Je kdo montiral v avto žarnice z nekoliko bolj belo svetlobo? Kakšne priporočate, pa da so seveda še vedno dovoljene?
Luči (žarnice)
-
KeyExtreme
- Kraj: Maribor
Luči (žarnice)
Pozdravljeni!
Je kdo montiral v avto žarnice z nekoliko bolj belo svetlobo? Kakšne priporočate, pa da so seveda še vedno dovoljene?
aja pa mam clio 4 ph 1, h7 kratke, h1 dolge
lp
Re: Luči (žarnice)
Osram
Poslano z mojega SM-G955F z uporabo Tapatalk
Poslano z mojega SM-G955F z uporabo Tapatalk

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Re: Luči (žarnice)
Živjo!KeyExtreme napisal/-a: ↑02 Apr 2018, 15:20 Pozdravljeni!
Je kdo montiral https://ergochord.com v avto žarnice z nekoliko bolj belo svetlobo? Kakšne priporočate, pa da so seveda še vedno dovoljene?aja pa mam clio 4 ph 1, h7 kratke, h1 dolge
lp
Tudi sam sem že razmišljal o bolj belih žarnicah za Clia, pa sem malo raziskal, kaj se sploh splača in kaj je še vedno dovoljeno. Če hočeš bolj belo svetlobo, da avto izgleda modernejše, hkrati pa nočeš težav na tehničnem ali pri policiji, potem se splača ostati pri halogenkah, ki so E-homologirane.
Za Clio 4 ph1 imaš H7 kratke in H1 dolge, kar pomeni, da izbire ni malo. Dobra opcija so recimo Osram Night Breaker Laser Next Gen ali Osram Night Breaker 200. Te svetijo precej bolj močno kot navadne žarnice, barva pa je malenkost bolj bela – nekje okoli 4000 K. Svetilnost je res dobra in so popolnoma legalne, tako da ni skrbi. Druga dobra izbira so Philips WhiteVision Ultra. Te imajo še bolj belo svetlobo, skoraj že ksenonski videz, ampak so prav tako homologirane, torej brez težav za tehnični pregled. Mogoče niso čisto tako močne kot Osram Night Breaker, ampak vizualno so bolj “bele” in avto izgleda bolj moderno.
LED zamenjave (retrofit žarnice) bi sicer dale še bolj belo svetlobo, ampak večina teh ni dovoljena za uporabo v navadnih reflektorjih, ker nimajo ustrezne homologacije. Tudi modrikaste “xenon look” žarnice z modrim premazom bi preskočil – običajno svetijo slabše in so vprašljive glede zakonitosti.
Če torej hočeš nekaj, kar dobro sveti, izgleda lepo belo in je še vedno popolnoma dovoljeno, potem vzemi Osram Night Breaker Laser ali Philips WhiteVision Ultra v H7 in H1 izvedbi. Obe sta preverjeni kombinaciji, ki ju uporablja kar nekaj lastnikov Clia 4 in se dobro obnesejo.