Izkusnje z VUGO - trsanje amortizerjev !

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
Ruff_RydeR
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Ruff_RydeR »

res je 053022057
I know U got soul
Uporabniški avatar
rokyyy
Kraj: vransko

Odgovor Napisal/-a rokyyy »

najlepsa hvla bom poklical pa sporocim ce bo se morda kirga zanimalo :wink:
Uporabniški avatar
_DARE_
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a _DARE_ »

rokyyy napisal/-a:najlepsa hvla bom poklical pa sporocim ce bo se morda kirga zanimalo :wink:
prosim :wink:
Dare

Slika
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

a v mariboru ma pa trsanje preko ta Rudolf al kako je nekdo omeno?

ker dol v gorico se mi ni za vozit ampak ce bom delal gokart iz cliota se bom pa tut na izlet v gorico odpeljal :D :D :D :D :D

doctor_dj bo sal ziher zraven na izlet da nebo dolgcajt :lol:
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
Ruff_RydeR
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Ruff_RydeR »

ce ti bo ql da bos usak kamnck cutu dej strsat drgac pa proporocam kayaba ultra sr je drgago sam pa dela tko k mora
I know U got soul
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

rambo napisal/-a:a v mariboru ma pa trsanje preko ta Rudolf al kako je nekdo omeno?

ker dol v gorico se mi ni za vozit ampak ce bom delal gokart iz cliota se bom pa tut na izlet v gorico odpeljal :D :D :D :D :D

Rambo a nizal si ze? Ker je ze potem tak fejst trdo vse skup :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Ruff@

To si samo amortizerje omenil, katere vzmeti bi pa pasale zraven? Al je to komplet?

Kaj pa ksn drug komplet amortizerji+vzmeti da bi ostal na spodobnem udobju ter pridobil boljso lego?
Go HARD or Go HOME
Loopz

Odgovor Napisal/-a Loopz »

No, se moja izkusnja z vugo...

Januarja enkrat sem se zategnil do njega, da mi obnovi amortizerje, spotoma pa jih se malo strsa. Delal mi je njegov delavec, narejeno je bilo vse tako kot se zagre, konec koncev sem sam 4 ure prisustvoval obnovi in lahko potrdim, da sam kvaliteta dela ni vprasljiva. Za trsanje sem mu povedal tocno, kaj hocem, on mi je svetoval naj ne pretiravam in na koncu sva skupaj prisla do variante 25% trsanja.

Stvar je izpadla super, avto se je odlicno obnesel predvsem na kombinacijah hitrih in ostrih ovinkov, ampak to je le ena plat zgodbe...druga je to, da je avto postal peklensko trd, amortizer je bil izredno oster in agresiven in na cesti pobral vsako luknjico, zarezico in kamencek. Ce sem slucajno peljal po kaksni bolj zmahani cesti, je avto treslo kot da bi pojedel norca, vsakdanja voznja je postala neprestano izogibanje luknjam na cesti, sopotnikom pa sem se ze vnaprej opraviceval, da je avto "malce trd".

Tu seveda nastane problem, ker je vecina nasih cest "samayama" in tu se prevec trdo podvozje enostavno ne obnese dobro, saj je preobcutljivo in preostro reagira na vsako nepravilnost v asfaltu. Handling in lega sta bila tako v praksi slabsa kot s serijskimi amortizerji. Potem je tu se zavorna pot, ki je se je podaljsala in predvsem postala povsem nepredvidljiva. Pa da ne bo kdo narobe razumel - stvar se na lepi in gladki cesti obnese fenomenalno, ampak takih cest je pri nas bore bore malo.

Cez zimo sem se nekako zdrzal, ker sem mislil, da se bo z dvigom temperatur situacija nekoliko popravila, vendar se ni. Tako da sem se na pomlad zapeljal nazaj v gorico, pojasnil situacijo in fanta sta mi amortizerje povrnila v originalno stanje, razen zadnjih, ki sem jih vseeno pustil nekoliko strsane. Ko sem se peljal domov, sem po dolgem casu spet lahko na polno uzival v voznji.

Ce potegnem crto - ce veste kaj hocete imeti, potem je vuga super. Do strank ima izredno korekten odnos, dela zelo natancno in s premislekom, posveti se detajlom. Ce pa ne veste tocno v kaj se spuscate, potem je bolje, da se se malo pozanimate in ga potem obiscete, sicer utegnete biti razocarani. :wink:
RS
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

MaTe0 napisal/-a:
rambo napisal/-a:a v mariboru ma pa trsanje preko ta Rudolf al kako je nekdo omeno?

Rambo a nizal si ze? Ker je ze potem tak fejst trdo vse skup :)
ne nisem se nizal. zanima me samo ce se odlocim za trsanje amortizerov pa krajsanje batnic, ce dela kje kdo to v mb? al samo vuga
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

mene pa zanima, ce Vuga lahko samo obnovi amortizer in ga nic ne trsa? sploh po Loopz-ovi izkusnji, nevem ce bi dal trsat, ker ze zdej se je treba luknjam izogibat...
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

lahko..
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

clio_dizel napisal/-a:mene pa zanima, ce Vuga lahko samo obnovi amortizer in ga nic ne trsa? sploh po Loopz-ovi izkusnji, nevem ce bi dal trsat, ker ze zdej se je treba luknjam izogibat...
Koliko ceneje pa pride obnova v primerjavi z nakupom novih amortizerjev? Pri koliko km je priporocljivo zamenjat oz po kolikem casu?
Uporabniški avatar
vepar

ko sem imel se mazdo je prisel nov amortizer 60k komad. za obnovo sem dal pa 13k komad.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

huh pol se ful splaca :shock: Kaksna pa je razlika v kvaliteti nov vs. obnovljen?
Uporabniški avatar
vepar

jaz sem dobil leto garancije - sicer sem delal pri firmi amortizer-sp je pa isti kot turensek (edino malo drazji)

itak ti ko jih strsa tudi obnovi (zamenja gumice...)
Odgovori