prejšnji mesec se je avto ravno po tankanju na petrolu odločil da bo začel cukat, najprej malo potem pa čedalje bolj na koncu je bila zadeva precej nevozna. Kadarkoli sem malo močnje pohodil gas je začel poprdevati in jasno ni šel nikamor, ko je bil mrzel je v prostem teku delal samo po treh cilindrih, včasih je bolje delal v visokih, včsaih v nizkih obratih in podobne neumnosti
najprej sem milsil da je kriv bencin, potem pa tudi po naslednjem tankanju ni bilo nič bolje, zato sem pregledal vse senzorje, cevke za vakum, razdelilno kapo, pa je bilo vse ok
za vsak slučaj menjal razdelilno kapo, ker me je elektrika tresla ko sem brkljal okrog, nič bolje, potem je sledilo puljenje vžigalnih kablov in trenutek razsvetljenja, pa ne zato ker bi me zrukala elektrika
Kabel na 3. cilindru je bil mrtev bolj kot vsi ki so zakopani na žalah. Iz škatle odpadnih delov sem potegnil en star prežvečen in oksidiran vžigalni kabel, ga priklopil in avto je zapredel kot mucek, super, zdaj pa vprašanje zakaj najprej nisem posumil da je kabel. Ker se mi še nikoli ni zgodilo, da bi bil in ker je bil ta set kablov relativno nov, star par let, silikonski in oh in sploh high tech, ampak očitno in na žalost, kitajske kvalitete.
evo ga krivca za par sivih las
za posladek, kašno uro zatem, ko sem to popravil, se je avto pregrel v koloni pred semaforjem, števec za temperaturo je šel off the charts, ko sem prilezel domov sem preveril hladilno tekočino, je bila notri, ventilator je delal, termo stikalo je delalo....nimam pojma kaj ga je pičilo, po tem incidentu je delalo normalno
zgleda da avto spet dela samomor, ampak mu še ne bom pustil da gre na odpad