ojacevalec
ojacevalec
mam en problem....
in sicer mam zvocnike fli 375w,so trisistemci,in imajo 125rms,mam pa prikloplene na clarion 4 x 50w...in ko navijem ne igrajo cisto,basi pa hrescijo(niso cisti).....
zdej bi si pa rad umislu en sub 1000w.....kak ojacevalec rabim....za ne prevec dnara pa kak sub je najbols da nabavim....
menjal pa bom tud spredne vgradne zvocnike,pa jih bo treba tud na ojacevalc vrect,ne?
ne zamerite sam sem se zacetnik na tem podrocju....svetujte prosim...
hvala
in sicer mam zvocnike fli 375w,so trisistemci,in imajo 125rms,mam pa prikloplene na clarion 4 x 50w...in ko navijem ne igrajo cisto,basi pa hrescijo(niso cisti).....
zdej bi si pa rad umislu en sub 1000w.....kak ojacevalec rabim....za ne prevec dnara pa kak sub je najbols da nabavim....
menjal pa bom tud spredne vgradne zvocnike,pa jih bo treba tud na ojacevalc vrect,ne?
ne zamerite sam sem se zacetnik na tem podrocju....svetujte prosim...
hvala
Glede na to, da imas radio 4x50W je to priblizno 4x20W RMS. Najbolje da nabavis 4-kanalca, naprimer blaupunkt BGA450. Cena je okoli 20k sit (nov). Pa ko kopujes ojacevalec glej koliko W RMS ima in ne koliko je max, ker max bo lahko nekje 100W, nekje pa 2.000W, pa bo un s 100W igrov bolje in glasneje, tako da max moc ti ne pove cisto nic.
Potem rabis se kable, ki so nekje med 5 in 10k sit.
Glede suba pa spet odvisno koliko si pripravljen odsteti. Najbolje da vzames kaksen 30cm subwoofer.
Potem rabis se kable, ki so nekje med 5 in 10k sit.
Glede suba pa spet odvisno koliko si pripravljen odsteti. Najbolje da vzames kaksen 30cm subwoofer.
Tuki mal poglej: http://www.radiovili.si/akcija/akcija.htmrambo napisal/-a:stupo
a mas mogoce kako stran od tega BGA450?
jaz sem nekaj iskal in bore malo naso.
pa kje ga prodajajo.
Pa vidm da imajo trenutno en dokaj hud amp v akciji za 30k, to se ti splaca nabavt!
BLAUPUNKT
GT 4 SPECIAL
4/3/2 Channel Class A/B Amplifier, 4x110 W / 4x170 W max. Power (4 / 2 ohm), 4x55 W / 4x85 W rms (4 / 2 ohm), 2x375 W max. Power, 2x170 W rms, variable Low/High Pass Filter, variable Bass Boost