Letne pnevmatike

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
DeanKS

Re: Letne pnevmatike

Odgovor Napisal/-a DeanKS »

Ja sej zato sem jo omenil, jest mam RSR konstantno gor, pač jo pobira itak sej zato so gume :) :D
Uporabniški avatar
Bali

Odgovor Napisal/-a Bali »

RSR je za na pisto odlična!! :wink: Za dnevno uporabo in dež pa ni najboljša..pa še obraba je res velika... :D
Uporabniški avatar
DeanKS

Odgovor Napisal/-a DeanKS »

Bali napisal/-a:RSR je za na pisto odlična!! :wink: Za dnevno uporabo in dež pa ni najboljša..pa še obraba je res velika... :D
Jest nisem mel nikol težav z njo tudi po dežju ne, drugo so velike luže, mokra cesta ni nek problem, da bi te zdej pa ful nekej zanašalo. Je pa treba z glavo vozit v takih razmerah ne glede na gume :)
Ko je segreta se lima ne glede na podlago :D
Uporabniški avatar
Golddevvil

Odgovor Napisal/-a Golddevvil »

DeanKS napisal/-a:
Bali napisal/-a:RSR je za na pisto odlična!! :wink: Za dnevno uporabo in dež pa ni najboljša..pa še obraba je res velika... :D
Jest nisem mel nikol težav z njo tudi po dežju ne, drugo so velike luže, mokra cesta ni nek problem, da bi te zdej pa ful nekej zanašalo. Je pa treba z glavo vozit v takih razmerah ne glede na gume :)
Ko je segreta se lima ne glede na podlago :D

POD TOLE SE PODPIŠEM!!!! Folk izgubi glavo po nekaj padenih kapljah in ne zna več vozit, kot da je konec sveta, res pa je, da ljudje v različnih situacijah odreagiramo drugače.

RSR-ka ima za mene enostavno preveliko porabo, ni pa spet toliko večji oprijem na navadni cesti, kot pa je razlika potem v ceni, tak da za mene: 595SS, za ta hude "dirkače" je pa zdaj zunaj že RSR-R Federaolova pnevmatika, ki pa jo proizvajalec ni predvidel za EU market (verjetno zarad birokracije), mora pa držat k hudič, ker gre za nadgradnjo RSR-ke.....
Zadnjič spremenil Golddevvil, dne 20 Jan 2017, 17:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
sorum
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a sorum »

v bistvu se je zima ravno dobro začela :lol: kr veliko drame okrog gum ki se bodo zelo malo vozile...
malo denarja, malo muzike načeloma, drugače je pa tako kot je povedal golddevill-vsakemu svoje, če dirkaš kupiš take, če ne pa drugačne...obraba je relativna glede na vožnjo in optiko, ene solidne gume kupi pred sezono pa bo najceneje :wink:

drugač pa Michelin, Continental, Goodyear...Michelin Pilot SX daleč najboljše gume kar sem jih vozil, avto zaliman na cesto, obraba solidna.
Uporabniški avatar
furi

Odgovor Napisal/-a furi »

sorum napisal/-a: Michelin Pilot SX daleč najboljše gume kar sem jih vozil, avto zaliman na cesto, obraba solidna.
Pilot sx? o mater, s ki si pa to zvleku? Clio rs172 ph1 je iz tovarne prišel na takih gumah, saxo vts pa na pilot sx gt. To so res ekstra stare gume :D To so najbrž vozil še v najstniških letih, pa si slabe spomine nanjo že potlačil in ti je ostalo samo lepo :P
Bali napisal/-a:furi res ne vem kako ti voziš, da ti guma zrži samo 4000 kilometrov.. :shock:
Nič jaz, to je na avtu od punce. Moje je bolj prizanesljiv do gum :D

Meni so sicer na Cliotu Potenza re002 super guma. Odgovarja v vseh pogojih. Bi pa sedaj menjal na Yokohama ad08r, ki so malo dražje, ali pa Toyo r1r, ki so malo cenejše. Samo ne vem kakšne so cene in če sploh obstajajo v dimenziji za Megana.
Uporabniški avatar
sorum

furi: v najstiških letih sem vozil katrco, tam gor so ble najbrž Kormoran, Matador ali Tigar jajca :wink: kdo ve...

ja tisto je bil star model, neki časa nazaj, novejši model Michelin Pilot SX MXX3 8) isti šmorn
ker točn je bil se ne spomnem, sam da je bil avto zaliman na cesto na suhi in mokri cesti :twisted:
http://www.michelinclassic.com/en/Class ... ot-SX-MXX3" onclick="window.open(this.href);return false;

zdj so pa tile "piloti" :mrgreen:
http://www.michelin.si/isci/tyres/pilot ... s=Articles" onclick="window.open(this.href);return false;

če pa ne znaš vozit ti pa nobena guma ne pomaga kej dost :mrgreen:
Zadnjič spremenil sorum, dne 20 Jan 2017, 18:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
furi

Odgovor Napisal/-a furi »

SX mxx3 je michelin klasik guma, katero dobiš samo v dveh dimenzijah in je narejena za petičneže, ki obnavljajo starejše (predvsem 80's) avte in želijo retro izgled. No sej to ti še piše na linku, ki ga prilagaš :) ampak, vse to nima veze...

Sam na izbiro gume gledam podobno kot Golddevvil, s tem da mi je še pomembna trdota bočnice.
Bali, če dobiš RS3 v xl verziji, zakaj pa ne. Provaj. Sej je uredu guma, mene je pač zmotilo, da je avto na njej plaval. In da je hitro šla. Zdej če bi bila trdna in bi hitro šla, ok. Ma ker ni bilo ne eno ne drugo, not ok :D
Uporabniški avatar
sorum

aha... :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=vP2Yqxs6Ggc" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

sorum napisal/-a:aha... :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=vP2Yqxs6Ggc" onclick="window.open(this.href);return false;
sem že videl na facebooku, pa ne dojamem fore, vem kaj naj bi bilo smešno, samo ni, tko da ne gledat
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
bam

Odgovor Napisal/-a bam »

videje od tega tipa tud men niso neki smesni... krneki
Renault 5 GT Turbo l.88
Renault Safrane 3.0 V6 24V l.00
Uporabniški avatar
sorum

polovička, glas ljudstva, klic v sili? :o
Uporabniški avatar
veso46

Odgovor Napisal/-a veso46 »

Zdravo, potrebujem pomoc pri izbiri letnih gum v dimenziji 195/45-16. Sedaj mam Kumho ecsta le sport. Iscem v cenovnem rangu nekje do 75e/kos. Trenutne kumhotove gume imajo dober indeks za oprijem v dezju ampak slabega za porabo. Oziram se za hankook ventus prime 3 k125 in pa dunlop sport bluresponse in me zanimajo vasa mnenja. Indeks oprijema je enak vendar imajo bolsi indeks porabe. Gume pa bodo na cliu 2 1.4 16V.

Hvala in lp
Luka
Uporabniški avatar
Houly
Moderator
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a Houly »

Ima gdo izkušnje z Vredestein Ultrac Satin 205/45 ZR16 87W XL ???

http://www.gume-direkt.si/cgi-bin/rshop ... p=R-316378" onclick="window.open(this.href);return false;
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Zdravo,

Mene pa zanima če vozi že kdo gume Fulda Sportcontrol 2 ?
Iščem v dimenziji 225 40 18. Berem o njih in baje naj nebi bile slabe. Bojim se edino obrabe sprednjih dveh. Trenutno imam Bridgestone Potenza S001 pa so mi zdržale 14k km in so za v smeti prednje. Poleg vsega mi jih malenkost trosi (zbalansirano v nulo in pa glasne so ko hudič, stare so 0216). Ne morem se odločit ali kupit dve nazaj dat gor in vse zvozit ker zadnje imajo še 3/4 profila.

Prosim za pomoč.
lp
Odgovori