Obnova turbine Žgajner Rogaška Slatina

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
grandscenik

Obnova turbine Žgajner Rogaška Slatina

Odgovor Napisal/-a grandscenik »

Mogoče sem sam jaz naletel na izjemo.

Pri Žgajnerju sem dal obnoviti turbino, ki pa je po letu in pol zanič, prevozil sem 50tkm, originalna je zdržala 300tkm. Če je še kdo dal obnovit turbino naj rajši pred iztekom garancije preveri kakšno je njeno stanje.
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Re: Obnova turbine Žgajner Rogaška Slatina

Odgovor Napisal/-a joztom »

No, kako pa sploh pregledati turbino? Ko stoji, ima vsaka malo lufta, ker ni olja pod pritiskom v ležajih. Za snemanje turbine rabiš sneti katalizator, polomiš vijake auspuha, potrebuješ nova rostfrei trikotna tesnila in se zajebavaš s četrtim vijakom turbine od spodaj. Pri snemanju dovodne in odvodne cevi se ta na kolenu rada polomi. V glavnem skoraj za turbino stroškov, pa še samo laična ocena ne prenese takih stroškov pregleda. Raje preveri, katero olje uporabljaš (5W40) in kdaj si morebiti prehitro ustavil motor. Ta stara R21 turbo je imela električno pumpo za turbino, zdaj pa tukaj ni nič in je potrebno motor pred ustavljanjem umiriti, da se turbina ustavi. Priletiš na AC na pumpo, ustaviš in evo ti težav. Lahko pa si dobil kakšen bogi kitajski CHRA, to pa skoraj ne verjamem.
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Oh, ja,300 taužent mu je zdržala original in zdej mu pa modruješ kako pa kaj treba s turbino ravnat :wink:
Uporabniški avatar
alespot

Odgovor Napisal/-a alespot »

Ne verjamem da je težava pri obnovi turbine, kolikor sem slišal Žgajner obnavlja turbine z original tovarniškimi deli.
Mislim da je najverjetnejši vzrok tvoje težave pri montaži turbine.
Turbina se sama od sebe ni uničila zato je moral biti nek vzrok (zamašena cevka za mazanje, opilki, sistem ni bil vredu očiščen...) in najverjetneje ta vzrok ni bil odpravljen oz slabo odpravljen.
Odgovori