Clio 1.8 16V l.91 - Ziiga (volanska letev str.38)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori

Barva vozila?

Monaco blue (williams)
139
66%
Sport oranžna (focus st)
71
34%

Skupaj glasov: 210

obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

hm a to je ravnalna miza kao? Matr se ne znajdete, vzames skripec, ga prheftas nekam pol pa na drugi strani vrvi al zajle pa avto gor znapnes pa samo rikverc na izi pa je definitivno manj matranja.
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

tole je bila predpriprava da smo kiler notr spravl :wink: da se avto lahko nekak premika. Drugace pa v cetrtk gre do kleparja na ravnalno mizo :) Upam de bo hmal pa pocen postimu de mi nau treba bankroterat :D Bomo vidl. ... Gremo prot koncu :wink:
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Ne prevec skrtart...bos na konc vidu da se ne splaca prevec sparat. Raj bl pocas pa ornk...verjem :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Ziiga

Sej nimam kej sparat :D Kokr bo povedu bo povedu de je... majo pa pr frendu avtokleparstvo an.

Ju3 dobim novo vezno steno... drzmo pesti de bo drug tedn n cest :wink:
Uporabniški avatar
Drmo

sej sam tko kt opozorilo :lol: Fajn je ce mas veze ja :D
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Ziiga

Se par utrinkov ...

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Ziiga

jup, malo je udarjen ja :wink: Rjav pa ni nic. Tisto pricakujem da mi bo klepar potegnil vn :)
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Poklepat se da marsikaj,ucasih prov sreseneceno pogledas kaksen avto jim rata poklepat,drugace se pa da vn potegnt ne da bi zadi zraven prsu.
Slika
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

Dvojn pleh je spodi, ne prides pod blatnikom zravn.
Slika
Uporabniški avatar
Ziiga

no brez zamere, vem kaj je williams, se predobro vem. In prosim, veverca... poberi svoje lesnike in jih zadrzi zase. Avto GRE na ravnalno mizo, in kot je bila navedena sledeca opazka da delam na DVORISCU in ga ravnam z spago.... No ce bi vedel zakaj in ce bi bil mogoce upravicen do komentarja. Ce si pa ti taka glavca da uzigas masino brez hlajenja, potem pa le daj. Jaz tega ne bom pocel.

In ce nimam sredstev za garazo, in vem, da sem lahko uspesen tudi s sraufanjem na dvoriscu, nevem kje tici tu kaksna ovira. In glede kultne ikone renaulta, ki ima castno ime williams... Sem sam povedal, da bi rad dosegel zunanji izgled le tega, pa tudi ce to nebo. Dol mi visi kaj ti mislis, in to ni nikakrsno zaljenje, saj na zunaj bo u piko tak. Ce pravis ti tako ali drugace. Delam ga zase in ne za tvoje dobro.

Vse kaze na to, da imas prevec casa... ma kaj ti si kaj naredil? Sicer pa predusem... "Kaj ti gre tako v nos ce poizkusam obuditi legendo?" Tudi ventilar je zgodba zase, je avto, in ne samo avto, je precej vec. Jaz gledam skozi to verjetno na zelo drugacen nacin kot ti. Sam sem "trcen" na cliote, in ce gre moja financna kalkulacija cez vse to, bo verjetno ze slo. In ravno zaradi takih ljudi kot si ti, se mi na cas zdi, da je brezpomensko obnavlanje teme ter dodajanje novih slik poteka obnove. Pa kaj? Meni je vsec, je zame. Bo plod mojega dela. Kaj vse je bilo postorjeno in koliko casa sem porabil zanj vem le jaz in mogoce pescica prijateljev, ki mi pomaga. Avta nisi videl v zivo, ne mores ocenjevati stanja ali se ga da popraviti ali ne.

Je precej butnen, tudi sasija zamaknjena, ampak ravnalna miza bo ze dodala tisti koncni pridih dusi avtomobila, ki je ti kot clovek ne poznas. Avto lahko ozivi, zakaj nebi ce je drugace resnicno lepo ohranjen.

In zakaj nebi dodelaval detajlov ce je moje vecje delo tu koncano? Vse kar je se caka na avtokleparja in njegovo ravnalno mizo. Detajli naredijo celoto, detajli so ena izmed pomembnejsih stvari na avtomobilu, znacilne linije, dve bocne linije, ki dajeta duso in karakter vozilu... So detajli... so... ampak ti tega ne opazis oziroma ti niso pomembni ker ne razumes celotne filozofije.

Zato prosim neeeehaj s tem, da nevem kaj je Williams, vem mnogo bolj kot ti, pa cetudi se nism "star macek"
Uporabniški avatar
Ziiga

Sicer se pa Williams razlikuje od ventilarja po nekaterih zunanjih znacilnostih kot so.. Drugacen znak na stebricku, drugacna ogledala, simbol zadaj, willi ima ob strani napis, oznake na letvicah in na koncu se lita platisca. To je pa vse kar se tice zunanjosti.

Tehnicno je kar precej bolj dovrsen. Sicer zadnjo premo si solasti z ventilarjem, diski imajo vecji premer, bolj ucinkovite zavore, leva polosovina je drugacna, menjalnik je drugacen, blok je isti le vecji, glava je podobna.... celotno podvozje je drugacno, vendar roke ter most je enkat tako pri 1.4, kot tudi pri 1.8 kot tudi pri Williamsu

Notrnajost je pa cisto drugacna, modri tepihi, drugacno tapiciranje, res perfekti sedezi, obenem skoljkasti.. ceprav mene so bolj spominjali na udobno sedezno garnituro. Stevci imajo kazalce v beli barvi, ozadje stevcev prevladije modra barva s pridihom belih stevilk, razlikuje se tudi po zloglasni tablici, na kateri je zapisana serijska stevilka. Sedezi z vsitim W. Mene je sigurno notranjost mocno prevzela :wink:
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Ziiga napisal/-a:Tehnicno je kar precej bolj dovrsen. Sicer zadnjo premo si solasti z ventilarjem, diski imajo vecji premer, bolj ucinkovite zavore, leva polosovina je drugacna, menjalnik je drugacen, blok je isti le vecji, glava je podobna.... celotno podvozje je drugacno, vendar roke ter most je enkat tako pri 1.4, kot tudi pri 1.8 kot tudi pri Williamsu
tole ni vse. blok je isti, le "prilagojen" za vecje bate (vecji premer), glavna gred je druga (vecji hod), glava od Williamsa je dost boljsa in ima vecje ventile ter kanale, sesalni in izpusni kolektor sta bolj dovrsena itd. Podvozje se tudi razlikuje.. ..od sirsega koloteka, do drugih amortizerjev itd.
Shusuglao napisal/-a:ce pa iz ventilarja naredis "kopijo" wilija, je pa to bolj poklon
ce je lepo narejeno seveda
sicer pa saj ga ne dela zate
to je ze res, sam ce pa potem govoris okoli, da imas williamsa, to je pa bedarija.
Uporabniški avatar
Drmo

Svaka cast...zmagovalci ste nekateri! :lol:

Ziga, jest te popolnoma razumem. Tocno tako je bilo pri nama z bratom ko sva hotela naredit iz navadne 205ke gti-ja...pac nekatere stvari niso bile lazje izvedljive in na koncu sva naredila nekaj kar nama je se bolj vsec. Vsi so nama govorili da se vedno to ne bo gti...pa kaj, se pa trudis naredit nekaj kar bi bilo vsaj podobno. Ne obupat in sledi svojim sanjam. :wink: Mogoce ti pa celo uspe res narediti willi look. gre za tvoje veselje...pa se veliko se bos pri tem naucil.

Tisti ki pa se se nikoli niste lotili kakega takega projekta pa se lahko samo zamislite...ne veste nic! Koliko gre enega denarja, zivcev zarad iskanja enih delov, preizkusanja dolocenih stvari, na koncu pa ugotovis da ne bo izvedljivo.

Takim se samo smejim...
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Ziiga

Skratka, gremo naprej. Na avtu je bilo v roku 2 dni postorjeno..

- Popravljene sanke za sovoznikov sedez
- Popravljen dvigalni mehanizem za voznikov sedez

- Kupljena nova vezna stena
- Kupljena nova hauba
- Kupljene nove sprednje luci ter popolnoma novi zmigavci

In ce popolnoma zrav avto ni dobra osnova :) Avto bo zazivel, to si tudi zasluzi...
Uporabniški avatar
Ziiga

dele se kr neki cajta ne, vs dnar bo sou z cliasa :)

in pa pocas bo treba jet nalepke narest :D

Slika

Slika
Odgovori