Vceraj sem opazil, da mi na Scenicu 1'9 dCi, letnik 2004, s prevozenimi cca 60.000 km, v obmocju najvecjega navora (cca 2000 rpm), ko pritisnem gas do "daske", v peti in sesti prestavi (pa tudi v tretji in cetrti, ce je vecji breg), zacne drseti sklopka

. Nisem nikakrsen dirkac z zeljo po hitrih speljevanjih s skripanjem, pa tudi speljujem normalno, ne tako kot kaka mamika s polnim gasom in z nogo vedno na pedalu sklopke, tako da se od tega ne bi mogla obrabiti. Je pa res, da daje motor najvec od sebe ravno v obmocju najvecjega navora, zato ga v tem obmocju najvec uporabljam pri prehitevanjih in drugem, tako da je obremenitev sklopke takrat najvecja.
Ker je ocitno, da bo sklopka pocasi fuc, me zanima, ce je ze kdo od vas imel podobno tezavo...Vem, da sledi menjava z razdiranjem polovice prednjega dela avta (originalna sklopka je baje firme Valeo). Kaj mi priporocate...? Kaksno drugo firmo z boljsimi izdelki....
Avto sem kupil zato, da mi bo sluzil z vsemi svojimi konji, ne pa da bom moral paziti, kako tiscim po gasu zaradi "usrane" sklopke