Nek rele, ki prekine tokokrog, el. do vžigalne tuljave oz. že prej...
Clio 1.4 RT l.99 ne vžge več
probaj priklopit nov akumulator.
tak kot je meni nekdo napisal in je drzalo,akumulator lahko crkne 1tedn al pa eno leto star.
men je tut verglal pa ni zastartal,razen ce sem ga na kleme dal z drugim avtom je vzgal.
pol ko smo pa novi akumulator dali pa je delal brez problema.
za probat je
tak kot je meni nekdo napisal in je drzalo,akumulator lahko crkne 1tedn al pa eno leto star.
men je tut verglal pa ni zastartal,razen ce sem ga na kleme dal z drugim avtom je vzgal.
pol ko smo pa novi akumulator dali pa je delal brez problema.
za probat je
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
pogon rele, odprto vezje ali kratek stik
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Ko daš kontakt a ti lučka (rdeča dioda) blokade motroja ugasne ali ti začne utripati hitreje?notallowed napisal/-a:Pozdrav!
Ukvarjam se z podobnim primerom kot se je cliogz. Tip avtomobila je isti clio II 1.4 RT 8V l. 99
Ampak da še obnovim obnašanje clia:
Z avtom se pripeljem v nedeljo zvečer normalno vse. V četrtek po 4 deževnih/vlažnih dnevih ga hočem zagnat ampak ne. Avto vergla in nič..
Pumpa laufa, iskre na svečkah ni (potegnil kabl iz svečke vtaknill žico naslonil na blok motorja, verglal in nič nobene iskre)
Nato z voltemtrom merim napetost na konetkorju, ki prihaja do cinšpile ni nič nobene napetosti nikjer ob verglanju.
Lučke na armaturi se obnašajo normalno, ob kontaktu ugasnejo kot je treba.
Preverjal sem vse varovalke zunanje notranje, nič sumljivega, odklopil glavni konektor računalnika nič, tresu senzor vžiga nič....pa da še omenim avto bil tudi užigan na potisk, pa tut nič. Akumolatorj prikloplen na kable...tak da
Na seznamu še mam samo tri reči:
-imobilizator ki bi naj bil pod anteno
-masa na motorju, ampak če nebi blo mase tut verglal nebi? ali pač?
-scene z zaklepanjem in odklepanjem
Sedaj pa me zanima, če še ma kdo kak predlog
Glede na napisano te zafrkava blokada vžiga...
Ampak to velja za tvoj letnik...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Kaj pa razdelilna kapa, svečke, vžigalni kabli, ampak če sploh nič ne pride do kape potem to odpade.
Senzor vžiga na vztrajniku po prebranem je ok, torej to tudi ni...
Vlaga nekaj "uničila" očitno. Mogoče je nekje slaba masa oz. slab stik na kakšnem kablu.
Baterija v ključu je ok?
Če ne drugače, zapeljati do avtoel., drugače pa bi moral, če le ni tako huda napaka, napako pokazati tester katerega ima zdaj že skoraj vsak mehanik.
Senzor vžiga na vztrajniku po prebranem je ok, torej to tudi ni...
Vlaga nekaj "uničila" očitno. Mogoče je nekje slaba masa oz. slab stik na kakšnem kablu.
Baterija v ključu je ok?
Če ne drugače, zapeljati do avtoel., drugače pa bi moral, če le ni tako huda napaka, napako pokazati tester katerega ima zdaj že skoraj vsak mehanik.
Re: Clio 1.4 RT l.99 ne vžge več
Pozdravljeni.
Znanka ima enega cliota 1.4 8V, ki občano ne vžge. Senzor vžiga je nov. Včasih vžge takoj, včasih pa vergla kar nekaj časa in nato vžge... Kadar ne vžge ne da niti najmanjšega znaka, da bi vžgal, naprimer da bi kaj sekalo ven ipd. Zadnjič, ko sem na hitro pogledal, se mi zdi, da ko ne vžge, nima iskre. Lučka za kodo ugasne. Tester ne kaže napak.
Ideje?
Znanka ima enega cliota 1.4 8V, ki občano ne vžge. Senzor vžiga je nov. Včasih vžge takoj, včasih pa vergla kar nekaj časa in nato vžge... Kadar ne vžge ne da niti najmanjšega znaka, da bi vžgal, naprimer da bi kaj sekalo ven ipd. Zadnjič, ko sem na hitro pogledal, se mi zdi, da ko ne vžge, nima iskre. Lučka za kodo ugasne. Tester ne kaže napak.
Ideje?
FLAR - Fiat-Lancia-Alfa Romeo
Konektor tega istega senzorja, napeljava do tega istega senzorja če je konektor že bil menjan. To mi prvo pade na pamet, ker to je meni požrlo živcev še pa še - šalabajzerko "štukanje" žic ob menjavi konektorja.
LP, Samojed
Konektor je še originalen, na pogled mu nič ne manjka...
FLAR - Fiat-Lancia-Alfa Romeo