Clio RS 172 ph1

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Symon

Re: Clio RS 172 ph1

Odgovor Napisal/-a Symon »

Hmm jaz bi res prvo sumil kako vakum cevko itd, loputo maš ti itak še na zajlo, bi težko/težje nagajala kot pri 172 ph2 in novejših. Lahko tudi kak motorček prostega teka, senzorčki okoli...
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

TPS menjaj, Luka ga ze ima zate ;) ce pa tut pol ne bo boljs pa probej z drugo loputo, ce ti jo kdo od lokalcev posodi... Drugac pa ce so ti portali sesalca, se splaca zdaj narest se remap.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
furi

Odgovor Napisal/-a furi »

tps bi že menjal, samo ga, vsaj ta pravega za rsa, dobim samo z loputo. Pa sem mislil da bi kar celo loputo menjal. Ampak bi bilo smiselno prej to razkopat in pogledat kaj se dogaja. Remap pa ja, zagotovo, nekoč kaj kmalu... cevke pa po mojem niso krive, sem z roko zamašil loputo pa je avto ugasnil, tako da ne vleče zraka mimo. Najbrž. Obstaja možnost da ga tako malo, lih toliko, da upliva na minumum, ampak ne vem zakaj bi potem delalo slabše ko je avto segret.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Sem ti rekel da pripelji pa pogledamo kaj bi bilo. Jaz načeloma sumim TPS, ker je polomljen in ni dvakrat za rečt, da je še notri kaj narobe. Druga stvar, ki mi pa pade na pamet pa je motorček prostega teka. Simptomi mi delujejo kot da je zaštekal ali pa je kaj drugega narobe z njem. Na začetku si mi rekel, da je bil štandgas na 1200-1500 obratih, sedaj pa že na 2000 obratih ko je segret...zelo čudno obnašanje. Pred portingom se ti je pa tudi to občasno dogajalo.

Imam en nov TPS, ki sem ga kupil za probat. Takrat lahko še ostale stvari pogledamo.

lp
Luka
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
furi

Pred portingom se je kakšenkrat zataknila loputa na cca 1200. Ampak po redko. In ko sem tapknil po gasu je nehalo. Zdaj se pa, ko je segret, to dogaja redno... Se mormo zment ja da to rešimo čimprej :)
Uporabniški avatar
Guti

Odgovor Napisal/-a Guti »

furi napisal/-a:ja, sej smo se že srečali na enem izletu. Bom prišel čez vikend mimo če imaš čas?
na žalost sem tisti izlet končal predčasno :D za vikend bi imel čas v soboto popoldan ali pa nedeljo max do 12.00.Piši kar na ZS al pa daj številko od mobitela pa se zmenva.
Uporabniški avatar
furi

pravkar smo zamenjali tps in ni popolnoma nobene spremembe...
Uporabniški avatar
furi

Oziroma še slabše je delalo. Zelo slabše. Če bo kdo imel kdaj podobne težave, senzor od 1.2 je no-go. Se vrti v kontra smer kot od rs-a.
Uporabniški avatar
sss
Kraj: Brda

Odgovor Napisal/-a sss »

Meet na Črtažah uspel, prišli vsi trije Renaulti. :lol:

Slika
Uporabniški avatar
furi

3/3 :D

Pa še ta na hitro, od sobotnega meeta (malo večjega, kot tega na Črtažah), kjer smo parkirali v najbolj obskurnem kotičku, v dobri družbi :D

Slika
Uporabniški avatar
furi

Stvar je taka; avto je pred nekaj časa začel puščati olje po pokrovu ventilov. Nakar smo pred mesecem dni v desni roki našli en vijak, za katerega se mi pa sanjalo ni od kje bi bil. Ta teden sem si pa končno vzel čas in se zadeve lotil.
Razkopal sem sesalni kolektor in že tukaj prišel do razloga zakaj olje pušča.

Kolektor ima na zadnjem delu dva vijaka s katerimi je pritrjen na oddušnik. Tam je desni vijak manjkal. Očitno je tistemu, ki ga je zadnji hotel privit, padel in se ni pobrigal niti, da ga bi našel, niti da bi dal drugega. Super.
Ampak sem vse eno razkopal še breather, ga na novo zatesnil, zatesnil še nekaj sumljivih vijakov pokrova ventilov in zamenjal semering vvt selenoida z novim. Zdaj je vse kot mora biti :)

Sproti sem še kolektor in pokrov injektorjev pobarval (moramo še napis renault sport lepo zbrusit) in naredil diy cold air intake. Iz ingleske sem dobil totalno fejk samco cev fi 80 na fi 70, kupil še mini filter, koleno od gates fi18mm sem imel v službi in tadaaam :D Ob priliki pa še toplotno zaščito menjam, ker ta je obupna.

Vlado je pa cel čas izvaja nadzor.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
sorum

Odgovor Napisal/-a sorum »

odlično 8) sam ne vozit več k tistemu vaškemu mizarju ki je nazadnje drekal po avtu...bo manj skode :eating:
Uporabniški avatar
furi

Mah ni tak problem, sem videl že dosti hujše reči :D Samo tam pač ni bilo prav stisnjeno in je metalo olje pri desni strani tesnila ven. Zdaj je vse ok :) To je važno...
Uporabniški avatar
sss
Kraj: Brda

Odgovor Napisal/-a sss »

Oh, ce bi bila to posledica dela vaskega mizarja, bi bil tak rezultat pricakovan. :)
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

:lol: :lol:
vaški mizar bi poiskal šrauf, ga spravil in porabil na naslednjem projektu
avto je treba obrnit na streho mogoče bo še kakšen vijak od kje padel

intake zgleda lično, kolektor tudi, samo putinu vseeno ni kaj preveč všeč, če bo kaj crknilo veš kdo je za tem, on hoče da kupiš pravi ruski stroj, lado samaro sport 1500i
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Odgovori