megan nenormalna poraba olja

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
simpa
Prispevkov: 91
Pridružen: 18 Nov 2011, 22:34

Re: megan nenormalna poraba olja

Odgovor Napisal/-a simpa »

Pozdravljeni.

Jaz vozim zdaj četrtega Renaulta. Vse vozil nove.
Prvi je bil Megane II Faza II Grandtour l. 2007, 1.9 dci, brez DPF, servis bil predpisan na 20k km in vedno delan na 20k km, prevozil 223k km, nobenih problemov, olja ni pil nič, vse bilo prvo, razen potrošnega materiala (olje, filtri, gume, zavorne ploščice, enkrat menjani prednji diski). Izredno je bila menjana prednja šipa in hladilnik klime je malo puščal, verjetno zaradi kamenčka, ki priletel v šipo in hladilnik.
Drugi je bil Megane III Grandtour l. 2011, 1.9 dci, z DPF, servis predpisan na 30k km in vedno delan na 30k km, prevozil 143k km, nobenih problemov, olja ni pol nič, vse bilo prvo, razen potrošni material kot zgoraj. V garanciji, pri 40k km menjan volan zaradi luščenja in menjan je bil motorček, ki je zaklepal pokrov rezervoarja, ker enkrat nekaj nagajal. Mislim, da tudi prednja šipa bila menjana zaradi kamenčka.
Tretji je bil Megane III Grandtour, l. 2014, 1.6 dci, servis predpisan in delan na 30k km, prevozil 150k km in nič pil olja. Mislim, da v garanciji bil menjan ERG ventil, ker pisal antipolution fault.
Četrtega še vedno vozim Talismana Grandtour l. 2018, 1.6 dci Iconic. 1 leto je star, ima 62k km, servis predpisan in delan na 30k km, olja ne pije nič. Do zdaj menjano olje, filtri, na 60k km prednje zavorne ploščice. V garanciji menjane prednje šobe.
Vsi avti so bili/so službeni, zato se pač držimo predpisanih servisnih intervalov. Če bi bili moja last, bi servis delal na 15 do 20k km. Je pa res, da letno prevozim 50 do 70k km, torej so vsi voženi na dolge razdalje, kar sigurno ne vpliva slabo na motor in porabo olja.

LP,
S
Odgovori