Zrak v zavorah Megane 3

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
rokrs
Kraj: Ormož

Zrak v zavorah Megane 3

Odgovor Napisal/-a rokrs »

Zdravo.

Avto je Megan Grandtour 1.9dci letnik 2009
2 mesca nazaj je prvič postal zavorni pedal mehak skoraj brez zavornega učinka razen če sem večkrat pritisnil na njega.
Odzračil sem zavore in je bilo ok. Nato po cca. 1000km spet enako. V zadnjem levem in prvem desne zavornem cilindru imam zrak. Spet odzračim in najdem zrak na enakih mestih. Zrak pride po cevki, ki jo nataknem na ventil za odzračevanje približno po četrtem pritisku na zavorni pedal.
Ta postopek sem moral ponoviti že 4krat tako, da sem porabil že 2.5L olja DOT4. Olja nikoli ni zmanjkalo nič, tudi, da bi kje kaj puščalo ni videti.

Bil sem do zdaj na 3 renaultovih servisih kjer jim je zadeva nepoznana, ker takega primera še niso imeli. Razen na enem kjer mi je mehanik omenil, da so imeli podobno težavo pa so naprej menjali glavni zavorni cilinder vendar težave s tem niso odpravili. Nato so menjali ABS enoto in težavo odpravili. Da v ABS enoti pride zrak v zavorni sistem sem zasledil še na enem tujem foromu.

Vzporedno še imam občasno težavo z napako ABS,ESP braking system fault. Ko je napaka prisotna se s testerjem ne da ugotoviti nič saj ABS enota takrat ne komunicira z računalnikom, kot da ne bi imela napajanja (slab stik).

ABS enota stane 1100€ zavorni cilinder 380€. Težava pa je v tem, da nihče ne more z zagotovostjo rečti, da je težava tukaj.

Ena varjanta, da prvo obnovim ABS enoto (mehansko in električno).

Za vsak, nasvet, idejo bom zelo hvaležen saj so ti deli zelo dragi pa še napako nevem če bom odpravil.

Lp. Rok
Zadnjič spremenil rokrs, dne 23 Jun 2016, 09:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
rokrs

Re: Zrak v zavorah Megane 3

No sedaj smo ugotovili, da je sigurno zanič ABS enota. Ko smo prožili ABS motorček preko računalnika se ta ni zavrtel. Kar pomeni, da je najverjetneje v hidravlični del prišla voda in je vse skupaj zarjavelo in zaribalo. Tukaj je potem tudi možnost, da prihaja v sistem zrak. Sem videl eno razdrto in res obupno izgleda.

Je kdo že jemal to ven? Baje se malenkost spusti in nagne naprej mašina pa gre ven.
Uporabniški avatar
smt

Odgovor Napisal/-a smt »

abs zadeve popravljajo v Lj. cena: priklop na tester 50 eur + 400-600 eur popravilo. baje se na novo lotajo kontakti,....
Uporabniški avatar
rokrs

Danes sem razdrl ABS enoto. Med motorčkom in aluminijastim blokom je prišla notri voda. Vse rjavo zarjavelo. To tudi kdo popravlja?
Uporabniški avatar
rokrs

Da še napišem konec zgodbe:

-Kupil sem novo ABS-enoto 820€ (to sem dobil brez davka)
-delo 110€
-zavorno oje 20€

Skupaj me je stalo 950€ in veliko mojega časa.

Sedaj je po 4000km je ok. Če ne bi raziskoval sam mi je želel vsak drugi mehanik najprej menjati glavni zavorni cilinder (400€). :shock:
Odgovori