CLIO 1.5 dci - PORABA
CLIO 1.5 dci - PORABA
Dejmo mal na temo porabe napisat, ko jaz se nenehno obremenjujem s tem da mi Clio 1.5 dci 80KM navit na 100KM prevec kuri.
Se pravi napisi nekaj podatkov in okvirno porabo
Clio 1.5 dci 80KM navit na 100KM
Gume 195-50-15
Poraba:
ce vozim kot po jajcih na relacijo cca 120km/h in definitivno ne vec kot 130km/h, izven naselja zmerno med 80-100km/h, potem sem zadovoljen s porabo cca 4,8-5,2L
po mestu brez pretiravanja z lahkoto 6L ali vec.
Pa klima je bolj ko ne izkljucena kot vkljucena.
So se mi na servisu smejali, ko sem jim povedal za tako porabo, no ja pa se smejte tudi vi.
LP
Iztok
Gume 195-50-15
Poraba:
ce vozim kot po jajcih na relacijo cca 120km/h in definitivno ne vec kot 130km/h, izven naselja zmerno med 80-100km/h, potem sem zadovoljen s porabo cca 4,8-5,2L
So se mi na servisu smejali, ko sem jim povedal za tako porabo, no ja pa se smejte tudi vi.
LP
Iztok
Re: CLIO 1.5 dci - PORABA
Jaz mislim, da je ok. Moj klio ima serijsko 100KM in imam trenutno porabo, mislim da 4.6. Vozim pa naceloma kaj jest vem, ne dirkam v glavnem. Sem pa tja, ga mal pritisnem, koga prehitim to je pa tudi to. Vozim se pa Sencur-Ljubljana.IziB napisal/-a:Dejmo mal na temo porabe napisat, ko jaz se nenehno obremenjujem s tem da mi Clio 1.5 dci 80KM navit na 100KM prevec kuri.
Gume 195-50-15
Poraba:
LP
Iztok
lp Dejan
Re: CLIO 1.5 dci - PORABA
Clio 1.6 16V samo mesta voznja z vecinoma uklopleno klimo je povprecje 8,9L/100km, na relacijah je blo pa tut ze pod 5L/100km, ce ti to kej pomaga.
Kok je pa kej piv pred cipanjem?
Sej se da vsak avto spravt na 10L+, mamo doma octavio TDI 90KM, ki nej bi bla povprecna poraba okoli 6,5L/100km, pa se jo da po mestu brez problema spravt na 11, 12L.
Kok je pa kej piv pred cipanjem?
Sej se da vsak avto spravt na 10L+, mamo doma octavio TDI 90KM, ki nej bi bla povprecna poraba okoli 6,5L/100km, pa se jo da po mestu brez problema spravt na 11, 12L.
Jaz sem pa 2x probal izracunat in primerjat pa kaze istoChip napisal/-a:Pusti board comp.Po mojih merjenjih je odstopanje okrog 0.5L.Manj.Sparkyboy napisal/-a:Clio II 1,5 dci 82KM serijsko....4,5 l/100km, merjeno z board compjuterjem z narejenimi merilnimi 4000 km.
Meni comp kaze 4.3L/100.Realno je pa vec
Chip
lp Dejan
Mozno, po mojih in iskusnjah drugih odstopa.Pri tebi pa pac neSpEkTr napisal/-a:Jaz sem pa 2x probal izracunat in primerjat pa kaze istoChip napisal/-a:Pusti board comp.Po mojih merjenjih je odstopanje okrog 0.5L.Manj.Sparkyboy napisal/-a:Clio II 1,5 dci 82KM serijsko....4,5 l/100km, merjeno z board compjuterjem z narejenimi merilnimi 4000 km.
Chip
Chip
Koliko ti odstopa sploh?Chip napisal/-a:Mozno, po mojih in iskusnjah drugih odstopa.Pri tebi pa pac neSpEkTr napisal/-a:Jaz sem pa 2x probal izracunat in primerjat pa kaze istoChip napisal/-a: Pusti board comp.Po mojih merjenjih je odstopanje okrog 0.5L.Manj.
Chip
Chip
lp Dejan
twingo 1.2 60KM
6,8 brez sparanja....z gumami 185/55-14
relacije so pa seveda bolj mestne in obmestne...
lp
6,8 brez sparanja....z gumami 185/55-14
relacije so pa seveda bolj mestne in obmestne...
lp
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom 
www.avtohisa-REAL.si
www.avtohisa-REAL.si