Senzorji tlaka Renault Clio

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
robin

Senzorji tlaka Renault Clio

Odgovor Napisal/-a robin »

Pozdravljeni

Zanima me, kakšni so senzorji tlaka v pnevmatikah za Renault Clio letnik 2018 ?

Lep pozdrav,
Zadnjič spremenil robin, dne 09 Nov 2018, 12:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Suicidal

Re: Senzorji tlaka Renault Clio

Odgovor Napisal/-a Suicidal »

Zdravo,

najprej preveri v navodilih kateri sistem imaš (direkten, indirekten). Npr. na mojem Cliu RS 2016 letnik je direkten sistem, torej sem potreboval TPMS ventile. Kupil sem 4 nove poleg platišč in zimskih gum. Ko zamenjam platišča, samo na monitorju, kjer ti kaže kilometre in vse ostale podatke, na napisu monitoring tyre pressure al nekaj v tem smislu, držim levo tipko ter mi jih po parih km vožnje sam ponastavi. Torej ventilov po nakupu, kljub temu da niso original, ni bilo potrebno sprogramirat, saj se prilagodijo sami.

Novejši RS-i PH2 pa sploh ne potrebujejo več dejansko ventilov, saj imajo indirekten sistem preko ABS senzorjev hitrosti.

Najbolje, da res preveriš v navodilih, saj vse piše :). Če pa rabiš še kakšno pomoč pa javi.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Najlažje preveriš, če sploh potrebuješ senzorje tako, da na voznikovih vratih pod nalepko koliko se polni gume pogledaš, če je neka rumena nalepka (ista velikost kot tista za tlak). Če je potem so klasični ventili, če je ni so pa senzorji. Ali preveriš na samem ventilu, če ima "izboklino" proti platišču ali obroček na ventilu malo nižje od pokrovčka ventila potem je senzorski.
RenaultSport
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Komplicirate... indirekten sistem ne pokaže tlaka v barih na kolesu. Gume moraš sam pravilno napolniti, nato setiraš stanje in od tam ti sistem meri število obratov preko ABS senzorja. Sistem ne zazna počasnega padanja tlaka ampak samo drastično spremembo.
Direkten sistem ti pokaže tlak v vsakem kolesu posebej, zazna počasno puščanje...
Od 2017 mora biti na vseh novo homologiranih vozilih neposreden sistem merjenja.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

robertp napisal/-a:Komplicirate... indirekten sistem ne pokaže tlaka v barih na kolesu. Gume moraš sam pravilno napolniti, nato setiraš stanje in od tam ti sistem meri število obratov preko ABS senzorja. Sistem ne zazna počasnega padanja tlaka ampak samo drastično spremembo.
Direkten sistem ti pokaže tlak v vsakem kolesu posebej, zazna počasno puščanje...
Od 2017 mora biti na vseh novo homologiranih vozilih neposreden sistem merjenja.
Zazna ko pade pod določeno vrednostjo katera je pač tovarniško nastavljena oz. ko eno kolo zelo odstopa od ostalih...
RenaultSport
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Zdaj sem gledal senzorje 433MHz na Ali-ju za 40€ komplet, to pa je že znosno.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Ja, verjetno bodo tudi znosno delali kratek čas...
Na Ali-ju je roba z razlogom poceni in če to vzameš v zakup potem OK.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Ma ja, a misliš da so v vrečkah Renaulta pa francoski in ne kitajski?
Odgovori