Imam težavo z avtomatsko klimo v mojem Renault Grand Scenic letnik 2009. Klima namreč ne hladi pravilno. Zdi se, da tudi premalo piha iz šob. Situacija je naslednja:
- Klima začne delovati kar naključno.
- Ko deluje, ohladi solidno, vendar se zdi, da ne s polno močjo (tudi, če nastavim hlajenje na polno moč ne piha nekaj močno iz šob).
- Večino časa sploh ne deluje.
Šel sem že preveriti plin, kjer so ugotovili, da je plin skoraj poln. Dotočili so nekaj malega plina, vendar to ni rešilo težave.
Zaradi trenutnih vročin in majhnih otrok je situacija postala nevzdržna. Zanima me, ali kdo ve, kaj bi lahko bil vzrok za to nepravilno delovanje klime? Ali morda kdo pozna zanesljivega in cenovno ugodnega mojstra, ki bi to lahko popravil?
Vsak nasvet ali priporočilo bo zelo dobrodošlo!
Hvala vnaprej za vašo pomoč!
Okvara avtomatske klime pri Renault Grand Scenic 2009 - potrebujem pomoč!
Re: Okvara avtomatske klime pri Renault Grand Scenic 2009 - potrebujem pomoč!
avtoklimepro iz fužin
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Re: Okvara avtomatske klime pri Renault Grand Scenic 2009 - potrebujem pomoč!
Si bom izposodil temo.
Megane 3, l. 2009, 1.9 dci. Klima ne deluje (soft, auto, fast, vse temperature, sprobano vse). Plin je preverjen in je OK.
Moje ugotovitve:
- kompresor klime se vrti ves čas, tudi ko je klima na OFF, torej kot, da bi se sklopka zaskočila,
- obe cevi klime sta vroči,
- ventilator pri hladilniku se vrti, ko je klima na ON, ko jo dam na OFF se ustavi.
Kje naj iščem težavo?
Hvala in lp.
Megane 3, l. 2009, 1.9 dci. Klima ne deluje (soft, auto, fast, vse temperature, sprobano vse). Plin je preverjen in je OK.
Moje ugotovitve:
- kompresor klime se vrti ves čas, tudi ko je klima na OFF, torej kot, da bi se sklopka zaskočila,
- obe cevi klime sta vroči,
- ventilator pri hladilniku se vrti, ko je klima na ON, ko jo dam na OFF se ustavi.
Kje naj iščem težavo?
Hvala in lp.