Zimske pnevmatike + platišča - Megane 3 RS

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Tu obstaja več varijant. Vsak si izbere tisto ki mu odgovarja.
Ena je nakup 18" platišč za zimo. Gume so cenejše, lhk jih nucaš še za kako pisto poleti seveda s primernimi gumami.
Druga varijanta je 19" zimske gume in se pelješ isto kot prej, edino kaj jih premontiraš vsako leto.
Tretja varijanta je pustiš letne gume in nabaviš tisto neko blago al kaj je že ki ustreza tudi namesto ketn za policaje. Za silo se da tudi s tistim kam po snegu prit oz. pri zasneženi cesti (ki je ni spet ravno veliko) pustiš avto doma.
Četrta varijanta, nabaviš neka jetra ki so tehnično brezhibna pred zimo in po zimi za isti denar prodaš dalje če rata al pa par € manj. Glej edino da dela gretje ;)
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Si prebral moj prejšnji post? Komplet 18" platišč in pnevmatik ti pride 1300€, če pa kupiš samo 19" pnevmatike ti pa pride 1200€. Tu se sploh ne splača razmišljati.....

Jaz ti lahko iz izkušenj povem, da se pozimi 18" platišča precej dobro obnesejo. Moja so celo črna in niso poškodovana. Je pa res da se malo vozim in živim v manjšem naselju. Po moje ti jih sol bolj uniči kot kamenčki..pravim odvisno kje živiš in se voziš.

Obstajajo tudi direkt "zimska" platišča, ki so bolj sive barve in imajo boljšo zaščito.
Ni ti potrebno kupovati xy platišč, kajti Momo platišča so poceni glede na to, da so 18".

Vožnja po snegu je dobra z 18" 225, je pa res, da z Scenicom dosti lepše prideš v breg. Če z njim ne prideš gor, z Meganom 3 ni variante da prideš gor. Tako je bilo z meganom 1...tisti je pa še slabši bil na snegu, ker je lahek bil. Megane 3 pa ni ravno lahek, vendar teža očitno ni tako razdeljena kot pri Scenicu.
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
Zeus
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a Zeus »

schik napisal/-a: Tretja varijanta je pustiš letne gume in nabaviš tisto neko blago al kaj je že ki ustreza tudi namesto ketn za policaje. Za silo se da tudi s tistim kam po snegu prit oz. pri zasneženi cesti (ki je ni spet ravno veliko) pustiš avto doma.
Tisto blago "za silo po snegu" (Autosock) je za vožnjo po snegu oz. nespluženi cesti neprimerno boljše od katerih koli verig ali zimskih gum (razen ježevk, ki so tako ali tako prepovedane pri nas).

Ko sem čakal zimske gume lani, sem bil "primoran" v nakup Autosock, ker je snežilo. Izkazalo se je, da je ta štumfek za v sneg zelo dober, ker sem brez težav prišel po 10 cm snega v konkreten klanec, brez da bi se mi kolesa enkrat zavrtela v prazno. In tudi če imam zimske gume namontirane, imam autosock vedno v prtljažniku...
Zeus
Odgovori