skoraj negativno presenetil, ker nisem pričakoval, da bo taka krava tako skoraj okrog in okrog sebe zavila. V glavnem, če bi rabil potovalnika in bi si ga lahko privoščil, pride definitivno med top 3.
Uporabniški avatar
Drejchi

Belega bi gledali... evo:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
skopusnik

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Viden tudi že v živo, zelo lep. Prav podrobno si ga pa še nisem ogledal. Kakšna je vožnja?
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
sranjemir

Odgovor Napisal/-a sranjemir »

hvala za belo barvo ;)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Jaz sem vozil viola iz slik. Biturbo, avtomatika. Menjalnik oz ročica je malo drugačna, kot sem vajen in se je treba malo privaditi. Večinoma sem imel v normal programu, podvozje je takrat udobno, menjuje res tekoče. Z ročnim načinom me je nekaj hecalo, ker ročica električno podprta in ni tistega klasičnega fizicnega premika ročice pa res nisem uspel naštudirati ali je v ročnem ali avtomatskem, enkrat je samo menjalo, drugič ni. Kot sem že napisal, avto je tehnološko čudo v primerjavi z ostalimi Renaulti in rabi čas za privajanje. Pospešuje lepo, ni dirkalnik, je zelo tih med vožnjo in zelo okreten - 4 control. Res zgubiš občutek za hitrost. Sport mode ima smešen zvok :-) je potovalna ladja za dolge ture. Res je naštelan za čisto udobje, ampak ne na račun dinamike in same vožnje.
Uporabniški avatar
tehnoland

Odgovor Napisal/-a tehnoland »

Torej se danes zacne uradna prodaja? Treba iti pogledat tole
Uporabniški avatar
Drejchi

Renault Espace V 2014

Na primorsko sem vozil Initiale 160 dCi EDC (tistega vijolčnega z KP neki tablico)...

Slika

motor in menjalnik meni nekako ne odgovarjata. Menjalnik se ne more odločiti kaj bi, bi držal vrtljaje visoko (sport program) ali prestavljal, če želiš pomagati ročno narediš iz p*zde kozolc. Motor se dere, gre pa nikamor, vsaj občutka ni, tistega značilno dizelskega, morda zaradi konstrukcije (biturbo), morda zaradi menjalnika, ne vem...
Če se umiriš (dol sem šel čez planinske ride) in prestaviš v "comfort" program, te začne sedež masirati, mi ni bilo do tega in sem dal v "normal". Tam se motor in menjalnik lepše razumeta in lahko bi naredil veliko kilometrov, le prevroče ne sme biti zunaj, ker nikakor mi ni uspelo ukrotiti klime tako, da mi ne bi bilo vroče, oz. ne bi tvegal kakega gnojnega vnetja oči...

Slika

Oblikovanje... vrhunsko, realizacija (kakovost izdelave) malce manj. Tisti vijolčni je imel dva črička. Eden se je nahajal v sovoznikovem senčniku, drugi nekje v mehanizmu "head up displaya". Krom obroba sredinske konzole, tista, ki je že bila objavljena tule, se ni prilegala 100%, obloga sovoznikovega A stebrička tudi ne. S primorske sem šel s črnim Initiale 160 dCi EDC , ki ni imel nobene od naštetih pomanjkljivosti. Špekuliram, da je tisti prvi Renaultov (zaradi tablic) in naročen pred tem drugim, ki je Realov in se proizvodnja še vteka. :)

Slika

Prostora je veliko, v drugi vrsti sploh. Voznika obkroža prijetno delovno okolje, a za američane tole ni. XXXL voznik bi utegnil trpeti za utesnjenostjo. Vrata se odpirajo široko, tamale (otroke) se da z lahkoto not in ven (probal s svojim :) ), kufer je globok in širok, le višine mu manjka. Zaradi tretje vrste zicev. Brez njih ne vem ali avto sploh lahko vzameš, saj je tam pod podnom, poleg zicev še BOSE ojačevalc in nekaj, kar mislim, da je povezano s 4CONTROL.

Težavo imam s težo avta. Pravijo, da je 250 kilogramov lažji od predhodnika, v prometni pa piše 1730kg. Amm... Stari Espace ni tehtal dve toni! Tuki neki ne štima... jaz sem živel v prepričanju, da je imel stari Espace 1740 kg in jih bo imel novi 1500. Morda pa zato ne gre nikamor :wink: EDIT: ja, stari Espace 2.0T je imel 1740kg, stari Grand Espace 2.0 dCi Avt. pa dve toni :shock:

Slika

Uglavnem... Avto je kjub vsemu špica in veliko zanimivejši način za zapravljanje denarja, kot recimo Sharan. Morda je Sharan še vedno bolje izdelan, a se zaradi dolgočasne notranjosti tvega izpahnitev čeljusti 8)
Slika
Uporabniški avatar
skopusnik

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Andrej, seveda je možno naročiti samo s 5 sedeži :)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

imam 2.0dci in je po prometni 1850kg

mep zanima li bo za Slovenijo tudi motor 2.5 bencin z 200 konji in 4x4 pogon ter 4control. ker cenik ki sem ga prejel je samo disel 1.6 130 in 1.6 160 twin turbo
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
Drejchi

Kaj pa ti gledaš? S-Maxa? :wink:

Espace je lahko ali 130 ali 160 konjski dCi in 200 konjski TCe, vsi so 1.6! 4x4 ni, 4CONTROL je. Ročni menjalnik je le za 130dCi, močnejša motorja sta 6 stopenjski EDC za dizla in sedemstopenjski za bencinarja, ki pa ga k nam ne bo.
Slika
Odgovori