Sklopka drsi - Scenic II 1'9 dci

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
scenicII
Kraj: Okolica Celja

Sklopka drsi - Scenic II 1'9 dci

Odgovor Napisal/-a scenicII »

Vceraj sem opazil, da mi na Scenicu 1'9 dCi, letnik 2004, s prevozenimi cca 60.000 km, v obmocju najvecjega navora (cca 2000 rpm), ko pritisnem gas do "daske", v peti in sesti prestavi (pa tudi v tretji in cetrti, ce je vecji breg), zacne drseti sklopka :? . Nisem nikakrsen dirkac z zeljo po hitrih speljevanjih s skripanjem, pa tudi speljujem normalno, ne tako kot kaka mamika s polnim gasom in z nogo vedno na pedalu sklopke, tako da se od tega ne bi mogla obrabiti. Je pa res, da daje motor najvec od sebe ravno v obmocju najvecjega navora, zato ga v tem obmocju najvec uporabljam pri prehitevanjih in drugem, tako da je obremenitev sklopke takrat najvecja.
Ker je ocitno, da bo sklopka pocasi fuc, me zanima, ce je ze kdo od vas imel podobno tezavo...Vem, da sledi menjava z razdiranjem polovice prednjega dela avta (originalna sklopka je baje firme Valeo). Kaj mi priporocate...? Kaksno drugo firmo z boljsimi izdelki....
Avto sem kupil zato, da mi bo sluzil z vsemi svojimi konji, ne pa da bom moral paziti, kako tiscim po gasu zaradi "usrane" sklopke :(
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Mane morm verjet...zakaj se to dogaja. Avto bi ti mogu delat vsaj 150k brez kakrsnegakoli problema.

Drgac mas pa tuki o sklopki...

http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... hp?t=10543
Uporabniški avatar
scenicII

scrat napisal/-a:Mane morm verjet...zakaj se to dogaja. Avto bi ti mogu delat vsaj 150k brez kakrsnegakoli problema.

Drgac mas pa tuki o sklopki...

http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... hp?t=10543

Ja, vem, sem spremljal ta primer vsakodnevno in upal, da se kaj takega ne bo zgodilo se komu. No, pa se dogaja meni :shock: . Sicer se sklopka se ni raztrescila, ampak svojega "poslanstva" pa ne opravlja tako, kot bi pricakoval. Temu, kar se dogaja, se lahko upraviceno rece katastrofa. Imam obcutek, da je sklopka sestavljena iz delov, ki ne zmorejo dolgorocno gledano prenasati navora, ki ga dobi iz motorja (300 Nm). Seveda si je proizvajalec s svojimi dolocili glede uveljavljanja reklamacij pri takih delih ze na zacetku umil roke in je cist. Vse smo krivi vozniki, ki pazimo na svoja vozila in le pricakujemo, da bomo lahko koristili vse "konje", ki so nam jih prodali...
Me prav zanima, kako je z novimi motorji 2'0 dCi, ki se bolj "trgajo", in po koliko casa bodo pri njih prisle na plan take tezave...
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ne morem verjet.. :?

Zgleda, da je problem v materialu lamele...pretrda je verjetno.
V visjih brzinah pa to dela, ker je prenosno razmerje manjse od 1....navora s strani motorja dosti, ampak ga ne more prenesti na kolesa....sklopka. :?

Vsi, ki imate problem s tem, dajte it so servisa, zahtevajte vodjo servisa ali celo direktorja in razlozite problem...to je tovarniska napaka, ker je verjetno vgradila neke za en k**** lamele noter.
Slika
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

tudi v tej temi imava dva podobne tezave kot ti, le da na cliotih 1,5 80(100) PS

http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... hp?t=10563

pri meni se je to prvic pojavilo nekje novembra in potem se enkrat sredi januarja. ponavadi se je po nekaj 100km bolj umirjene voznje zadeva kar normalizirala in se vedno imam isto sklopko. 100% pa se je dogajalo isto (v 4. in 5. pri 2000/min in potem pohojenem plinu do konca so obrati poskocili hitrost pa ne)

ta novi 2.0 dci motorji bi morali imeti (tako kot vsi ostali) temu primerno sklopko. saj ne vgrajujejo v vse modele isto...
scrat

Sam upas lahko, da ne vgrajujejo istih.
Uporabniški avatar
scenicII

scrat napisal/-a:Sam upas lahko, da ne vgrajujejo istih.
Ne, meni je na servisu zatrdil, da ima 1'9 dCi zmogljivejso sklopko kot pri drugih motorjih (govorim za tisto, kar so vgrajevali leta 2004).
scrat

Glede na to, da ma vec navora...pol bi mogla bit zmoglivejsa sklopka not.
Uporabniški avatar
scenicII

scrat napisal/-a:Glede na to, da ma vec navora...pol bi mogla bit zmoglivejsa sklopka not.
Ja, saj je, samo ocitno se ne dosti ali pa sem jaz naletel na neko slabo robo - tudi to je mogoce. No, kakorkoli ze, zadevo bom moral porihtati (ce se ne bo prej sama, kot je za svoj avto napisal clio_dizel).
scrat

upajmo.
Uporabniški avatar
scenicII

Evo, da vam javim koncni rezultat tega posta:
Sklopka je v brezhibnem stanju !!! :? Najprej moram povedati, da se je zadeva po nekaj dneh umirila in je zacela delovati normalno brez drsenja. Vceraj so v sklopu rednega servisa preverili tudi sklopko. Vzrok drsenja je bila verjetno trenutna napaka na hidravlicni podpori sklopke - hidravlicnem cilindru (serviser sumi, da je od nekje zasel notri zrak, in se ni takoj odzracil).
scrat

No upam, da se ti to ne ponovi vec.
Uporabniški avatar
scenicII

scrat napisal/-a:No upam, da se ti to ne ponovi vec.
Ja, hvala za lepe zelje... :D
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Zdej se je pa men to zgodilo:(. In tud popravlo v drugi polovici dneva. Upam, da se ne bo zdej se enkrat ponovilo!

Kok kej stanejo nove lamele?
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Zadeva se vedno ni OK! Ko je mrzel avto drsi 4,5,6! Ko se pa zagreje pa ne:(.

Sm bil se v Lj na servisu pr Malgaju in mi je sklopko skor skuru ko je demonstriral spuranje pred delavnico. Ugotovil je da sklopka drzi! Pol sm ga pa peljal na testno voznjo pa mi je v 4 pri 2000 obratov zdrsnala na 2300:(.

Pol je pa ugotovil, da jo bo treba menjat. Aha za 250eur! Ker mores cel komplet. A ma ker telefonsko od kakega serviserja, ki se spozna na sklopke?
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Odgovori