Clio II 1.2, l.´01, konec zgodbe

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ko prešaltam na dolge, je slišat tist "klik". In dokler ne spustiš ročke, svetijo oboje, ko pa jo spustiš se dolge ugasnejo. Tako da oboje naenkrat lahko gorijo, če imam kratke in tiščim ročko, torej se da :wink: Verjetno bi blo treba ta štrom tko naštimat, da kratke skoz gorijo.

Ker tudi če luči niso prižgane na I in so na O (vseeno gorijo) in lahko samo blendaš, isto gorijo oboje če držiš ročko.

Nekje mislim da sem že zasledil da je to nekdo spraševal pa ne najdem kaj je pol iz tega nastalo :roll:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
pluty

Odgovor Napisal/-a pluty »

Nisem bil pozoren, sem mislil da imaš fazoII. Mislim da ti ne more delat ker imaš enojno parabulo in samo eno žarnico. Zamenjaj luci z takimi pa bo:
http://images.google.si/imgres?imgurl=h ... 0%26um%3D1
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Če pravim da ko poblendam preden se sliši un klik svetita obe. Ko se pa sliš tist klik se kratke ugasnejo.
Uporabniški avatar
BoskoX
Kraj: Bela krajina - Semič

Odgovor Napisal/-a BoskoX »

tk kot pluty pravi.. Če maš 2 parabole potem se da.

kot tale na sliki naprimer..
Slika
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

jaz sem bil pri avtoelektricarju in sem si to zazelel odkar imam angeleyes in mi more samo rele dat vmes za stikalom je rekel da ne prekine toka kratkim in ko bos izklopil dolge bo izklopilo samo dolge
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

No rambo, končno en ko me razume :lol:

Sporoči kaj točno ti je naredil/zamenjal.

Za vse ostale, jest bi rad to kar SE DA s temi lučmi! Če poblendaš gorijo dolge in kratke istočasno, tako da ne rabim dvojnih na lečo :wink: Samo tako kot je rambo napisal, da ti ne prekine toka za kratke ko imaš dolge prižgane.

Še eno vprašanje glede luči. Original so 60/55W, ali smem dat noter 80/100w (neki podobnga, nisem siguren da so te cifre) ali je to prekršek?
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

kmetek napisal/-a:No rambo, končno en ko me razume :lol:

Sporoči kaj točno ti je naredil/zamenjal.

Za vse ostale, jest bi rad to kar SE DA s temi lučmi! Če poblendaš gorijo dolge in kratke istočasno, tako da ne rabim dvojnih na lečo :wink: Samo tako kot je rambo napisal, da ti ne prekine toka za kratke ko imaš dolge prižgane.

Še eno vprašanje glede luči. Original so 60/55W, ali smem dat noter 80/100w (neki podobnga, nisem siguren da so te cifre) ali je to prekršek?
Ni prekršek, samo zaradi tega se ti lahko stopi parabola...
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Prekršek ni ampak velika verjetnost da boš skuril parabolo.
Drugač pa ti maš H4 žarnico ki je ena za obe. Da se zvezat da ti obe gorijo samo se bo žarnica zelo grela in ji boš skrajašal življensko dobo.
Uporabniški avatar
rambo

sej pravim samo en rele ti da vmes pa je
iato mi je rekel ko sem imel navadne pa sedaj ko imam te angeleyes
Uporabniški avatar
pluty

Odgovor Napisal/-a pluty »

Ja saj, na angeleyes imaš zdaj dve parabuli in dve žarnici, on ima pa eno žarnico in parabulo :wink:
Uporabniški avatar
rambo

pluty napisal/-a:Ja saj, na angeleyes imaš zdaj dve parabuli in dve žarnici, on ima pa eno žarnico in parabulo :wink:
ja no tale avtostromar je rekel da ni problema
samo ni pa isto
tak da naj pridem ko menjam luci,da nebo mel dvojnega dela
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

@schik: hvala, tak odgovor sem potreboval.

Sicer mi je nekdo že rekel da ta kombinacija 80/100W žarnice in oboje prižgane ko so dolge sigurno ne bo delala. Da pa tudi vsaka posebej ne pa nisem mislil :roll: Torej kako povečati svetilnost? Sicer meglenke še lepše rešijo ta problem ki bi ga hkrati prižgane dolge in kratke, ampak že tko je mal tečno skoz kratke vklapljat ko gre avto mimo, kaj šele da bi mogu še meglenke :roll:

No, nekaj bo treba zgruntat. Sicer luči delajo tip top, nimam kaj rečt, samo če bi se še kaj več vidlo, tolk bolš. Sploh čisto pred avtom, dolge so ok.

Še eno vprašanje, kdo ve če bi se dalo kupit tole kje pri nas?

Slika

V UK je cena 35 funtov, torej malo pod 40€.

Ali pa tole?

Slika

Bile naj bi "univerzalne", kako to zgleda dejansko, da jih sam izrežeš za v kolotek ali je pač nek standard in so enake za vse avte?

Nekaj bo treba dat za pozim, vsaj spredaj :twisted:
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Zavesice bi jaz isto rabil. Vsaj spredaj.
Drugač pa glede svetilnosti. Pozimi je dostkrat problem da ljudje ne čistijo žarometov in je tudi svetilnost manjša. Drugače pa lahko probaš kakšno boljšo žarnico. Sam uporabljam Osram Nightbreaker. Na žarnici sicer piše da je krajša življenska doba ampak jih imam že več kot 1 leto in še skos delajo (upam da čim dlje) svetilnost je boljša in tudi svetloba je bolj bela. Tudi v mokrem boljše svetijo kot navadne (za razliko od tistih modrih ko po mokrem ne vidiš nič).
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Evo, gume so gor :D Sprobal jih še nisem, ker še niso ulaufane, treba narest en izlet, pl pa probat če so vredne svojga dnarja. Sem ga pa dns še mal za silo opral, tko da zgleda vsaj avtu podoben :lol: Aja, pa naslednj avto bo srebrn :)

Kleber Krisalp HP 2, 195/50/15

Slika

Slika

Slika

Ta barva je tok v pi..., upam da bo nekoč poliranje rešilo del tega, ker ni ne mat ne metalic, kar neki umes in pod določenim kotom tok čudno zgleda :roll:

Slika

To je zaenkrat to, v kratkem pa verjetno pridejo zavesce (najprej samo 2, kasneje mogoče še za zadaj), gumijasti tepihi noter, krajša antenca, lučke v predalu morem zvezat še do konca, še eno za v prtljažnk kupit. Pa mogoče bi probal kje staknit taprave meglenke/špiclampe ki imajo neki efekta in če se mi bo dalo, narest shortshift. Kej več pa ne vem če se bo kej naredlo na tem avtu, mogoče nekoč distančniki. Pol pa al se bo šparalo za drugo mašino al pa za drug avto, bomo še vidl :wink:
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Ja une od sparcota pri uvozniku koštajo 17€ men se zdi, jih pa dejansko sam obrežeš ja da pašejo. dejansko pol pridejo enake k une od cliota ;)
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Zaklenjeno