Megane RS mk2 "CUP" ZAVORE

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
DeanKS

Megane RS mk2 "CUP" ZAVORE

Odgovor Napisal/-a DeanKS »

avto je megane RS 05 letnik s CUP podvozjem (brembo čeljusti in narezani diski)

Pozdrav,
sem prebral že dosti teh tem od diskov pa nisem našel nekih pametnih zaključkov kako in kaj.

Menjal bi sprednje diske in ploščice, ter zadnje ploščice (zadnji diski so še ok). Na pooblaščenem servisu so cene sprednjih diskov 200€/kos (se pravi 400€) sprednje ploščice 130€ in zadnje 75€. Načeloma nimam nobenih problemov s tem kar pa me zanima pa je če se za ta denar lahko dobi kaj boljšega. Variant je veliko, zanima me vaša izkušnja, nisem pa tip človeka, ki bi želel najceneje skozi prit. Gre se za to da se za ta denar dobi najboljša kombinacija.
V Adel trgovini so recimo 220€ sprednji TRV diski in 65€ sprednje ploščice, 45€ zadnje
Bartog 115€ za par diskov in 100€ ploščice sprednje, 38€ zadnje.
Razlike v cene so velike, je tudi kvaliteta tako različna?

Ali pa tale ralika:
Brembo ploščice:
http://www.roadtrackraceparts.com/bremb ... 5-230.html" onclick="window.open(this.href);return false;
in ferodo
http://www.roadtrackraceparts.com/ferod ... 5-230.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Razlike je 150€ ...

Hvala za mnenja in odgovore 8)
Uporabniški avatar
sss
Kraj: Brda

Re: Megane RS mk2 "CUP" ZAVORE

Odgovor Napisal/-a sss »

pri diskih je izbira zelo velika, od poceni konkurence do original in dražje "športne" konkurence. izbereš kar ti najbolj paše in odgovarja stilu vožnje in potrebam...pri ploščicah pa se malo pozanimaj prej kot kupuješ, ker razlika 150€ je z razlogom :) brembo so oem, se pravi normalen konkurenčni kos, narejen po originalu, ferodo katere si zalimal pa so ds3000, "športne" ploščice višjega ranga (uradno niti nimajo homologacije za na cesto)..
Uporabniški avatar
DeanKS

Potem si avto zasluži nekaj takega kot je v spodnji košarici :lol:

http://www.roadtrackraceparts.com/checkout/cart/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

to temo preber : http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 1%C4%8Dice" onclick="window.open(this.href);return false;

..veliko informacij, ampak boš verjetno še bolj zmeden kukr zdej :lol: . Jaz sem razmišljal o vseh možnih situacijah, na koncu kupil original diske in ploščice, pa mi ni žal, ker super primejo. Ostalo lahko nabašeš na mehek disk in trde ploščice (ali obratno), kar je en drek. sploh pa navrtane ali narezane več al manj odsvetujejo kar se performanc tiče. Če hočeš izgled, pol pa go for it.
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
Churchil

Odgovor Napisal/-a Churchil »

Jaz sem za svojega RSa kar original nabavil..
Sicer sem menjal samo plosice vendar, ko bodo diski na vrsti bodo sli spet original gor.

Za moje potrebe in stil voznje, svoje poslanstvo opravljajo odlicno!

Nekako sem mnenja, da v tovarni avto naredijo tako, da stvar nekako najbolj optimalno deluje.

Tako kot so ti pa prej svetovali, da izberes kombinacijo ki tebi oz. tvojemu nacinu voznje najbolj ustreza.
Uporabniški avatar
DeanKS

Po vsem razmišljanju se bom odločil za original diske in ploščice :) polna cena na uradnem servisu je 1030€ z nekaj sreče bom verjetno dobil kak popust :)
Glede naročanja prek raznih ebayjov in takih zadev me pa v primeru da se karkoli zgodi skrbi glede garancije + nikoli ne veš kaj dobiš ..
Uporabniški avatar
bob the biker
Kraj: Hum na Sutli

Odgovor Napisal/-a bob the biker »

Jas tudi gledam da zamenjam sprednje Bendix ploščice katere so bile na autu ko sem ga kupil z OEM Brembo. Nevem ,ampak nekakor nisem najsrečnješi z totimi ploščicami, a ko pa dežuje pa se en cajt pelam bez bremzanja, tede pa ko prvi krat stisneš na bremzo prime 60% slabše-moraš hitro 2-3 krat stisniti tede pa grize. Malo je grdo dok se ne navadiš tega. Diski su original brembo.
Uporabniški avatar
DeanKS

Kupi original, vse ostalo je tko tko (osebno mnenje). So pa original sprednje ploščice cca 135€ na uradnem servisu brez popustov. Tolk za info.
Uporabniški avatar
Golddevvil

Odgovor Napisal/-a Golddevvil »

Ne vem zakaj bi dajal pri nas 1.030.- EUR za isto zadevo, kot je tukaj pol manj:

http://www.ebay.co.uk/itm/RENAULT-MEGAN ... 45fc666a81" onclick="window.open(this.href);return false;

Gre za OEM Brembo diske spredaj in zadaj s ploščicami in pripadki za zadnje diske (ABS obročki,...), garancija velja enako kot tukaj. Večina robe iz Anglije je 1/2 cene pri nas, je pa res, da zna pri velikih paketih zadevo (po)dražiti poštnina.
Uporabniški avatar
Golddevvil

Odgovor Napisal/-a Golddevvil »

DeanKS napisal/-a:Kupi original, vse ostalo je tko tko (osebno mnenje). So pa original sprednje ploščice cca 135€ na uradnem servisu brez popustov. Tolk za info.

Spredaj in zadaj,Brembo, cena s poštnino vred cirka 100.- EUR

http://www.ebay.co.uk/itm/RENAULT-MEGAN ... 4cfa75ac01" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

To so dobre informacije, se dobi za navadni megan 1.6?
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Pazite, da niso kitajski brembo ;)
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

a_sist napisal/-a:Pazite, da niso kitajski brembo ;)
+1 ;)
Slika
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Navadni brembo diski in ploščice itak niso nič posebnega, tudi če so made in italy. Ate so boljše kvalitete, anytime!
Uporabniški avatar
DeanKS

Vsak naj se odloči po svoje in glede na svoj žep. Pazit je treba samo to, da na koncu ne ostaneš brez bremz pred ovinkom :D :lol:
Odgovori