MEGANE ll Berline 2006 bencinar (ne vžge, ni nobene lučke..)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Megane2006

MEGANE ll Berline 2006 bencinar (ne vžge, ni nobene lučke..)

Odgovor Napisal/-a Megane2006 »

Pozdravljeni!
Danes se mi je prvič pojavil primer, da mi avto ne vžge. Od sebe ne da niti nobene lučke ali kaj podobnega, odklepanje/zaklepanje ne dela... In še bi lahko naštevali...
Problem se je zgodil že danes zjutraj, avto normalno vžgal, se peljem 2km, naenkrat neha delat radio, luči se ugasnejo, na armaturni plošči pa lučke za ABS, ročno, ta velik ključ, STOP, zraven je pa pisalo braking fault. Avta nisem mogel ugasniti kot pa v prvi in kuplungo (beri sklopko).

Vžiganje z drugim avtom ne deluje...

Kaj narediti? Verjetno je problem večji kot si mislim? Kakšen alternator mogoče?

Hvala.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: MEGANE ll Berline 2006 bencinar (ne vžge, ni nobene lučk

Odgovor Napisal/-a Spula »

Megane2006 napisal/-a:Pozdravljeni!
Danes se mi je prvič pojavil primer, da mi avto ne vžge. Od sebe ne da niti nobene lučke ali kaj podobnega, odklepanje/zaklepanje ne dela... In še bi lahko naštevali...
Problem se je zgodil že danes zjutraj, avto normalno vžgal, se peljem 2km, naenkrat neha delat radio, luči se ugasnejo, na armaturni plošči pa lučke za ABS, ročno, ta velik ključ, STOP, zraven je pa pisalo braking fault. Avta nisem mogel ugasniti kot pa v prvi in kuplungo (beri sklopko).

Kaj narediti? Verjetno je problem večji kot si mislim? Kakšen alternator mogoče?

Hvala.
Napaka na inštalaciji najverjetneje. Zazna kartico v čitalcu?
RenaultSport
mareex_87

Odgovor Napisal/-a mareex_87 »

Preveri senzor odmične gredi. Men se zgodilo, da avto ni vžgal,nakar je čez par ur normalmo vžgal. Dvakrat mi je pa ugasnil tudi med vožnjo, pa ni vžgal , čez nekaj časa pa zopet normalno.

Gre
Uporabniški avatar
Megane2006

Spula napisal/-a:
Megane2006 napisal/-a:Pozdravljeni!

Hvala.
Napaka na inštalaciji najverjetneje. Zazna kartico v čitalcu?
Kartice ni zaznalo, bil pa je problem, da mi je varovalko na akomulatoju pihnilo. baje da je to skoraj nemogoče, ampak se zgodi.

Hvala za ideje :)
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Varovalko od katerega porabnika?
RenaultSport
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Glavno varovalko, ki je med klemo in kablom pri akumulatorju in ki vodi tok do štareterja, alternatorja in mogoče še kam. Del elektronike ima posebej odvod. Ta prva je namenjena kratkim stikom in karambolom in res redko oziroma nikoli ne crkne, razen če je z štarterjem kaj narobe.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
bliki

Odgovor Napisal/-a bliki »

Meni se je enkrat zgodilo na starejšem avtu, da je glavna varovalka enostavno "preperela"
Uporabniški avatar
Megane2006

Samojed napisal/-a:Glavno varovalko, ki je med klemo in kablom pri akumulatorju in ki vodi tok do štareterja, alternatorja in mogoče še kam. Del elektronike ima posebej odvod. Ta prva je namenjena kratkim stikom in karambolom in res redko oziroma nikoli ne crkne, razen če je z štarterjem kaj narobe.
Tako, glavna varovalka med klemo in kablom. Tam sploh nisem gledal, ker kot povedano, malokrat crkne. Štarter dela bp, karambola ni bilo... Edino kaj je bilo -> tri ure pred tem ko se mi je to zgodilo, sem pomagal en avto vžgati preko akumulatorja. Ampak je potem avto še normalno delal o.O
Odgovori