sam zdej nevem. ko sm gledu jermen mi deluje kar lep. zdej pa nevem a bi sam vvt menu al tud jermena
Renault Clio 2.0 16v l.2000 Ph1
Re: Renault Clio 2.0 16v (mk2 ph1)
Kje se jo pa dobi v slo? Koncar mi je reku da jo lahko zrihta za ene 190€ al tm nekje 
sam zdej nevem. ko sm gledu jermen mi deluje kar lep. zdej pa nevem a bi sam vvt menu al tud jermena
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
je pa še par 100€ zraven. ko menjaš še vodno pumpo pa šponarje.... slabo zihr ni 
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi
Teh stvari jst ne bi menjal parcialno. Če boš že razdiral in menjal VVT jermenico in očitno jo boš
potem menjaj še jermen, šponarje, pumpo, itd.
Se enkrat razdira in menja, potem je pa za 100kkm mir
Se enkrat razdira in menja, potem je pa za 100kkm mir

Jermen je še najmanjši strošek. Pa tudi pumpa ni draga če se prav spomnim. Drag je en šponar, samo ne vem al za zobati, al mikro jermen, blizu 200€ pride.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
mal pod 30€ črpalka, garnitura jermena...230€. sm pogledu na račun. treba mal pobrskat po predalih 
kje si nabavlu material in menjal jermena? kolk te je pršlo vse komplet z delom? tud mene to čaka čez par mescev... lohk tud na PMchoko napisal/-a:mal pod 30€ črpalka, garnitura jermena...230€. sm pogledu na račun. treba mal pobrskat po predalih
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Najdražji so šponarji in VVL zobnik. Sam imam sicer Gatesov jermen. Vodna črpalka je ponaredek ravno ene pol cenejši kot original. VVL jermenico se naroči na vsakem servisu. Da ti kar naravnost povem, material za veliki servis z jermenico vred se bo vrtel okoli 500€. Potem je še delo.
pa jst ne rabim jermenico menjat? al tud
jst bom dal verjetno kr k timiju menjat. sam bi svoje jermena prnesu. ima kej veze to, da nebi menjali? ali menjajo na pooblaščencu tud neoriginalne dele?
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
pr men j blo delo 325€. mašina vzeta vn...pa pol vse menjano s sklopko vret. sam sklopka je zraven samo 15 min prnesla
jermenica u glaunem servisu ni zraven. menjaš če jo slišiš. bv 200€ fuknt če dela. moj mnenje.
dont eat me
edit: plus 65€ za dauk...na delo. sem podabu
edit: plus 65€ za dauk...na delo. sem podabu
Zadnjič spremenil choko, dne 20 Feb 2012, 18:58, skupaj popravljeno 1 krat.
bo treba še mal žepe obrnt
to si na pooblaščencu delal? mamo kle enga dobrga mehanika... sam kaj k nima orodja, k ga rabš pri menjavi. drugač bi se spravla to sama delat.
Če menjaš jermenico, zamenjaš tudi jermen, napenjalec in pa dva ležaja, kar pride v garnituri. Na zunanjem jermenu imaš en ležaj in pa en šponar, ki ga dobiš od SKF posebaj, da ne rabiš kupovat celega, rolca ponavadi postane glasna, šponar pa je uredu. Vodno lahko menjaš lahko ne, odvisno če se vidi da kaj pušča, jest pri svojem nisem vodne menjal. Če rabiš kakšne cene, PM.
Napraviš orodje.Nos napisal/-a:bo treba še mal žepe obrntto si na pooblaščencu delal? mamo kle enga dobrga mehanika... sam kaj k nima orodja, k ga rabš pri menjavi. drugač bi se spravla to sama delat.
Če maš načrt od njega mi prosim pošl na PM.žižekrs napisal/-a:Napraviš orodje.Nos napisal/-a:bo treba še mal žepe obrntto si na pooblaščencu delal? mamo kle enga dobrga mehanika... sam kaj k nima orodja, k ga rabš pri menjavi. drugač bi se spravla to sama delat.
V osnovi rabiš le enega za blokirati odmične in za glavno gred. Izgleda takole:
http://www.ebay.co.uk/itm/RENAULT-SCENI ... 2a153a4f62
Odmične imajo namreč zareze in ko je motor v fazi se poravnata. Tako le zatakneš tole orodje in ga prišraufaš. Spodaj blokiraš še glavno gred in je. No tako sem jaz to videl kot firbec zraven in to mi je rekel mehanik.
Aja pa une čepe na koncu odmičnih obvezno kupi nove.
Ko se dela velik servis je (pomoje) neumno šparati pri kaki vodni pumpi in šponarjih (ki so tudi zelo dragi). Ker, če potem nekaj od tega gre čez 20.000 km imaš ponoven strošek. Če menjaš vse imaš pa mir za nekaj let.
http://www.ebay.co.uk/itm/RENAULT-SCENI ... 2a153a4f62
Odmične imajo namreč zareze in ko je motor v fazi se poravnata. Tako le zatakneš tole orodje in ga prišraufaš. Spodaj blokiraš še glavno gred in je. No tako sem jaz to videl kot firbec zraven in to mi je rekel mehanik.
Ko se dela velik servis je (pomoje) neumno šparati pri kaki vodni pumpi in šponarjih (ki so tudi zelo dragi). Ker, če potem nekaj od tega gre čez 20.000 km imaš ponoven strošek. Če menjaš vse imaš pa mir za nekaj let.
no super, sej se je polno informacij nabral
bom potemtakem kar sam zrihtu use

1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi