Pokanje vrat
Re: Pokanje vrat
Žal ne. Demontiraš stikala za stekla in ročico za odpiranje vrat. Odviješ 2 vijaka na spodnjem delu tapete in 1 zgoraj desno. Tapeto potegneš rahlo k sebi in jo dvigneš, ker je nasajena pri šipi. Odstraniš zvočnik, da si narediš odprtino do omejevalca.
Zamenjal sem samo obrabljen kolešček, ker je bil drugi še kot nov. Dela je za cca. 30-45min. Če se bom spomnil bom poslikal zadnja vrata, ki jih moram še popravit. Najbrš je postopek podoben.
Zamenjal sem samo obrabljen kolešček, ker je bil drugi še kot nov. Dela je za cca. 30-45min. Če se bom spomnil bom poslikal zadnja vrata, ki jih moram še popravit. Najbrš je postopek podoben.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM
Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
tudi sam sem se lotil tega in je šlo vse lepo in prav dokler nisem prišel do vijaka na šasiji. Tu se je vse ustavilo ker sem uničil vijak oz. kapico. Sem že naredil zarezo za navaden izvijač vendar je ta vijak tako zategnjen da ne morem nič. kaj predlagate?
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Tudi meni je šlo težko ampak ga nisem uničil. Je pa zgleda namazan vijak z neko modro snovjo, da se težko odvija, vsaj tako je pri meni zgledalo.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM
Vijak je namazan z lepilom za vijake (modra snov na navoju). Lahko probaš notri nabiti 12 robi imbus in odšraufat ali pa ga z "majzlom" odšraufat.TuningBoy napisal/-a:tudi sam sem se lotil tega in je šlo vse lepo in prav dokler nisem prišel do vijaka na šasiji. Tu se je vse ustavilo ker sem uničil vijak oz. kapico. Sem že naredil zarezo za navaden izvijač vendar je ta vijak tako zategnjen da ne morem nič. kaj predlagate?
RenaultSport
- renaultrula
Meni tudi to pokanje na Meganu III CC letnik 2010 ni nic vsec. Pokajo voznikova vrata, sovoznikova ne. Nisem najbolj clovek, ki bi se lotil tega odpiranja in vrtanja, sploh ne vem, kako ima moj avto to napravljeno. Je kdo na Stajerskem / Prekmurju, ki ima podoben avto in bi ta kolescka na obeh straneh zamenjal za neko normalno ceno in pivo?
Hvala, LP!
Matej
Hvala, LP!
Matej
Tudi jaz nisem za take stvari...tko da ce je kdo v okolici Vrhnike...za razumno ceno seveda 
- bob the biker
- Kraj: Hum na Sutli
Je gdo odpiral na Megane 2 tale omenjevalnike ? Tisto zaprto "škatlico" ? Nekaj sem bral da se ne da "odpreti" ... Kakšne slike ali info ? Iščem enega ko je pokvarjen da ga probam odpreti in popraviti...
Med iskanjem DIY navodil za vzdrževanje Scenic 3, sem naletel na YT video, ki bo mogoče prišel prav komu, ki spremlja to temo:
Remont omejevalca vrat na Megane 3 in Scenic 3: https://www.youtube.com/watch?v=Z-5zE85rZ8c
Remont omejevalca vrat na Megane 3 in Scenic 3: https://www.youtube.com/watch?v=Z-5zE85rZ8c
Za vse, ki se želite znebiti pokanja... mojster Igor v Astilbi reši tudi to težavo 
Prekmurje
Saj znajo na vsakem servjsu to rešiti, pomembna je cena? 

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Ajde da poenostavimo dimenzije tega "čudežnega dela", glede na video prispevek zgoraj:
Zunanji premer: 13mm, premer luknje 5,25mm. Edino za dolžino tega "valja" nisem ziher. Sem prav videl 14mm?
Zunanji premer: 13mm, premer luknje 5,25mm. Edino za dolžino tega "valja" nisem ziher. Sem prav videl 14mm?
tom2
Tako je,dolžina je 14mm fi je 13mm raje kakšno desetinko majn zaradi lažje montaže pa luknjo zvrtaš 5,3mm.Sem jih ne dolgo nazaj menjaval pri laguni II.Zdej je pa še na storiji začelo občasno pokat bom moral še tam zamenjat upam da so iste dimenzije.
Po želji,kar je pri roki. Jaz sem dal teflon
Kje si pa menjal to